Merhaba arkadaşlar.
Chip online'ye yeni üye oldum ve forumda ne var diye baktığımda donanım sorunlarına cevaplar gördüm.
İntel anakart D955XBK almayı düşünüyorum bununla birlikte Kingston HyperX DDR2 (PC2-6000)750Mhz ram kullanabilirmiyim? CPU Olarakta Pentium 840EE Düşünüyorum.
Tanıdığım bilgisayarcılara bu soruyu soruyorum ancak cevap alamadım. Kesin Olarak bilen varsa cevaplarını bekliyorum.
Teşekkürler....
KINGSTON HYPERX PC2-6000 DDR2 750Mhz+D955XBK
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Umarım Türkiyede o işlemciyi bulabilirsin. Bunu geçtik diyelim
O ram anakart işlemci sana bir servete mağ olacak. Sadeve baştan söyleyeyim dedim.
Onun dışında o anakart ile ramleri galiba 667MZH hızında kullanabilirsin. Belki overclock ile 750 ye çıkar ancak o anakartın desteklediği 667. Yani o ramler kesinlikle ÇALIŞIRLAR ancak aldığın hızdan biraz düşük olabilir. Ancak bilgisayarcıların bunu bilmemeis çok normal. Bende sen şimdi sorduğunda çalışacağını tahmin ettim ve internette araştırdım.
İşlemcinin özellikleri
Specifications: Processor Name: Intel Pentium processor Extreme Edition 840. Architecture: 90 nm technology. Socket: LGA775. Cache: 2x1 MB L2. Clock Speed: 3.20 GHz. Front Side Bus: 800 MHz
Dual Core olan bir işlemci. Fiyatı galiba EE olmasından dolayı 1100 dolar.
ramler 350 dolar ve anakartında 250 den aşağı olacağını zannetmiyorum.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Arkadaşım ilgin için teşekkür ediyorum fiyatla ilgili sıkıntım yok. işlemciye gelince yutdışına giden arkadaşlarım var onlar vasıtası ile daha düşük maliyetli. 667Mhz ramlerin çalıştığını netteki incelemelerim sonucu bende anlayabiliyorum. benim sıkıntım Şayet çalışıyor ise KINGSTON'ın yeni piyasaya sürdüğü HYPERX DDR2 (PC2-6000)750Mhz 1Gbit veriyolu ram kullanabilirmiyim
Ramleri kullanabilirsin, bu şuna benziyor.
Şu an elinde ddr400 512 mb ram var.
Sen bu ramleri ddr333 ya da ddr266 olarakda kullanabilirsin. Çünkü asıl hızdan daha yavaşlar. Yani birşey farketmez.
O ramler içinde aynısı geçerli o ramleri 667mhz de KESİNLİKLE kullanabilirsin, ancak 750 mhz e çıkabilirmisin, bilmiyorum. Belki işlemci:ram katsayısına bağlı olarak kullanabilirsin. Anakart o hızı kaldırır. Ama 667 KESİNLİKLE kullanırsın.
750Mhz olayı daha çok overclockerları ilgilendiren birşey. Şu anda ddr600 ram de var. Ancak sadece oc ile o hıza ulaşabilirsin. Intel anakartlarındada overclock şansın baya az. masa üstünden overclock ile o hıza çıkabilirsin.
Yoksa niye kullanamayasın, o kadar küçük bir farkı anakart kaldırır. Ancak internette okuduğum kadarı ile 750 mhz ile 667 arasındaki performans farkı yüzde 15 i geçmiyor yazıyordu ve gecikme süreleri artıyor diyordu. Ona göre.
Ancak bundan bu kadar emin olmak istiyorsan www.intel.com dan contact dan bir mail at sana cevap vereceklerdir.
gördüğüm kadarı ile işlemci 32 bit.eğer 32 bit e 1000 dolar verecksen büyük bir yanlış yapacağını belirtmek isterim.
1000 dolar veripte bir sene sonra tekrara bir 1000 dolar daha vermek sitemiyorsan 64 bit bir işlemci almanı tavsiye ederim.
kardeş para gibi bir problemin olmadığı belli ama ıntelle problem yaşayacaksın sxburası kesin bundan 2-3 ay sonra sata 2 si olan daha yüksek gbit bağlantısı olan ve formatı değişik bir anakart çıkarırlar ve sen yolda kalırsın onu söyleyim.Ki ben 925 x anakartta aynısını yaşadım.ayrıca 64 bit bir sistem almazsan windows vistayı nasıl kullanacaksın?Sen bence 939 socket bir platform al fx bir amd işlemci
yoksa benim yandığım gibi sende yanarsın.
Ha bu arada arkadaşlar ıntelin dergi reklamlarında yazıyorya;kaya gibi sağlam bir temeliniz olsun diye ne demişler yaşa taşa ve ıntelin kaya gibi sağlam temeline oturmayın...
