Ben, o bilgisayarınıza ( 1Ghz CPU, 384 MB RAM) KIS 2009 kurup da kasmadığına inanmıyorum çünkü ben 1.73 GHz CPU, 512 MB RAM'a kurduğumda bayağı bir kasma olmuştu. He siz karşılaştırma istiyorsanız o PC'ye 2010 kurmayın derim ben. Hatta o PC'yi direk yedd-i emine bırakın siz. Ama yeni PC'ye rahatlıkla kurabilirsiniz.
Saygılar.
Daha önce de defalarca bu forumda yazdım. Ayarları düzgün yaparsanız bir sorun çıkmaz. Kaspersky en çok açılışta ve güncelleme yaparken kasar. Açılış taramasını devre dışı bırakıp, güncellemeleri de günün belirli bir saatine ayarlarsanız varsayılan ayarlarda yaptığı şekilde kasmaz. Kaldı ki Kaspersky'den maaş falan almıyorum, neden yalan söyleyeyim ki? İnan bana kassaydı bir saniye tutmazdım bilgisayarımda, çünkü çizim yaparken v.s. zaten o sistemle zorluk yaşıyordum. Kaspersky ile çile olurdu eğer sorun yaşıyor olsaydım.
Bu daha çok bilgisayarınızı nasıl kullandığınıza bağlı aslında. Bahsi geçen PIII 1Ghz sistemi ben senelerce kullandım, çok nadirdir sorun çıkardığı. Ama görüyoruz ki son teknoloji ürünü bilgisayarlar daha garantisi bitmeden sorun üstüne sorun çıkartabiliyor. Kullanıcı deneyimi ve bilgisayarı kullanma biçimine göre değişir bu.
Alın işte son nesil bilgisayar kullananlar Kaspersky 2010 kasıyor, sorun çıkartıyor diye mesaj atıp duruyor. P4 bilgisayara kurdum, dediğim gibi hiç sorun yaşamadım.