herhangi bi dosya klasörüne sağ tıkladıgım zaman sağ tık listesinde ilk basta ARA... cıkıo,AÇ komutu ise 5 basamak asagıda. yani bi klasöre çift tıkladıgım zaman o klasörün içinde ARAma yapıo nası düzelir bana yardımcı olursanız sevinirim şimdiden tşkkrler.
klasör acılırken aramaya baslıyor
arama sayfası açıldığında araçlar a gel ordan klasör seçeneklerini gir ve varsayılan olarak yükle de belki düzelir. bilgisayarını güncel bi virüs programı ve spyware programı ile taratmayıda dene.
o dedigini yaptım ama olmadı kaspersky la tarama yaptım pc de virüs yok ya zaten sağ tık listesinde AÇ yazıo ama liste basında olmadıgı için öle oluo
arkadaş regeditte varsayılan açma değeri olarak ara belirlenmiş büyük ihtimlale senin problemin regeditle ilgili.
(regeditle)peki bu nası olcak ???? nası çözebilirim
önce şunu dene
Araçlar/ klasör seçenekleri / dosya türleri / burda (klasör) diye bir uzantı var. ona tıkla ve altta gelişmişi tıkla. open i seç ve (varsayılan yap)ı tıkla.
open yoksa yeni oluşturdan yapabilirsin... eylem bölümüne open eylemi gerçekleştirmak için kullanılan uygulamaya explorer.exe yaz.
regeditten yapmak istiyorsan
HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shell. burada* (Varsayılan)'a çift tıklayıp içine open yaz.
düzelmezse
alıntıdır:
---cut---
herhangi bir dosyaya sağ tıklayınca bak bakalım hangi seçenek bold olarak yazılı. Ara seçeneği bold olarak yazılı ise
Başlat>Çalıştır>regedit
HKEY_CLASSES_ROOT\ shell
buraya gel, şimdi sağ taraftaki Default değeri "none" değilse "none" yap (tırnaklar yok).
aynı işlemi
HKEY_CLASSES_ROOT\ Drive\ shell
için de yap.
--cut---
yine düzelmezse
sistem geri yüklemeyle sorunun olmadığı bir tarihe geri alabilirsin. tabii dikkatli olmalısın bu değerle birlikte birçok çok ayarın o günkü değerlerine dönecek. manuel yapmak zor olur. zaten tam emin olmadan regedite müdahale etmemek lazım.
Yardım ve destek mrkz./dizin/dosya başlığı altında bi tarama yap-incele,dosya ve klasör görünümlerini değiştirme dahil çeşitli seçenekler var.Maalesef,dizin'den kes-kopyl.-yapşt.yapılamıyor,yoksa buraya taşırdım.
sistemi geri yükleme hariç söylenenlerin hepsini yaptım olmadı.
kardeş delikanli53@rizede.com msn adresim burdan detaylı yardım yapabilirim. açıklamaları detaylı almak için benimle irtibat kur. SAYGILAR.