Onur KESER sormuş:
Bilgisayarim kendi kendine reset atıyor !
Biliyorum belki bu başlığı çokca görmekten artık sıkıldınız ve git kardeşim forumda ku konuyla ilgili onlarca yazı var onlardan oku öğren diyorsunuz içinizden .
Ama artık bende sıkıldım işerimin sürekli yarım kalmasından , oyun oynayamamaktan msn açamamaktan .
Neyse fazla uzatmadan konuya geçmek istiyorum : ben lise 2. sınıf öğrencisiyim derslerimin yoğunluğundan dolayı neredeyse sene başından beri 2 senelik bilgisayarımla uğraşacak vakit bulamıyorum . sağdece ödevler , projeler için gerekirse ancak ozaman , ayda 3 veya 4 kere . kullanmadığım süre içerisinde
Sistem Belleğini 256 MB (PC3200 DDR SDRAM) başka bir tanıdığın bilgisayarına kullanması için veriyordum . yani ram'in sürekli tak çıkar olması gibi birşey.
yaklaşık 1 aydır da özgürce bilgisayarımla uğraşmak istiyorum fakat sürekli aynı sorunla karşılaşıyorum '' Kendi Kendine Reset Atma ''
Evet benim sorunum bu. Ortalıkta görünürde hiçbir neden yokken bilgisayar kendi kafasına göre ya ilk açıldığı zaman ; ya bi programla uğraşırken, müzik dinlerken veya
internette dolaşırken kısacası her zaman ; bilgisayarın o mavi ekranla beni karşılayıp yeniden başlaması.
Kendi bilgilerimle 3 kez format attım ve bilgisayarı yoracağını düşündüğümden msn , firefox ve winanp dışında hiçbir program yüklemedim. ayrıca tüm fanları teker teker yerlerinden çıkartıp temizliğini yaptım fakat sorun hala gündemimde hiçbir değişiklik yok !
Bu mesajı yazarken bile saydım 4 kere aynı hatayla karşılaştım .
Problemin çözümü için bilgilerinizden istifade etmeyi bekliyorum .
Teşekkürler !
Onur KESER
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
CPU Türü Intel Pentium 4, 2000 MHz (20 x 100)
Anakart Adı Asus P4V8X-X (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN)
Anakart Çipseti VIA VT8763 Apollo PT800
Sistem Belleği 256 MB (PC3200 DDR SDRAM)
BIOS Türü Asus AMI (11/12/03)
Görüntü Bağdaştırıcısı NVIDIA GeForce FX 5200 (Microsoft Corporation) (128 MB)
BilgiAlanı Değer
Disk Sürücüsü SAMSUNG SP0411N (40 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)
İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.14