Kaspersky Lab's, 2010 İçin Uyarıyor...

Turkish Developer
29-12-2009, 17:24   |  #1  
Turkish Developer avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
671 mesaj

Rus güvenlik yazılımcı firması Kaspersky Lab, 2010 yılı için  bilgisayar korsanlarının, artık sosyal paylaşım sitelerini hedef alacaklarını belirtiyor.

Moskovali güvenlik firması analistleri, yılın son raporu ve gelecek yıla ilişkin tahmini veri kaynaklarının ,sosyalleşme sitelerine karşın hızla saldırı kayıtlarını artırdığı yönünde bilgiler veriyorlar.

Son zamanlarda çıkan zararlı yazılım ve virüslerin baariz olarak bu alana kaydığını dikkat çeken Kaspersky'nin yazılım uzmanları,2010 yılı için önceden bireysel kullanıcılara hazırlanan zararlıların dahada geliştirildiğini, ve yeni yıldaki saldırılar için mücadeleye hazırlıklı olunması gerektiğini savunuyorlar.

Sahte antivirüs yazılımlarının bir duraksama yaşadığını, Aynı durumun aslında Sahte e-posta ve DDOS saldırıları için pek mümkün olmadığınıda ekliyorlar.Kısmı saldırılarda , sahte posta (pishing) avlama taktiği kullanılacak ilk, ve bunların güvenlik açıklarına ulaşıldıktan sonra , bu açıkların kullanılması için zararlı yazılım kodlarının hackerlar tarafından oluşturacağını belirtiyorlar.

Önemli ayrıntıda;

Web hizmetlerinde bir bulanıklılık ve karmaşıklık yaşanabileceği , sistemlerin bundan çok hızlı bir şekilde etkilenebileceği ve zaman zaman güvenlik yazılım programları daha etik ve güçlü koruma sağlanması için ciddi çalışmalara şimdiden start vermelerinin altını çiziyorlar. Saldırılarda etkilenmesi beklenen Google Wave devi   iPhone  - Android gibi mobil telefon kullanan kullanıcılarının da dikkatli olması gerektiği vurgulanıyor.

TURKİSH DEVELOPER
CHİP ONLİNE

By_Kert
30-12-2009, 10:17   |  #2  
By_Kert avatarı
Yıllanmış Üye
728 mesaj

Zaten olaca belli yeni çıkan ve int bulaşan bir virüs sistemimi anında mafetti

Spider_man
30-12-2009, 11:27   |  #3  
Yeni Üye
24 mesaj

Kaspersky bunu söylüyor ama, eset kaldırıp yerine Kaspersky IS2010 yükledim makineyi paylaşıma açtı, internete giremez oldum çünkü internet explorer kilitleniyordu. Firefox yükledim düzeldi, acaba sorun ie8 demi yoksa kasper demi diye önce kasper i kaldırıp denedim ie8 in hızı bariz bir şekilde arttı. Sonra dan farkettim bazı eklentileri yüzünden ie8 kasılıyor.  Kaldırıp yerine Bitdefender IS2010 kurdum, onunda browser eklentileri var ama ie8 kilitlenmiyor.

Kapalı Hesap (135391)
30-12-2009, 12:41   |  #4  
Kapalı Hesap
2,758 mesaj

Teşekkürler...

ECHELON_
30-12-2009, 19:28   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,644 mesaj

bence sosyal siteleri hedef almakta geç bile kalındı

paix73
31-12-2009, 10:08   |  #6  
Taze Üye
3 mesaj

kaspersky nerden biliyor müneccim mi oldu başımıza.
bilgisayar korsanı denen salaklarıda anlamam boş bir baltaya sap olamamış insanlar boş işlerle ugraşır.

Spider_man
31-12-2009, 16:19   |  #7  
Yeni Üye
24 mesaj
Alıntı: paix73  
kaspersky nerden biliyor müneccim mi oldu başımıza.
............
ben de şüpheliyim, biraz tuhaf bir durum artık hangi tip virüslerin çıkacağını önceden duyuruyorlar :) vay halimize

Spider_man
31-12-2009, 16:23   |  #8  
Yeni Üye
24 mesaj
Alıntı: Spider_man  
Kaspersky bunu söylüyor ama, eset kaldırıp yerine Kaspersky IS2010 yükledim makineyi paylaşıma açtı, internete giremez oldum çünkü internet explorer kilitleniyordu. Firefox yükledim düzeldi, acaba sorun ie8 demi yoksa kasper demi diye önce kasper i kaldırıp denedim ie8 in hızı bariz bir şekilde arttı. Sonra dan farkettim bazı eklentileri yüzünden ie8 kasılıyor.  Kaldırıp yerine Bitdefender IS2010 kurdum, onunda browser eklentileri var ama ie8 kilitlenmiyor.
Aynı durum bende  de oldu, sistemi kasmasıyla önce bir norton deneyeyim dedim o da aynı çıktı, bende bitdefender 2010 yükledim, ayrcıca kasperksy ile ilgili bu sistemi kasma olayından şikayetçi olmayan yok gibi neden önlem almıyorlar acaba merak ettim

escape
01-01-2010, 01:53   |  #9  
Yıllanmış Üye
183 mesaj

Eğer hedef sosyal paylaşım siteleri olacaksa bunu onlar düşünsün derim, hedef son kullanıcıysa işte o zaman ağzıma geleni söylerim

Constantine81
07-01-2010, 21:28   |  #10  
Constantine81 avatarı
Yıllanmış Üye
212 mesaj

Kaspersky önce son sürümündeki Windows 7 ile uyumsuzluğu düzeltsin. Uyumlu diye reklam yapmasını biliyor.

Turkish Developer
07-01-2010, 21:40   |  #11  
Turkish Developer avatarı
OP Yıllanmış Üye
671 mesaj
Alıntı: Constantine81  
Kaspersky önce son sürümündeki Windows 7 ile uyumsuzluğu düzeltsin. Uyumlu diye reklam yapmasını biliyor.

Bahsini ettiğiniz sorun anlaşılmadı. '' Windows 7 de uyumsuzluğu '' olduğunu iddia ettiğiniz problem  nedir ?
 Ayrıca; Kaspersky, Windows 7 için başarı uyumluluk sertifikasını almıştır: https://www.chip.com.tr/forum/windows-7-nin-en-iyi-partneri-kaspersky_t134546.html

Constantine81
08-01-2010, 17:17   |  #12  
Constantine81 avatarı
Yıllanmış Üye
212 mesaj

Yükleme yaptıktan sonra ara ara mavi ekrana düşürüp kendiliğinden kapanıyor makina kaldırdığımdan beri sorun yok