Kendi albümünü internetten indiren yıldız!

CHIP Online
08-03-2009, 16:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Dosya paylaşımıyla çok sert savaşan Metallica'nın üyesi kendi albümlerini neden internetten indirdi?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Kend ... n-yildiz_11340.html

Resimlerle: 10 adımda torrent hızınızı katlayın!

Metallica'nın özellikle Napster'a şiddetle karşı çıkan ve bunu her fırsatta dile getiren üyesi baterist Lars Ulrich, geçtiğimiz günlerde samimi bir itirafta bulunarak kendilerine ait son albümü internet üzerinden nasıl illegal olarak bilgisayarına indirdiğini açıkladı.

VH1 isimli müzik kanalına konuşan Ulrich, albümlerini internet üzerinden indirmesindeki tek amacının illegal olarak bir müzik albümünün nasıl internet üzerinden bilgisayara indirildiğine an ve an tanık olmak olduğunun altınızı çizdi ve sözlerine şöyle devam etti: "Önce koltuğuma kuruldum ve ardından Death Magnetic'i (Metallica'nın son albümü) ücretsiz olarak internetten nasıl indirebileceğimi araştırdım. Arkadaşlarımla birlikte albümünüzün internete sızmasının hemen ardından ise 30 dakika içinde son albümümüzü bilgisayara indirdim ve doğrusunu söylemek gerekirse bu işlemin bu kadar kolay ve çabuk olacağını hiç düşünmemiştim."

Tüm konu: Kendi albümünü internetten indiren yıldız!

Resimlerle: 10 adımda torrent hızınızı katlayın!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Metallica'nın verdiği savaş sizce haklı mı?

frozen
08-03-2009, 16:45   |  #2  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj

Metallica'nın büyümesini sağlayan EN ÖNEMLİ ETKEN, el altı paylaşımlardır. Konserlere video kamera ile insanları çağıran kendinleridir. Plaklarını konserlerinde bedava dağıtan kendileridir. Kalkıpta napster a laf söylemeleride bir garip geldi doğrusu. Bir çok ülkede henüz adları duyulmamışken bir anda yayılan Metallica sempatizanlığının sebebi internet ve paylaşımdır. Napster'a karşı çıkışları ve tavırları nasıldı, şimdi nasıl davranıyor. Zaten Lars'ı sevmem. Bizim mankenler gibi magazinsel davranıyor. Şimdi de benzeri bir yolda.

İyi ki de var bu paylaşım, yoksa bir Metallica fanı olarak gözüm kapalı ST.Anger abilirdim. Dinledim ve vereceğim paraya değmeyeceği için almadım.

İyiki varsin paylaşım ruhu.. İyi ki varsın.

Blackinred
08-03-2009, 17:25   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
356 mesaj

Ben bu açgözlülüğü anlamıyorum. Bu tayfalar paranın gözünün irisine vurmuş adamlar zaten hala ne uğraşıyorlar böyle şeylerle. Some Kind Of Monster belgeselini izleyenler bilir, bu Ulrich adamı 5-6 tane saçma salak tablosunu satıp 3-5 milyon $ para kaldırıyordu. Yuh yani... Ve aksine artık bu adamların en azından ileride çıkacak olan bir albümlerini sadece internetten yasal olarak paylaşıma açmaları gerekir onları her zaman destekleyenlere minettarlıklarını göstermek için. Radiohead ya da Nine Inch Nails'in yaptığı gibi. Daha fazla şey de derdim son yılardaki müzikleri için ama Metallica işte. Sevdik dinledik zamanında, hala da arada kulak kabartıyoruz güftelerine... Bu arada Ulrich efendi seninde için dolar yeşiline boyanmış adaletin duvarları gibi!

Fattur
08-03-2009, 18:11   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

bence değil Kahkaha

taliptako
08-03-2009, 18:27   |  #5  
Yıllanmış Üye
308 mesaj

DEĞİLL

mesut_illegal
08-03-2009, 18:44   |  #6  
mesut_illegal avatarı
Yıllanmış Üye
810 mesaj

hiç şaşırmadım.

trinity
08-03-2009, 18:50   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,103 mesaj

dinlemiyorum zaten yapmışta olabilr yapmamışta

ilginch
08-03-2009, 18:52   |  #8  
Yıllanmış Üye
1,635 mesaj

bence haklılar.

uGuR.uK
08-03-2009, 20:44   |  #9  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj

sanatçılar zaten asıl parayı telif hakkı, reklam ve konserlerden kazanır, hala kıvranmasınlar öyle böyle diye... ayrıca 30dk'ya şaşırması ilginç asıl, limewire yazınca bütün albüm çok daha çabuk iniyor, bilmiyorlar daha galibaGülümseme.

crackerweb
10-03-2009, 01:07   |  #10  
Üye
51 mesaj

CD & DVD teknoloji neyse ne kardeşim... $7 - $10 aralığına düşene kadar hiç de umrumda değil bi adamın cebine 3 ayda 1 milyon dolar girsin diye 30YTL vermem, vermeyeceğim. 1 linkin park, 1 limp bizkit cd si için (linkin park ilk çıktığı zaman) 40YTL para vermiştim, sonraları ciğerime oturdu. Baktım her grup üyesinin kendi evi 4 katlı, 3er arabayla geziyolar...

yok canım kusura bakmayıversinler...
haklı falan değiller...