merhabalar benim c sürücüsünde toplam 21 gb lık yer kaplayan şeyler var. fakat kullanılan alanı 33 gb olarak gösteriyor. ayrıca bu 12 gb birdenbire kayboldu yani bilgisayarı bi açtım kullanılan alan 21 den 33 e çıkmış.bir defasında geri geldi bu kayıp alan fakat sonra yeniden kayboldu.12 gb lık kısım neden ortadan kayboluyo yardımlarınızı bekliyorum
kayıp gigabaytlarım nerede?
harddisc te gizli olan sistem dosyaları vardır.bunları görmek istiyorsan denetimmasası klasör seçenekleri görünüm sekmesindeki korunan işletim sistemi dosyalarını gizle seçeneğindeki işareti kaldırın sonra tekrar c sürücüsünü açın .orada kullanılan tüm klasörler açığa çıkar.
HDD'ini teste sokmanı mumkunse butun yedeklerını başka bır HDD'ye alıp partıtıon'ı bozulan HDD'i birleştirdikten sonra komple low level format basmanı onerırım.
sw_cedaysharddisc te gizli olan sistem dosyaları vardır.bunları görmek istiyorsan denetimmasası klasör seçenekleri görünüm sekmesindeki korunan işletim sistemi dosyalarını gizle seçeneğindeki işareti kaldırın sonra tekrar c sürücüsünü açın .orada kullanılan tüm klasörler açığa çıkar.bütün gizli dosyalar ve korunan işletim sistemi dosyaları da açıkta zaten yani hepsi dahil 21 gb. borga-x in dediklerini de ben yapamam orta seviye bi ilgisayar kullanıcısıyım. tavsiyeler için teşekkürlerr
Şöyle yapabılırsın. O bozuk HDD'deki ozel bılgılerını başka bır HDD'ye aktar. Daha sonra XP CD'sını tak ve kuruluma geç. Eğer kurulum yapmasını bılmıyorsan Google'da önce bir arama yapıp bu konuda fotolu ve vıdeolu egıtımlere bır bak. Ondan sonra formatı at. Kurulumda en son F8 bastıktan sonra HDD'lerinle ilgili bilgiler çıkar. Eğer bilgilerini yedekledıgın HDD başka ise onu sıstemden cıkartıp bu lısteye hıc katmayabılırsın. Daha sonra delete Partıtıon secenegı ıle yaratılan dıger partıtıonları silip bır yerde topladıktan sonra formatı basarsın. Partıtıon silmeyi de bu fotolu egıtım veren sitelerden öğrenebılırsın.
genelde bir diskteki en yüksek boyutu sistem geri yükleme noktaları tutar, c'nin özelliklere girip diski temizle de, sora ordaki diğer secenekler sekmesinden geri yükleme noktalarını temizle ve tüm secenekleri seçip onlarıda bi temizle tamam butonu ile.
disk temizlemeyi hep yapıyorum zaten ama geri yükleme noktalarını hiç temizlememiştim. elazığlı dediğini aynen yaptım düzeldi çok teşekkürler tavsiyeler için herkese
elazigligenelde bir diskteki en yüksek boyutu sistem geri yükleme noktaları tutar, c'nin özelliklere girip diski temizle de, sora ordaki diğer secenekler sekmesinden geri yükleme noktalarını temizle ve tüm secenekleri seçip onlarıda bi temizle tamam butonu ile.Bunu öğrendiğim iyi oldu
geri yükleme gercekten cok tutuyor, bunu düzenli temizlemek iyi. xp'de gene neysede vista'da cok cok daha yüksek boyutlarda alan kaplamakta. sadece tek bi geri yükleme noktasının boyutu GB seviyelerinde(tabi vista'nın geri yüklemeleri cok daha kullanışlı ve işe yarar oda ayrı)