Kendi ev ağınızı kurun, eğlenceyi kaçırmayın

CHIP Online
20-01-2010, 01:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Medya paylaşımı, oyunlar, Lan partileri ve fazlası: İşte A'dan Z'ye ev ağı kurma rehberiniz...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/kend ... cirmayin_17764.html

Evinizde ağ kurmak başta korkutucu gözükse de aslında oldukça basit bir işlemdir.

İnternet bağlantısını paylaşmak, dosya ve klasörlere farklı PC'lerden erişmek, bir bilgisayara bağlı olan yazıcıyı diğer PC'lerden kullanabilmek, medya depolamak ve tek PC üzerinden izlemek, arkadaşlarınızla yerel ağ üzerinden oyun oynamak bu rehber ile öğrenebileceğiniz konular arasında yer alıyor.

Evinizde bir modem ve internet bağlantısı varsa, bir hub satın alarak, Ethernet kablosuyla modeme bağlayabilir, böylece daha fazla PC bağlamak için boşta Ethernet portlarına sahip olabilirsiniz.

Hub'lar en ucuz çözüm, daha pahalı olan Switch'ler ise internet trafiğini evdeki bilgisayarlara daha adil ve kontrollü bir biçimde dağıtırlar. Fiyat farkına razı olmak, bağlantıyı sömüren bir aile bireyiyle yapacağınız kavgaları en başından önlemek için akıllıca bir yatırım olacaktır. Ancak bu bir mesele değilse, ucuz hub'lar işinizi rahat rahat görecektir.

Tüm konu: Kendi ev ağınızı kurun, eğlenceyi kaçırmayın

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Evinizde nasıl bir ağ var?

H@ckerCesur
21-01-2010, 09:51   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj

Yazının 4. sayfasında şöyle bir ibare gördüm.

WORKGROUP - Çalışma grubu                                       
Workgroup ya da MSHOME, aynı olması gerekli

En sık karşılaşılan sorunlardan birisi de bilgisayarların aynı çalışma grubu altında olmamasıdır. Ağın ismi aynı olmazsa bilgisayarlar arası paylaşım yapılamaz.
Bu yazıyı bilen birisinin yazdıgından eminmisiniz ?
Zira ben işyerimdeki bilgisayarın çalışma grubu cesurbilgisayar
Müşteri bilgisayarlarınki ise workgroup yada ev-ağı oluyor. Ben istedigim gibi paylaşım yapıyorum.
Başlat çalıştıra \\ip adresi yada
\\bilgisayar adı yazmam yeterli oluyor. Göz kırpma