Klasörleri Açarken Yavaşlama

ahmetbkaraman
22-11-2009, 14:44   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
32 mesaj

Arkadaşlar herkese merhabalar.Bilgisayarımı daha yeni topladım.Fakat windows xp de bir yavaşlık war:S Özellikle c sürücüsüne girerken ,içindeki klasörleri açarken ve sayfalar arasında geri ileri geçiş yaparken yavaşlama oluyor 1-2 saniye sonra yapıyor işlemleri ,kısa süreliğine kum saati filan cıkıyor ve bu durum benim de sinirimi bozmaya başladı.Bilgisayarın özellikler su sekilde Amd Phenom II x4  955 , Asus M4a785TD-V Evo , 4Gb ram,500gb harddisk (Western) böle bir bilgisayarda nasıl böle bir durum oluyor anlamış degilim.Lütfen yardımcı olurmusunuz sebepleri neler olabilir :(

Son Düzenleme: ahmetbkaraman ~ 22 Kasım 2009 14:49
edi_67
22-11-2009, 15:10   |  #2  
Üye
92 mesaj

birseyler cakisiyor ama ne onu bulmak lazim cükü sistemin xp ye göre cok iyi
not: kactane antivirus kulanyiorsun ve baska firewall kulaniyorsan bak windowsun firewallida acik olabilr
yani birde antivirusu kapatipda birde dene bakim,oda ok se dreiverler ckisiyor olabilir
yada proramlardan biride cakisiyor olabilir ,bunlari bulmak lazim

Son Düzenleme: edi_67 ~ 22 Kasım 2009 15:15
ahmetbkaraman
22-11-2009, 15:14   |  #3  
OP Yeni Üye
32 mesaj

Hocam ne yapmam lazım bi yardımcı olurmusunuz.Sorun yazılımsal mı sizce yoksa donanımsalmı (harddiskten kaynaklanıyor olabilirmi problem).Nasıl cözerim fikirlerinizi alabilirmiyim

edi_67
22-11-2009, 15:19   |  #4  
Üye
92 mesaj

xp yi ilk kurdugunda nasildi yani hic programlar yoken ve antivirus yoken ,yani format atiktan sonra hic birsey kurmadan, nasildi acaba ozaman da bu hata varsa donanimsal derim ,yani xp yi kurupda hic birsey üstüne yüklemeden de ayni yapiyorsa ozaman donanimsal derim,ilk kurdugunda nasildi

ahmetbkaraman
22-11-2009, 15:22   |  #5  
OP Yeni Üye
32 mesaj

ilk kurdugumdada böleydi öle hatırlıyorum :(

ahmetbkaraman
22-11-2009, 15:22   |  #6  
OP Yeni Üye
32 mesaj

ama başka biyerde yapmıyor mesela belgelerime girerken filan , c ye girerken problem cıkarıyor heğp

edi_67
22-11-2009, 15:31   |  #7  
Üye
92 mesaj

xp legal deyilse bende de vista vardi arkadasdan almistim onu kurdugumda hep hata vardi ve cok yavasdi ,
sonra baska bir vista dvd bulmustum onu yükledigimde anladimki vistanin dvd sinde vista hataliymis yani,simdi legal,bir win7 kulaniyorum ve cok güzel calisiyor ,birtek dedimgibi o dedim dvd olan vista hatali calisiyordu,yada bir baska dvd e olan xp kur derim keyin varsa keyini kabu eder zaten ,eger ozamanda oyle yapiyorsa , ozaman donanim ,yada bir kere daha formatlayip xp kurabilirsin ozamanda aynimi olcak ,formatan anliyorsan tabiki,

