Merhabalar sistemim ati 4870 x2 ekran kartı, yeterli değerde power, çift işlemcili bir anakart, 4 gb ram
sorunum şu: bilgisayara xp kurduğum zaman gayet stabil şekilde çalışıyorum. güçlü oyunları rahatlıkla oynuyorum. fakat sistemi değiştirmek istediğimde şöyle bir durum oluşuyor. vista kurmaya çalıştığımda kurulum tamamlanmadan mavi ekran uyarısı alıyorum. win 7 kurmaya çalıştığımda kurulum tamamlanıyor. fakat özellikle oyun oynarken sıkıntılar çıkıyor. oyunun bir kısmını çok akıcı oynuyorum bazen ekran kartı ile iletişim kesildi diye oyundan atıyor bazen donma oluyor sonra oyuna devam ediyor. ekran kartında sorun varsa xp niye çalışıyor. en son driverler yüklü.
Kilitlenme Sorunu
Windows 7 ye güncel sürücüleri yüklüyor musunuz ?
Sadece oyunlarda mı sorun var yoksa programlarda da hatalar var mı ?
Tam olarak sistem bileşenleriniz nedir? Virüslü işletim sistemi indirmiş olabilirsiniz. Ekran kartınız ısınıyor olabilir. XP'de neden ısınmıyor diyecek olursanız, tam yük binmiyor olabilir. Ayrıca ATI'nin yeni sürücüsü çıktı sanırım. Siz sistem bilgisi verirseniz, monitör ve PSU dahil.
asus p5ke wifi anakart
ati 4870 x2 ekran kartı
ocz 6400 5-4-4 2,1 volt 2*2 ram
ramlarden birini çıkarttım sorun çözüldü ????
İşlemci ve PSU nedir? Remlerden biri sorunlu olabilir, aşağıdaki konuyu inceleyin, rem testi meselesini, arızalı olup olmadığının tespitini içeriyor. Rem arızası söz konusu ise değiştirin:
https://www.chip.com.tr/forum/asu ... yardim_t157474.html
işlemcim core duo e450 psu 700w cooleer master
rami farklı farklı tek takınca sorun yok dual çalışınca hata veriyor. anlamadım gitti.
Linkteki konuda daha önce anlatmıştım, BIOS'u güncelleyip remleri test edin öncelikle.
Ekleme: Denetim Masası > Sistem ve Bakım > Yönetimsel Araçlar > Bellek Tanılama Aracı veya Memory Diagnostics Tool ile de remleri test edebilirsiniz.