arkadaşlar okulda derste windows 7 indirdim. eve getiridim taktım kido virüsü buldu..kaspersky antivir 2009 yüklü lisanslı.. virüs buldu ama silme seçeneği kapalı..yani silemiyo..usb nin içine girmedim yani henüz bulaşmadı..nasıl silicem bunu ben..kaspersky sitesinde de halen alarm halinde olan bi virüs hemde ilk sırada ama silemiyor!!!
Kido (aka Conficker, Downadup)
M_Carkadaşlar okulda derste windows 7 indirdim. eve getiridim taktım kido virüsü buldu..kaspersky antivir 2009 yüklü lisanslı.. virüs buldu ama silme seçeneği kapalı..yani silemiyo..usb nin içine girmedim yani henüz bulaşmadı..nasıl silicem bunu ben..kaspersky sitesinde de halen alarm halinde olan bi virüs hemde ilk sırada ama silemiyor!!!Son zamanların , Daha doğrusu sonyılların en tehlikeli zararlısıyla karşılaşmışsınız. Daha önceden torrentlerden indirilen windows 7 sürümlerinde zararlıların olabileceğine ilişkin uyarıları yazılımcı firma bizzat yapmıştı. Ayrıca forumumuzda da bu konuda kullanıcılar uyarılmıştı.Sizin tabiki indirdiğiniz dosya dan olduğunu tezlemiyorum, fakat; Taşınabilir disk de barınmış veya , Okuldaki bilgisayar üzerinden geçmiş olabilir..
ilgili depolama aygıtınızı lütfen sistemlerden uzak tutunuz, ve okulunuzdaki sisteminde bir zararlıyla karşılaştığını yetkililerine bildirmeye çalışınız.Çünkü o bilgisayar yüksek ihtimalle kido zararlısı tarafından etkilenmiş ve zombi sistemine dönüşmüştür.
Conficker zararlısı hakkında onlarca konuyu forumda bulabilirsiniz.
http://www.disinfecttools.com/
Bununla bilgisayarını güvenli modda tarat,single pc olanını indirceksin sayfadan.