Kayıp cep telefonunuzu bulmanın yolları!

viking20
05-09-2013, 08:31   |  #1  
viking20 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006


Kayıp cep telefonunuzu bulmanın yolları!
a)iPhone'unuz veya Android'li cebiniz kaybolduğunda onu nasıl takip edebilirsiniz?
Açıklıyoruz!
kaynak:https://www.chip.com.tr/haber/ka ... -yollari_41915.html
iPhone'unuzu veya Galaxy S4'ünüzü kaybettiyseniz, genellikle ilk yapacağınız şey, izleme araçlarıyla onun nerede olduğunu araştırmaktır. Kaybolan cebinizin konumunu belirlemek için kullanabileceğiniz birçok uygulama var. Bu makalemizde Apple iPhone'unuzu, Samsung, HTC veya Sony cebinizi haritada konumlandırmanın bulmanın yollarını sizlerle paylaşacağız.(Alıntı)

b)Cep Telefonunuz Hırsızını Yakalasın,
kaynak:http://www.bilisimplatformu.com/cep-telefonunuz-hirsizini-yakalasin/
Google ile Lookout yazılım şirketlerinin işbirliğiyle hırsızları epey bir korkutacak proje geliştirildi. Projeye göre Lookout Security & Antivirus for Android yazılımının Look Cam özelliği bu sistemi sağlıyor olacak.Uygulamanın işleyişi; 3 kez ard arda telefonun şifresinin yanlış girilmesi sonucu telefon ön kameradan zanlının resmini çekiyor ve size gönderiyor. Ayrıca Lookout.com web sitesinden telefonunuzun nerede olduğunu görebiliyorsunuz.(Alıntı)

c) Çalınan cep telefonu nasıl bulunur?
 kaynak:burdan
kaynak:burdan

d)Samsung bu hizmeti "SamsungDive" "Find my mobile" üzerinden veriyor. Bu hizmetten faydalanabilmeniz için bir Samsung hesabı oluşturmanız gerek. Samsung telefonunuzdan "güvenlik" ayarlarına sonra da kullandığınız modele göre "mobil siteler" veya "Samsung Dive"ı seçerek hesap oluşturabilirsiniz. Orada "remote access" (uzaktan erişim) seçeneğini seçmeniz ve sonrasında Tamam'a basmanız gerek.Bundan sonra cihazınızın "Find my mobile" üzerinden yerini belirlemeniz ise çok kolay. Kendi hesabınızdan giriş yaparak cihazımın yerini bul diyorsunuz. Arama birkaç dakikanızı alıyor ve sonrasında cihazınızın yeri Google Maps'te çıkıyor. Eğer potansyel bir hırsızın bulunduğu noktaları daha detaylı öğrenmek istiyorsanız 15 dakikalık aralıklarla son 12 saat içinde cihazınızın nerelerde gezdiğini bulabilirsiniz.Bunun dışında cihazınızda bir mesaj belirmesini, çağrıları ve mesajları başka bir numaraya aktarma ve hatta mikroSD ve SIM kartınıza ulaşıp tüm verileri silmeniz mümkün.(Alıntı)  http://findmymobile.samsung.com/help/guideRemoteControls.do  

Malesef tüm üreticiler sadece üst düzey cihazları için bu hizmeti sağlıyor. Bu hizmete sahip olmayan cihazlar için ise Kaspersky Mobile Security, Avast ya da Lookout Security  Antivirus uygulamaları aynı takip ve veri silme hizmetini sağlıyor. Bunun yanı sıra yine  Where's My Droid uygulaması da 3,09 Euro'ya satın alınabilir; çok popüler ve iyi yorumlar alan bir uygulama.(Alıntı)


e)Telefonun çalınması ya da kaybedilmesi durumunda ne yapılmalı?
kaynak:burdan  
Telefonunuz çalınınca hemen bunu yapın
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), cep telefonu çalınan vatandaşların, telefonu erişime engellemek amacıyla 24 saat boyunca kurum bünyesinde faaliyet gösteren Bilgi ve İhbar Merkezi'ni arayabileceklerini duyurdu.(Alıntı)
kaynak: http://www.sabah.com.tr/Teknoloj ... ca-hemen-bunu-yapin
Bilgi ve İhbar Merkezi'ne nasıl bilgi verilir?
Nereden arandığı fark etmeksizin 444 9 777 ya da 0312 232 23 23 numaralı hatlardan söz konusu merkeze ulaşmak ve durumu bildirmek mümkün.
Kayıp telefon bulma,
kaynak: http://www.windowsphone.com/tr-t ... s/find-a-lost-phone

f)Prey
{Prey lets you keep track of your laptop, phone and tablet whenever missing, whether you're in town or abroad. Open source, proven software with dozens of documented recoveries all around the world.}
http://preyproject.com/  
http://preyproject.com/plans
g)ŞARJ yoksa, ŞANS da yok!
Tüm bu uygulamaları kullanabilmek için birincil ve en önemli şart ise, telefondan sinyal alınabilecek durumda olması yani şarjının bitmemiş olması. Bu yüzden, kaybolduğunu farkettiğiniz an harekete geçmeniz şansınızı büyük ölçüde arttıracaktır.(Alıntı)

Son Düzenleme: viking20 ~ 17 Eylül 2013 08:27
dargman29
30-10-2018, 23:58   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
23 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2017

hocam işe yaramıyor maalesef

şurada yeni bir yol buldum, bakabilirsiniz https://nedirx.net/kaybolan-cep-telefonu-nasil-bulunur/

Son Düzenleme: dargman29 ~ 08 Kasım 2018 02:39