Merhaba arkadaşlar.Bir sorum olacaktı bilgiseyardaki klasörlere şifre konuluyormu ??? yani klasöre tıkladığında bir password istiyormu ? Yada gizlenebiliyormu ? Bu konu hakkında bana yardım ederseniz çok makbul olur
Teşekkürler...
Merhaba arkadaşlar.Bir sorum olacaktı bilgiseyardaki klasörlere şifre konuluyormu ??? yani klasöre tıkladığında bir password istiyormu ? Yada gizlenebiliyormu ? Bu konu hakkında bana yardım ederseniz çok makbul olur
Teşekkürler...
Evet, elimde Türk bir arkadaşın yaptığı program mevcut. Şifre koyduğun dosya veya klasörler açılmak istendiğinde görüntülenemiyor diyerek açmasına engel oluyor. Umarım işine yarar, Upload 'ladım.
* Herhangi bir zararlı yazılım ( virüs vs. ) mevcut değildir, emin olabilirsin.
Ben folderlock programını kullanıyorum. Klasör ve HDD'ye şifre koyabiliyorsun.
Kolay ve basit bir program.
Dosyayı sağ tıklayıp gizli seçenegini seçersen gizlenir ve gizli dosyaları göster dediğinde gösteriyor
Evet, elimde Türk bir arkadaşın yaptığı program mevcut. Şifre koyduğun dosya veya klasörler açılmak istendiğinde görüntülenemiyor diyerek açmasına engel oluyor. Umarım işine yarar, Upload 'ladım.* Herhangi bir zararlı yazılım ( virüs vs. ) mevcut değildir, emin olabilirsin.
arkadaşın şifre dedğine bakma sanırım klasörlere parola koymak istiyor.
Şifre ile parola ayrı şeylerdir
Şifreme,klasörün içindeki tüm dosyaları tek tek şifreleme anlamına geliyor ve şifrelemek ve açmak çok uzun zaman alabiliyor
Parola ise klasör içindeki dosyaların içeriği değiştirilmeden sadece klasör girişine bir parola koyulmasından ibaret.Kısa zamanda kapat aç olayı gerçekleştirilebiliyor
Mesela windows giriş anahtarı parolaya örnektir(kısa zamanda erişim açılır)
bitlocker şifrelemesi şifrelemeye örnektir.(uzun zaman alır)
Senin programda güzel bende kullanıyorum ama sanırım bu amaca yönelik değil
arkadaşlar ben locker denen şeyle klasörumu şifrelemiştim ama şimdi içeriğini göremiyorum yardım ederseniz çok sevineceğim
Evet ben parola diorum mesela ; Klasöre tıkladığında şifre isticek.Öle bir olay söz konusumu değilsede şu dosya gizleme olayını biraz anlatırsanız çok güzel olucak...
arkadaşın şifre dedğine bakma sanırım klasörlere parola koymak istiyor.
Şifre ile parola ayrı şeylerdir
Şifreme,klasörün içindeki tüm dosyaları tek tek şifreleme anlamına geliyor ve şifrelemek ve açmak çok uzun zaman alabiliyor
Parola ise klasör içindeki dosyaların içeriği değiştirilmeden sadece klasör girişine bir parola koyulmasından ibaret.Kısa zamanda kapat aç olayı gerçekleştirilebiliyor
Mesela windows giriş anahtarı parolaya örnektir(kısa zamanda erişim açılır)
bitlocker şifrelemesi şifrelemeye örnektir.(uzun zaman alır)
Senin programda güzel bende kullanıyorum ama sanırım bu amaca yönelik değTeşekkürler..