Kis 2009 adım adım kurulumu resimli anlatım.

Banned
21-08-2008, 19:30   |  #1  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 1
1,447 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

1. programın ayarlamalarının yapılacağını bildiren ilk ekranda "next" butonuna basarak ilerliyoruz.

2. eğer önceden yüklenmiş lisans dosyası varsa (kis 7 lisansını da kabul ediyor) program otomatik olarak algılayıp lisans bilgilerini gösteriyor.

3. koruma modunu profesyoneller haricindeki kullanıcılar için "automatic" seçilmesi uygun görülüyor biz de bu ayarı onaylıyoruz.



4. virus bilgileri güncellemelerini nasıl yapılacağını seçmeniz gereken ekran, burada da automatic seçeneği en iyisi.



5. eğer güvenlik ayarlarınızın başkaları tarafından değiştirilememesini istiyorsanız bu ekrandaki "enable password protection" seçenğini aktif edip şifrenizi girerek yapabilirsiniz.

6. yakalanmasını istediğiniz tehlike çeşitlerini seçtiğimiz bölüm.
.adware: genellikle ücretsiz programlarla yüklenen reklam amaçlı uygulamalar.
.auto dialers: çevirmeli bağlantıların en önemli sorunu olan genellikle yabancı ülkeleri arayıp telefon faturasını şişirmeye yarayan zararlılar.



7. izinsiz olarak bilgilerinizin sızdırılmasını engelleyen bir sistem. disable seçeneği tavsiye edilen ayar ama seçildiğinde dosya paylaşımı programlarında sorunlar yaşanabileceği belirtilmiş (ares, limewire vs.).




8. windows a kurulmuş programları tarayarak hangilerinin güvenilir hangilerinin güvenilmez olduğunu inceleyen ekran. bu taramanın amacı kaspersky nin açtığınız her program için sizden izin istemesini engelleyebilmek. sonuçta da bulunamayan programlar zaten size sorularak çalıştırılacak.

9. Kaspersky' ye program hatalarını, henüz tanımlanmamış virus bilgilerini göndermek istiyorsanız bu ayarları bozmayın. ben de öyle yaptım fakat ileride göreceğiniz resimlerde bu konunun biraz sıkıcı olacağını anlayacağız.

10. aynı konu hakkında bilgileri göndermek için onay istiyor.


11. bilgisayarın kapatılıp açılmasının gerektiğini söyleyen ekran. finish e basark onaylıyoruz.

12. bilgisayar ilk açıldığında daha önce 8. adımda bahsettiğim programların ayarlarını yapıyor.


13. programın ana menüsü, ilk çalıştırma olduğundan güncellemeler gibi eksiklikler için "fix it now" butonuna basıyoruz.


14. görüldüğü gibi güncelleme yapılması gerektiğini söylüyor. "update now" butonuna basarak başlatıyoruz.

15. update devam ediyor.

16. programın ilk hatası ile karşılaştık. 9. adımda bahsettiğim gibi upload a basarak hata bilgilerini kaspersky e gönderiyoruz. bende upload a bastıktan sonra açılan pencerede bilgiler bir türlü gönderilemedi, iptal etme şansınız da normalde yok ne pencere ne bilgisayar ne de kaspersky kapatılabiliyor. tabi ki çözümü var, internet bağlantısını kapatırsanız upload penceresine elveda diyebilirsiniz.


17. bu pencerede çalıştırılmak istenen program için izin isteniyor. tüm programlarda karşılaşmayacaksınız ama bazılarında 1 seferlik çıkacaktır. eğer güvendiğiniz veya bildiğiniz bir program ise "yes" i seçerek programın çalışmasına izin verebilirsiniz.

18. update yaptıktan sonraki riskin az olduğunu söyleyen ekran. bazı güncellemelerden sonra programın yeniden başlatılması gerektiği size saatin yanında çıkan bir baloncuk ile bildirilecek.

19. programımızın her zaman böyle görünmesini istediğimiz ekran  gördüğünüz gibi her yer yeşil ve hiç uyarı yok. sisteminiz tamamen güvende.


20. biraz da ayarlara göz atalım. arama ayarlarında "additional" sekmesinde taramanın ne kadar derin yapılacağını seçmemiz gereken bir yer var.
.light scan: hafif taramada (standart ayar) dosyalar en hızlı şekilde ama ayrıntısız(çok kötü anlamında değil) olarak taranıyor.
.medium scan: hafif ve derin'in arasında
.deep scan: en derin ama en yavaş arama(en güvenli).


21. yine 8. adımdaki programların güvenilirlik ayarlarının değiştirilebileceği ekran.


22. güvenli olduğuna inanıyorsanız sağ tıklayıp "Allow" ayarını seçebilirsiniz.



23. internet kullanıcılarının kötü içerikli sitelere girmesini engellemek için "parental control" seçeneğine onay vermelisiniz. bu ayarı yapsanız da yapmasanız da diğer seçenekleri kullanmaya devam edin.



24. 9. adımdaki kaspersky bilgilendirme servisini kapatabileceğiniz menü.

25. son olarak da bilgisayarınızda tarama yapmak için gireceğiniz ekrana gelelim. burada işaretlediğim küçük menüde virus bulunduğunda programın nasıl bir davranış göstereceğinin ayarları bulunmakta. standart olarak otomatik olarak hareket etmesi ayarlanmış. "do not prompt" seçeneğini ayarlarsanız program bir zararlı bulduğunda temizlemeye çalışır, eğer temizleyemezse de siler. alttaki iki ayar da bunların seçilebileceği yer.
.disinfect: temizle,
.delete if disinfaction fails: temizleyemiyorsan sil.



Alıntıdır..

kis 2009 deneme sürümü



Feel Good
21-08-2008, 19:31   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,688 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Zaten biliyordum ama bilmeyenler için güzel anlatım. Paylaşım için saol.

viking20
21-08-2008, 19:34   |  #3  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

teşekkür ederiz ,ayarları konusunu vermiştim.