KB/sn neden düşer?

turksoftware
11-09-2006, 00:57   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,015 mesaj

Bu aralar internetten bir veri download ediyorum yaklaşık 7-8 gündür ve 26 KB/sn olan veri indirme hızım bu aralar 16 ya kadar düşmeye başladı bunun sebebi nedir. Bilgisayarımda farklı bir işlem yapmadım veya yeni bir program yüklemedim. Yani baştan nasıl başladıysam aynen devam ediyorum. Sebebini bilenler ve çözüm yolu varsa cevaplarınızı bekliyorum.Tabi bu veriler parça parça.Karşıdaki siteyle alakalı olabilirmi. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

shehsuvar
11-09-2006, 01:31   |  #2  
Yıllanmış Üye
779 mesaj

http://speedtest.ttnet.net.tr/  adresinden bağlantı hızını test et . çıkan veriler senin bağlantı hızına  yakınsa sorun karşı tarafdaki sunucudandır.( ben de  125Kb/sn lik bağlantım 106 Kb/sn çıktı , bu normal yakınlık ) . ha bağlantı hızın burda da 16 Kb/sn gibi düşük ise o zaman bilgisayarında bi güvenlik taraması yap . ayrıca bazı programlar  bağlantı hızını  sınırlandırabilir . kimi indirme programlarında böyle bi ayar vardır . kullandığın programda o tür bir ayar var ise kontrol et

Arif Şeftali
11-09-2006, 01:33   |  #3  
Yıllanmış Üye
236 mesaj

O an dosya indirdiğiniz sunucunun yoğunluğu, TT hatlarının yoğunluğu, hattınızda olan bir yıpranma, santrale giden kabloların hasar görmesi, kayıt defterine ağ ile ilgili anahtarlarda yapılan değişiklik, DNS Sunucularından aldığınız cevap, internetten gelen bir truva atı...Bunların hepsi sebep olabilir...Bence bunu yani hızınızı belirlemek için, internete girişin az olduğu saatlerde speedtest.ttnet.net.tr adresine girin hızınızı test edin.Ardından her akşam bunu tekrarlayın...ancak böyle hızınızın düşüp düşmediğini anlayabilirsiniz...Genelde akşam saatleri düşer; akşam saatleri siteleri bulma yani DNS Sunucuların cevapları biraz gecikir ve download hızı gece yarısı olana nazaran 2-5 KB arası azalır...

Hoşçakalın...

turksoftware
11-09-2006, 02:06   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
1,015 mesaj

Aynı şeyi download ediyorum ve aynı siteden.Sürekli download ediyorum yani  ilk başta 26 kb tamam,ama sonraki dakiklarda düşüyor.Ve yaklaşık indirdiğim veri 280mb saygılar...

Son Düzenleme: turksoftware ~ 11 Eylül 2006 02:06
timejazz
11-09-2006, 03:45   |  #5  
Üye
72 mesaj

bence bağlantıları bir kontrol etmekte fayda var kardes,
"başlat>çalıştır>cmd>netstat -an" burada cok fazla listening tanısı varsa bir spyware,trojan vs gibi guvenlik taramalarını yapsan iyi olur. Karşıdaki serverdan kaynaklıda olabilir o server böceklenmiş olabilir. Birde download hızını sabit tutmak için firefox tarayıcısının ivmelendirici eklentilerini tavsiye ederim ie den daha iyidir.