edi_67
22-11-2009, 15:38   |  #8  
Üye
92 mesaj
Alıntı: ahmetbkaraman  
ama başka biyerde yapmıyor mesela belgelerime girerken filan , c ye girerken problem cıkarıyor heğ
haa simdi bu yazini okudum ,birtek c ye girdigin zamanmi yapiyor ,eger öyleyse bence yazilim hatasi,cakismalar olabilir dedimgibi enfazla ,cakismalar dreiverlerden kaynaklaniyor ,sonra programlardan,ve antiviruslardan,firefall gibi seylerdende ,donanimsal olsa heryerde yavas acar mesella internet acarken felanda yavas acilmasi lazim,dedimgibi birseyler cakisiyor ama ne onu bulmak lazimm,zaten hardisk bozuk olsa donmalar olur ,

edi_67
22-11-2009, 15:41   |  #9  
Üye
92 mesaj

cclaner kulaniyonmu kulanmiyorsan indir onla registiri temizle ,sonra C yidefragmentiren yap
ozaman düzelmeler olabilir

ahmetbkaraman
22-11-2009, 19:11   |  #10  
OP Yeni Üye
32 mesaj

Yok ya ne yaptıysam olmuyor kafayı yicem :( cleaner kullandım defragda yaptım yine aynı.Okadar da para bayıldık bide pcye

yucell
22-11-2009, 19:51   |  #11  
Üye
63 mesaj

kardesim baslangıc programlarını bir kaldırmayı denermisin bunun için başlat a ve çalıstıra gel oraya msnconfig yaz ve enter e bas açılan yerde yukarda baslangıcı sec ve tüm klikleri kaldır ardından tamam de restart atmanı soracak daha sonrayı seç ve tekrar çalıstır a gel regedit yazın "HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop" adresine gidin.
Listeden "MenuShowDelay" anahtarının değeri 400 iken 40 yapın. Bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda Programlardaki grupları hızlıca açıp kapatabilirsiniz.

Son Düzenleme: yucell ~ 22 Kasım 2009 19:52
WasHE
23-11-2009, 10:15   |  #12  
Yeni Üye
26 mesaj

"MenuShowDelay" başlat menüsündeki menülerin üzerine fare getirildiğinde gösterilmesi için beklenen gecikme diye biliyorum. yani klasörlerin açılmasıyla alakalı olduğunu sanmıyorum.

klasör seçeneklerinde "klasör işlemlerini ayrı bir işlemde başlat" diye bir seçenek var onu ticksiz yapmayı dene.

ahmetbkaraman
23-11-2009, 19:47   |  #13  
OP Yeni Üye
32 mesaj

Offf  ne yaptıysam olmuyor nalet olsun ya :S

mustafa2116
25-11-2009, 01:12   |  #14  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj
Alıntı: ahmetbkaraman  
Arkadaşlar herkese merhabalar.Bilgisayarımı daha yeni topladım.Fakat windows xp de bir yavaşlık war:S Özellikle c sürücüsüne girerken ,içindeki klasörleri açarken ve sayfalar arasında geri ileri geçiş yaparken yavaşlama oluyor 1-2 saniye sonra yapıyor işlemleri ,kısa süreliğine kum saati filan cıkıyor ve bu durum benim de sinirimi bozmaya başladı.Bilgisayarın özellikler su sekilde Amd Phenom II x4  955 , Asus M4a785TD-V Evo , 4Gb ram,500gb harddisk (Western) böle bir bilgisayarda nasıl böle bir durum oluyor anlamış degilim.Lütfen yardımcı olurmusunuz sebepleri neler olabilir :(
disk birleşimi yapıp temp klasörü içindeki fazlalıkları silin
sanal bellek boyutunu sisteme uygun şekle getirirn.
  çalıştırdan 3-4 kez tree /f  yapın
açılışta explorer.exe yi etkileyen gizli dosyaların  açılışını engelemek için tüm ayaralrı  MSCONFIG den normal olarak ayarlayın.
diski temizleyip  işletim sisiteminin içindeki doktoru çalıştırın.
ekran bellleğini yükseltin
tema görselliğini değiştirin yada yeninden yükleyin yada  düşürün.
 bu ayaralarla explorer.exe düzelecektir.