Arkadaşlar ctrl-alt-del'e basınca, çalıştıra regedit falan yazınca sürekli yöneticiniz tarafından kısıtlandırıldı yazıyor. Ne yapmam gerek :S
Kısıtlama
Regedite de girmeme izin vermiyor
kullanıcı yetkileri kısıtlı (normal user-kullanıcı) olduğu için yetkisi yoktur kullanıcı grubunu değiştirmeniz yeterli olacaktır.
veya UAC denilen ve vistada olan bir kullanıcı kontrol işlemi de olabilir. kaldırmak için ayarlar>denetim masası>kullanıcılar da en altta yer alan kullanıcı kontrolünü kapat derseniz kapanır. ancak çok önerilen bir şey değil. kaldi ki vistanın en önemli özelliği olduğu bile söylendi. nedeni yetkili kullanıcı dışında çalışıtırılması istenmeyen zararlılara karşı alınmış bir önlem olarak görülüyor. sinir bozucu olduğu hemen program çalıştırmada karşılaşırsınız.
OnlyMannkullanıcı yetkileri kısıtlı (normal user-kullanıcı) olduğu için yetkisi yoktur kullanıcı grubunu değiştirmeniz yeterli olacaktır.Sn Onlyman bu anlattığınız vista içindir. Arkadaş Xp başlığı altına konu açmış
veya UAC denilen ve vistada olan bir kullanıcı kontrol işlemi de olabilir. kaldırmak için ayarlar>denetim masası>kullanıcılar da en altta yer alan kullanıcı kontrolünü kapat derseniz kapanır. ancak çok önerilen bir şey değil. kaldi ki vistanın en önemli özelliği olduğu bile söylendi. nedeni yetkili kullanıcı dışında çalışıtırılması istenmeyen zararlılara karşı alınmış bir önlem olarak görülüyor. sinir bozucu olduğu hemen program çalıştırmada karşılaşırsınız.
Regedite erişmek için:
-Başlat çalıştır'a gpedit.msc yaz.
-Açılan pencereden Yerel bilgisayar ilkesi/Kullanıcı yapılandırması/Yönetim Şablonları/Sistem altındaki "Kayıt Defteri düzenleme araçlarına erişimi engelle" seçeneğini çift tıkla ve devre dışı kutucuğunu işaretle tamam butonuna bas.
Görev yöneticisine erişim için:
-Başlat çalıştır'a gpedit.msc yaz.
-Açılan pencereden Yerel bilgisayar ilkesi/Kullanıcı yapılandırması/Yönetim Şablonları/Sistem/Ctrl+Alt+Del Seçenekleri altındaki "Görev Yöneticisini Devre kaldır"seçeneğini çift tıkla ve devre dışı kutucuğunu işaretle tamam butonuna bas.
user grupta olsa dahi ctrl+alt+del seçeneği ile görev yöneticisine erişebilir ancak işlem yapamaz.Sağlıklı bir sistemde user grubu üyeleri "... Görev yöneticiniz tarfındandan devredışı bırakılmış" uyarısı almazlar.
Olsun en azından vista kullananlar yorumunuzdan faydalanmışlardır. Ayrıca Vista kullandığım zamanlardan hatırlıyorum ve sizinde belirttiğiniz gibi UAC tam bir sinir bozucu
Arkadaşların söyledikleri işine yaramadıysa ki normal şartlarda yaraması lazım,
Diğer windows servislerindede sıkıntı yaşıyorsan,antivirüsün devre dışı kalıyorsa ?
Şu konuyu bi incele https://www.chip.com.tr/forum/Conficker-Remover_t102084.html,
Sisteminde conficker virüsü olabilir o konudaki linke tıkla açılan yerden single pc olanını seç taratma yaptır güvenli modda.
Olmuyor ya daha yeni format attim. Daha önce böyle bir sorun yoktu
Arkadaşlar devredışına alıyorum tamam diyorum. Bir süre çalışıyor fakat 1-2 dk sonra tekrar kısıtlıyor. Alay ediyor sanki
CaspianArkadaşlar devredışına alıyorum tamam diyorum. Bir süre çalışıyor fakat 1-2 dk sonra tekrar kısıtlıyor. Alay ediyorAlay eden bilgisayar değil, böyle bir sorun varsa, ve dediğiniz gibi 1-2 dk sonra tekrar oluyorsa, %90 ihtimalle virüstür. Yeni formatlayın farketmez. Bir yerden bulaşmış olabilir.
Mustafa91 insaflı davranıp %90 virüstendir demiş ben %100 diyorum .
Neyse...
SN Caspian Benim size tavsiyem Eğer bi daha format atarsanız ilk olarak antivirüs yükleyip ve güncelleyin sonra
Driverleri sağdan soldan değil hepsini kendi sitesinden indir.
Bide kaliteli antivirüs yükle belliki şu an kullandığın antivirüs bilgisayarını korumuyor. hangi antivirüsü kullanıyorsun?
son olarak XP cd'nide tarama yaptır.