Merhaba Arkadaşlar,
Uzun zamandır Asus N550JV Notebook kullanıyorum. Bilgisayarımı kullanma amacım Adobe. Bilgisayarımı ilk aldığımda W8 önyüklü geldi. Akabinde 8.1 güncellemesi ve şimdide W10. Bilgisayarımı Windows 10'a ilk olarak Windows Update aracılığı ile yükselttim. Daha sonra ise Microsoft sitesinden temiz kurulum için gerekli iso dosyalarını temin ederek temiz kurulum gerçekleştirdim. Uzun bir süre sorunsuzca kullandığım bilgisayarım ansızın KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE hatası verdi. Özellikle Aftter Effects programımı açmaya çalıştığımda bu hatayı almaya başladım.
Yaptığım uzun soluklu araştırlamalardan (Microsoft ve Windows forumları, nVidia forumları, Asus forumları ve diğer forumlar) hiç bir sonuç elde edemedim. Fakat ulaştığım tek ipucu Ekran Kartı oldu. Sorunu çözmek için defalarca formatlayıp en güncel sürücüleri yükledim ama nafile. ChipOnline forumlarına yazmaya karar verene kadar kendimce aşağıdaki çözüm denemelerini gerçekleştirdim.
- Henüz Windows 10 yüklü iken nVidia Denetim Masası >> 3D Ayarlarının Yönetilmesi bölümünde "Otomatik Seç" olan "Genel Ayarlar" sekmesini "Entegre Grafik", "Program Ayarları" sekmesindeki "Özelleştirilecek Programı Seçin" bölümünde tüm Adobe uygulamalarını ise "Yüksek Performanslı nVidia İşlemcisi Kullan" olarak güncellemiştim ve sorunum kısmen çözülmüştü. Fakat 1 gün sonra aynı sorun tekrar başladı.
- Bu şekilde bir kaç formattan sonra Windows 8.1'e geri dönmeye mecbur kaldım. Temiz bir format atarak, tane tane tüm güncel sürücüleri yükledim. Yukarıda bahsettiğim ayarlamaları ise hiç yapmadım ve programlar çalışıyor. Fakat sorunun aslında çözülmediğini PSD'yi ilk açtığımda karşıma çıkan "Ekran Sürücüsünü Güncelleyin" uyarısından anladım.
Kendi bilgisayar bilgim ile kendimce bulduğum yol Windows 10'u terk etmek oldu. Ama ben Windows 10'u kullanmayı seviyorum. ve Neden terk edeyimki. Bu sorunu çözmem konusunda bu forumda destek istiyorum.
Daha açıklayıcı olabilmem için paylaşmam gereken bir şey varsa lütfen yazın. Hazırım.
Şimdiden teşekkür ederim.