Merhaba arkadaşlar.
Pencelerimde "Araçlar" sekmesi altında "Klasör Seçenekleri... " seçeneğim yok. Bunun nedeni nedir? Nereden geri getirebilirim?
Klasör Seçenekleri'm yok!
O "Görünüm" sekmesinin altında çünkü...
başlat/çalıştır yapıp gpedit.msc yazıyoruz. "grup ilkesi"
"yerel bilgisayar ilkesi" tıkla, oradan da
"kullanıcı yapılandırması/yönetim şablonları/windows bileşenleri/windows gezgini" e gel.
"klasör seçenekleri öğesini araçlar menüsünden kaldırır" diye bir satır var.
"devre dışı"
seçeneğini işaretliyoruz.
edit: bir de buraya bak
eltahirO "Görünüm" sekmesinin altında çünkü...Sanırım senin bilgisayar değişik. Çünkü benim bilgisayarım da "Klasör Seçenekleri" "Araçlar" altında çıkıyordu.
e-eyup arkadaşım teşekkürler. Eve gidince bir deneyeceğim.
e-eyup arkadaşım çok teşekkürler gösterdiğin yol işe yaradı.
eltahirO "Görünüm" sekmesinin altında çünkü...Nasıl görünüm sekmesinde Vistada öylemi oluyor XP'de değilde. Bir resmini koyabilirmisin merak ettim şimdi.
Ben yanlış hatırlamışım. Arkadaş düzeltince de ses çıkarmadım. XP kullanmayalı çok zaman oldu.
Ekleme: Nereyi karıştırdığım anlaşıldı, bir başka konuda fark ettim. Klasör Seçeneklerinde "Görünüm" sekmesi var, oradan karıştı hatlar...
Vista'da tasarım bir hayli farklı:
başlat/çalıştır yapıp gpedit.msc yazıyoruz. "grup ilkesi"
"yerel bilgisayar ilkesi" tıkla, oradan da
"kullanıcı yapılandırması/yönetim şablonları/windows bileşenleri/windows gezgini" e gel.
"klasör seçenekleri öğesini araçlar menüsünden kaldırır" diye bir satır var.
"devre dışı"
seçeneğini işaretliyoruz.
<<man on the moon>> kardesim sana bol bol tesekkur ederim Allah senden razi olsun vallah gitmisdi klasor secenekleri ise yaradi sagolasin
BAŞLAT MENÜSÜNE TIKLA.ÇALIŞTIRI AÇ regedit YAZ ENTER A BAS HKEY_GLASSES_ROOT ARA(GENELLİKLE EN ÜSTTE OLUR)BULUNCA DOYAYA TIKLA İÇİNDEN lnklife Yİ BUL ENTER A BAS SAG TARAFTA BOŞ ALANA GEL SAG TIKLA YENİ=DİZE DEGERİ DEYİN BU DEGERİN ADINI IsShortcut İSMİNİ VERİN ENTER A BASIN.PC DE HERSEYİN KAPALI OLDUGUNDAN EMİN OLUN VE YENİDEN BASLATIN (EGER IsShortcut DOSYASINDAN VAR İSE ESKİ DOSYAYI SİLİN YENİSİ EKLEYİN)...