KGK (kesintisiz güç kaynağı) aldım ama bilmiyorum.

cinar844
10-10-2009, 21:55   |  #1  
cinar844 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
625 mesaj

arkadaşlar bu gün kesintisiz güç kaynağı yani regulatör aldım ama bana biraz karmaşık geldi okuyunca kullanma klavuzunu yardımcı olursanız sevinirim az önce elektriğe taktım çünkü kullanmadan önce sekiz saat şarja tabi tutun diyordu ve üzerinde yeşil ve kırmızı ışık var ışıkların durumunu anlatmış ama ben tam anlamadım şimdi şunları sormak istiyorum;
1.8 saat şarja tabi tutmadan ben direk bilgisayarıma ait fişimi (içinde biliyorsunuz kasa,monitör,klavye,mous,2+1 ses sistemi modem ve yazıcı var ama yazıcı lazer değil normal renkli yazıcı) takıp kullanabilirmiyim?
2.elektrik şebeksinde sorun var ise bu nasıl anlaşılır acaba klavuzda diyorki yeşil ışık her üç saniyede yanıp sönerse ve alarm verirse şebekede arıza var demektir diyor ve şimdi kgk yi şarj ediyorum ve dediği gibi öyle ses yapıyor ne yapmam lazım
beni bu cihaz hakkında aydınlatacak bir arkadaşımız var ise çok sevinirim
ben bu cihazımı bilgisayarımdaki karakter külmesi sorunu yüzünden aldım ve deneyeceğim bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim.

ErKaN-23
10-10-2009, 22:03   |  #2  
ErKaN-23 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
931 mesaj

UPS ler sadece elektirik kesintileri için değil şebeke deki yüksek gerilim alçak gerilim komple kesnti areza demekteki kastı bu zannedersem bir de sana tavsiyem yazıcı kesinlikle bağlama lazer olsun olmasın bayağı bir şey bağlamışsın zaten

Mustafa Can
10-10-2009, 22:04   |  #3  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj

bence elektrik şebekesinde sorun varsa o pc yi o fişe takma ilk önce hatları kontrol ettir az çok elin tornavida tutuyorsa elektriği sigortadan kes pc nin girdiği prizi aç bak 3 kablo mu var yoksa 2 mi 3 ise topraklıdır

cinar844
10-10-2009, 22:09   |  #4  
cinar844 avatarı
OP Yıllanmış Üye
625 mesaj

sevgili dostlar bu eve kaç tane elektrikçi geldi sayısını bende unuttum ama o kadar bakmalarına rağmen sorun yok dediler diğer cihaz lar normal çalışıyor ama bilgisayarımda sorun var
ayrıca üç adet kablo var dostum tabi gelenlerin biri hariç diğerleri tabi 4 elektrilkçi çağıerdım onlardan hepside bir sorun yok dediler ne yapacağım ı bilemedim lütfen yardım

arkadaşlar en azından şuna bir cevap verseniz şimdi ben bu ups yi bir saattir şarjda duruyor artık bilgisayarımı takabilirmiyim teşekkür ederim.

neyse arkadaşlar ben az önce taktım ve şu anda kullanıyorum ama bir düzelme veya bir sorun olmadı bilmek isteyen arkadaşlarada buradan bilgilendirmek istedim

herkese sorunsuz pc ler dilerim

Son Düzenleme: cinar844 ~ 10 Ekim 2009 23:54
upsan
17-09-2012, 13:50   |  #5  
upsan avatarı
Taze Üye
8 mesaj

Arkadaşım  online bir ups almış olmanı umid ederim, güç kaynağı olarak online ups aldın ise, elektriği 220v 50 hz şeklinde sinus verdiği için sorun yaşamazsın, mantık olarak , güç kaynağı bilgisayarının elektriklerdeki değişiklik ve kesintilerden etkilenmesini engellemek içindir. Ups prizini elektrik şebekene , bilgisayarından gelen prizleri de ups in arkasındaki yuvalara takman gerekir. Bir de ups bilgisayar açık yada kapalı fark etmez, ups  cihazını şebeke elektriğinden ayırma.