kızılderililerin gerçek yüzü

samet61
05-02-2016, 15:43   |  #1  
samet61 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 25
243 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

medyada edebiyatta sinemada ortaya çıkmaya baslayan yeni bir akim var; kızılderili akil olur ve hayatla içiçe mutlu bir toplum yapısına sahiptir.

algi operasyonlarıyla gerçekmiş gibi gösterilmeye çalışılan bir yalan bu ve temeli şu;

kizilderili doğaya saygılı hayvanata karşı hürmeti olan insanlarla barışık bir toplum gibi gösterilmeye çalışılıyor. alternatif tıp oluşturdukları için tüm hastaları acısız ve yüksek başarıyla tedavi ediyorlar güya.

1-insanlarla barışık değiller çünkü kendi aralarında bile yüzlerce kabileye ayrılıp düşmanlıklarıni sürdürüyorlar.

2-düşmanlarına bile saygılı değiller erkek esirlerin kafa derisini yüzüp acılar içinde işkence edip sonra o adamı kel bırakıp(hayatta kalabilirse) ve kadın esirlere tecavüz ederek kendilerince küçük düşürme adetleri var.

3-alternatif tıp diye diye hastalıklara karşı yaralanmalara karşı hiçbir yöntem gelistiremediklerinden tedavi için avrupali göcmenlerden geçici yardım istiyorlar ama öğrenme ihtiyaci duymuyorlar.

4-tüfek alabilmek için takas edebilecek bir metaya ihtiyaç duyuyorlar ve tufeğe karşı takas için gereğinden fazla ağaç kesip odun yaparak veya hayvan avlayip derilerini kullanarak doğayi tahrip etmekte diğerlerinden geri kalmıyorlar.

5-vatanın değerli olduğu anlayışından ziyade metanin kiymetli olduğu anlayışı hakim olduğu için bir çok kez fransiz ve ingilizlere topraklarini altin veya değerli
taşlar karşılığında satıyorlar.

Son Düzenleme: samet61 ~ 05 Şubat 2016 15:43 Neden: