Kaspersky casusu yakaladı, casususun yazılımcısı güvenlik devini dava etti. İşte o davanın sonucu...
Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/kasp ... lik-oldu_13720.html
Resimlerle: Zararlı yazılım canlandırması: İşte PC-virüsleri böyle gözüküyor
Kaspersky, Zango'nun yazılımını malware olarak tanımladığı için mahkemeye verilmişti. Mahkeme Kaspersky'i masum buldu. Bu karar zararlı yazılımlarla tüketicilerin haklarını gasp eden firmalara iyi bir ders oldu. Malware denen bu yazılımları ürettikleri yetmiyormuş gibi bu yazılımları anti-virüs yazılımları durdurunca da dava açmaya başladılar.
Malware, bilgisayar virüslerini de içeren geniş bir zararlı yazılım tanımı. Kasıtlı veya kasıtsız bir şekilde bilgisayar kullanıcılarına zarar verebilecek her türlü yazılım malware'dir. Bilgisayara zarar verme amaçlı olanları kadar, firmaların tüketici tercihi araştırması amacıyla, kişisel bilgi çalmasını sağlayanına kadar çeşit çeşit malware mevcuttur. Kaspersky, Symantec ve McAfee gibi anti-virüs markaları da kullanıcıları korumak için bu tür yazılımları belirleyerek kara listeye alıyorlar. Bu tip bir kara listeye alınma olayına itiraz eden hatta dava açanlar da oluyor.
Mahkeme bu kararı verirken, Kaspersky'nin sunduğu şeyin bir ürün mü yoksa bir hizmet mi olduğuna da karar vermek durumunda kaldı. Güncellendiği için bunun bir hizmet olduğuna karar verdi. Bu kararın gelecekteki benzer davalarda da anti-virüs yazılımı üreten ve servis sağlayan şirketleri, malware kullanan şirketlerin davalarından koruması bekleniyor.
Tüm konu: Kaspersky zararlıyı yakaladı, davalık oldu...
Resimlerle: Zararlı yazılım canlandırması: İşte PC-virüsleri böyle gözüküyor
Kaynak: www.chip.com.tr
Tartışıyoruz: Firmaların kullanıcı bilgisi toplaması doğru mu?