Klasik Gitar İlerletme Yöntemleri

aceren34
05-07-2009, 01:00   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
64 mesaj

Arkadaşlar soracağım soru bilen arkadaşlar için çok komik gelebilir...Ancak benim Gitara başladığım 6 ay oldu ve çalışan birisi olduğum için en fazla günde haftada 5 saat çalışabildim ve hiç kursa gitmedim. Hatta gitar çalınan dahi bir ortamda bulunmadım..Bu olumsuz koşullar içerisinde 7-8 tane akor basmayı,arpejle 3-4 parça çalmayı ögrendim. Ancak daha fazla nasıl ilerletebilirim. Bazıları sen tek tek parça çalış hem ögrendiğin akorları pratik yaparsın diyorlar,hemde yeni akorlarada basmayı ögrenirsin diyorlar. SAyın hocalarım ben nasıl ilerletebilirim gitar ögrenme işini..Lütfen daha önce bu yoldan geçen arkadaşlar cevap verirse memnun olurum.Şimdiden tşkler

sislekdemir
11-07-2009, 14:02   |  #2  
Yeni Üye
32 mesaj

video google ya da youtube gibi sitelerde bu konuyla ilgili gerçekten çok fazla video bulabilirsiniz ancak eğer adam akıllı oturup kendim öğreneceğim diyorsanız gitar eğitim setleri var piyasada her yerde bulabilirsiniz vcd şeklinde ancak bu setlerden önerebileceğim birisi malesef yok daha doğrusu ben hiç incelemedim sadece var olduklarını biliyorum. ben de kısa bir eğitim aldıktan sonra öğrendim ve 10 yılı aşkın süredir çalmaktayım. önemli olan noktaları söylemem gerekirse tab ve nota okumayı bir şekilde öğrenmeniz gerekir, size guitar pro gibi programlar yardımcı olabilir bir bakın.

aceren34
13-07-2009, 13:33   |  #3  
OP Üye
64 mesaj

Tşk ederm

faraone41
15-07-2009, 19:50   |  #4  
Yıllanmış Üye
128 mesaj

bence klasik çalıorum en güzeli özel ders

klozet_kapagi
14-08-2009, 23:51   |  #5  
klozet_kapagi avatarı
Taze Üye
18 mesaj

başka akorlar basmayı öğren ve pratik yap. bir de şarkıları kulaktan çıkarmaya çalış. hem akorlarını hem de ritimlerini. ben öyle geliştirdim. ben kursa falan gitmedim. ama kursa gitmen daha iyi olur.