Recep kardeş ancak alınma ama o işlemcinin 64 bit desteklememsi mümkün mü?
Intel yeni D işlemcilerine EM64T ile 64 bit windows kullanma özelliğini koydu.
Yani o konuda hiç bir sorunu olmayacak.
Şu an alınmayın arkadaşlar ancak arkadaşın alacağı bilgisayar, Fx57 dışında pek rakip tanıyacağını sanmıyorum. Tabii ki oyunlarda aşırı bir avantajı olmayacaksada dual core özelliği sayesinde EE ile f55, ya da 4000+ laara yeterince galib gelir ki, o ram hızlarını hiç bir amd ile yakalayamazsını.
Daha kimse ddr2 667 ya da ddr2 800 gibi hızların neler yapabildiğini birde dual kullanılırsa ne olacağını görmedi. Bence alabiliyorsa çok iyi olur.
Arkadaşlar
Recep bey İntelin işlemcilerini pek incelememiş.SAFRİ arkadaşıma gelince 1994 yılından bu yana bilgisayarım var.2000 yılına kadar INTEL ANAKART'ım yoktu Gigabyte kullanıyordum ancak çok sık mavi ekranla karşılaşıyordum.
2001 yılında Intel D850EMV2 board aldım ve halen kullanıyorum henuz mavi ekranla ve sistemin donması ile karşılaşmadım.
o nedenle alacağım board kesinlikle yine intel olacaktır.
YİNEDE İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM.
jaina Arkadaşımada benim yerime 64bit oldunu ve intelin boardunun nasıl olduğu cevabını verdiği için teşekkür ederim.
Ve kendisi ddr2 800 ramden bahsediyor o ramler hangi boardla çalışıyor sormak isterim ve nasıl temin edebilirim.
Ramlerin çok önemli olduğunu biliyorum çünki arkadaşlar yeni sistem topladılar biri DDR-400Mhz 512MB, diğeri DDR2-533Mhz 1024MB. benimki ise RD800 256Mbit 256MB ancak ramle ilgili konularda benimki ikisindende daha performanslı.
Sistem kadar ramlerinde önemli olduğunu anladığım için Bildiğim en yuksek performanslı ram KINGSTON HYPERX DDR2-750Mhz ve 1Gbit veri transferi diye almak istiyorum ve D955XBK da kullanabileceksem çok hoş olacak
Ayrıca JAINA kardeşim intele sordum bana destan yolladılar
Tasarladığım ve almayı düşündüğüm sistem;
kısaca:
Pentium 840EE
D955XBK
2*K.HyperX 1024MB750Mhz ram
2*80GB Sata Raid HD Intel®Matrix Storage Technology
250GB sata HD
N6600GTDDR3 PCI EK. (veya daha iyi ne önerirseniz)
Diğerleri mevcut.
jaina'dan değerlendirme bekliyorum teşekkürler
sen kararlısın demekki ben işlemci temellerini socket yapılarını chipsetleri zart zurt değiştirdikleri için onları söylemiştim madem intelde ısrarlısın hayırlı olsun.Ayrıca bana kalırsa madem bütçen geniş neden 7800 gtx yada 6800 ultra almıyorsun ekran kartında hayret 685 dolar ekran kartı gtx pci.exp 6800 ultralar 500 dolar civarı...Kolay gelsin
Aaktas kardeş o destanı, erdemdanisman@mynet.com a bir "fırlatsana", ya da buraya koy diyecem ama mesaj kirliliği yaratacak. Sen bana at ya özeldne ya da mail olarak.
Onun dışında, ddr2 800 mhz leri bende daha göremedim, yahu daha biz 667 leri türkiyede göremedik onu nereden göreceğiz ancak internette de bulamadım. Senin alacağın ramler zaten stock hız olan 667 nin üstüne çıkmak isteyen kullanıcılar için üretilmiş.
Onun dışında bence çok güzel bir sistem. Alacağın harddiskleri raid0 yaparsan ciddi anlamda büyük bir performans elde edersin.
Intel anakartlar genel olarak çok kaliteli parçalar kullanır ancak overclock konusunda tabii ki intel kısıtlamıştır. Sonuçta overclock a izin veriyor olsa, işlemcisinede yapmayınız demez.
Ekran kartı olacak tabii ki alabilirsen 7800gtx en iyisidir, ancak pahalı gelebilir.
O alacğaın ekran kartı 200 dolar civarı, eğer biraz iyisini istiyrsoan ati x800xl almanı tavsiye ederim.
