Merhaba Arkadaşlar
Benim sorunum biraz ilginç... Bilgisayarım durup dururken birden bire resetleniyor ve en az 10 kere kendini kapatıp açıyor... Bunun yanısıra kapanıp açılırken devamlı tıtıtııı tı tıı tıı diye kesik kesik bir ses çıkarıyor ve bu şekil de açılmadan en az 10 - 15 dak. devam ediyor ... Ve kasaya gelen elektrik te sanki dalgalanma oluyor. Power ' ım yeni ... Isınma problemi yok ... Sadece bir kez klavyem arıza yaptı onu da yeniledim.
Bu sorunun için den bir türlü çıkamıyorum...
Çözüm ne olabilir ?
Kendini Resetleyen Pc
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.BIOS'tan gelen uzun biplemeler, donanımlardan birinde problem olduğunu açıkça gösteriyor. RAM lerin birden fazlaysa tek tek takmayı dene. CPU çarpan ve voltaj ayarlarıyla oynadıysan BIOS defaults settings ayarlarına geri dön ve gerçek CPU ayarlarını yap. Ayrıca ekran kartında da problem olma ihtimali var. Ayrıca o biplemeleri uzun uzun dinlemeden problemi çözmeye çalışman ya da bir teknik servise götürmen daha iyi olabilir. Çünkü biplemelerin sonucunda problemli donanıma veda edebilirsin. HDD, CDROM, Floppy bağlantılarını hem anakart bağlantı noktalarında hem de sürücü bağlantı noktalarında kontrol et ve mümkünse bu kabloları yenileriyle değiştirerek dene. Ayrıca bu bağlantı noktalarında ezilen ya da kırılan bir pin var mı kontrol et.
Bu arada power bağlantılarını da kontrol et, yeterli gücü alamayan bir donanım olabilir. Yani 24 pin bağlantı isteyen anakartlar, ekstra güç bağlantı noktaları olan ekran kartları, ayrıca işlemci veya VGA için anakart üzerinde bulunan ekstra güç bağlantı noktaları vardır. Bir de işlemcin heatsink'e (ısı emiciye) iyice temas ediyor mu bir kontrol et.
Bu konu hakkın da Olay Görüntüleyici ye baktım Şu tarz da bir ileti verdi.
Olay Türü: Hata
Olay Kaynağı: ACPI
Olay Kategorisi: Yok
Olay Kimliği: 4
Açıklama:
AMLI: ACPI BIOS, 0x70 - 0x71 ayrılmış adres alanı içindeki geçersiz bir IO bağlantı noktası adresi okumaya çalışıyor (0x71). Bu, sistem kararsızlığına sebep olabilir. Lütfen teknik yardım için sistem satıcınıza başvurun.
0000: 00 00 00 00 04 00 52 00 ......R.
0008: 00 00 00 00 04 00 05 c0 .......À
0010: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
0018: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
0020: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
Bu konu da ne yapabiliriz ? Acil !...
benim 4 sene önce sırf mouse'ın kablosu ezildiği için restart atıyordu en az 5 kere tamire gitti hep birşeyler değişti sırf o mouse yüzünden bence bağlantılara dikkat et
mcsemurat1980Açıklama:Kardeş yapıştırdığın hatada geçen IO giriş çıkış birimlerini ifade ediyor bildiği kadarıyla... Yani klavye,mouse,monitor gibi birimler... Onları imkanın varsa değiştirerek dene bi..
AMLI: ACPI BIOS, 0x70 - 0x71 ayrılmış adres alanı içindeki geçersiz bir IO bağlantı noktası adresi okumaya çalışıyor (0x71).