(DDR2 800mhz internette yabancı sitelerde gördüm ancak alınabilecek bir yer sorarsan hiçbir fikrim yok.Link istersen bak: http://www.directron.com/m991473.html fiyatı 1gb*2 için 500 dolar diyor o kadar pahalı değil. Ancak nerde bulursun meçhul... Alacağın o ramlerde çok kaliteli ramler yani.)
Bu arada bu sistem çok sağlam bir kasa ile PSU almayı unutma. PSU en az 480W Tagan olmalı ki seni baya götürsün.
Kolay Gelsin.
1- Intel'in ürettiği anakartların o/c seçenekleri çok kısıtlıdır. i955XE yongalı bir anakart alacaksan Gigabyte'ın Royal isimli bir modeli vardı sanırım. Onu öneririm. Bilgi için tıkla...
2-) Alacağın sistemden daha iyisi nVidia nForce Professional'dır. Amd Opteron işlemciler ile daha yüksek performans alırsın. Para sorun değilse bunu da araştırmanı öneririm. Bu sistem genelde sununcularda kullanılsa da... Bilgi için tıkla...
3-) Güç kaynağı olarak FSP ya da Tagan'ın 400 W üstü bir güç kaynağını almalısın.
arkadaş sn bu bilgisayarı toplamaya karalı gözüküyorsun ve servet harcayacanı biliyorsundur inşallah
Paladin kardeş doğru demiş Intel anakartlar overclock da kötüdür ( sonuçta adam kendi sattığı mala da overclock yapabilme olanağı takınamz )ancak şöyle bir durum var
Alınacak işlemci P D ve EE yani zaten yeterince ısınacak bir işlemci,
internette okuduğum kadarı ile overclock yapabilmek için ( ki oc kapasiteleri ciddi anlamda performans getiriyor) kesinlikle sağlam bir SU SOĞUTMA olmak zorunda yoksa oc deki sıcaklığı hava soğutma kaldırmaz
Nforce Proffesional tabiiki başka bir seçim olabilir ama onun özelliklerini ve alınabilecek parçaları bilen kişi 955 yi bilenden bile az. Yani biraz seçim zor olabilir. Çünkü Opteron işlemciler TAM sunucu işlemciler ve ne kadar ev kullanıcısına hitap ediyor tartışılır.
Güç kaynağını bu durumda FSP almakda kurtarmayabilir. Bende Fsp nin kaliteli olduğunu biliyorum ancak Tomshardware de okuduğum kadarı ile 955 ler yarı sunucu sistem oldukları için 12 lik bölümde 35A ya kadar çekim yapabiliyorlarmış ki bu cidden çok yüksek bir değer. FSP bunu kaldırır mı bir bilgim yok, ama Tagan kesinlikle kaldıracaktır.
Bu sistem ciddi anlam bir güç tüketecek kesinlikle 30 dolarlık bir kasanın kaldırabileceği bir iş değil.
Arakadaşlar AMD işlemcili bir sistem kurmayı kesinlikle düşünmüyorum.
Bu sistem te OC yapmayıda düşünmüyorum.
Herşeyden önemlisi Bu bilgisyar%70-80 iş (homeoffice) %20-30 Kardeşlerim ve evime gelen kişilerin oyun oynayacağıbir sitem olacak.
BENİM AMACIM GÜÇLÜ VE KARARLI BİR SİSTEM KURMAK.
Bunu da AMD ile yapabileceğime inanmıyorum.....
P840EE ve D955XBK kesin
öneri yapacaksanız buna eniyi hangi rami ve SATA II NCQ destekli HDD(marka model) almalıyım? Fikir verecekseniz bu konuda yardımlarınıza şimdiden Teşekkür ediyorum
Bunun söylemen çok hoş oldu, böylece bir çok kişinin eskiden çok daha sık yaptığı
Intel isteyen ve sistemi aşağı yukaru oturtmuş bir kişiye amd önerilmesi bitti.
Bunu Paladinx sana değil, senin dediğin mantıklı idi, bunu her seferinde yapan arkadaşlara sitem ettim.
Oc yapmayan bir kişi için Intel en ideal anakartlardan biridir, çünkü cidden kalite parça seçer.
Sata 2 Ncq, sana kalmış birşey, WD, Seagte, Samsung marka bol.
Samsungu tavsiye ederim, daha performanslı olmasından değil, hepsinin performansı hemen hemen aynı, ancak Sata harddisklerde en sessiz Samsung.
Kolay Gelsin.
sata 2 NCQ samsungta varmı peki
http://www.preisroboter.de/ergebnis695010.html
Türkiyede tabiiki varmı, hiç sanmıyorum ama ürün olarak var. Ncq olup olmadığındna emin değilim, ama sonuçta sata 2 en son teknoloji.
Ben samsungu daha sessiz olduğunu sata 1 olarak bildiğim için önerdim, yoksa başka markalarda olabilir.