Klasörlerim *.exe dosyasına dönüşüyor,Virüsmüdür?

emoz159
02-09-2008, 14:40   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 3
96 mesaj

External hdd ile başım resmen dertte.
Durduk yere tüm klasörlerimi gizli yapıp aynı isimde bir 113KB  exe dosyası yaratıyor. Klasörümü göremiyorum, sadece Adres çubuğuna adını girdiğimde ulaşabiliyorum. Sürekli klasörlerimi exe ye çevirip duruyor. Dosyalarım önemli olduğu için format da atamıyorum. Virüs testinden geçireyim dedim ama bilgisayara kesinlikle bir antivirus programı kuramıyorum. Virüs olduğundan şüpheleniyorum. Bu şekilde çalışan bir virüs var mı yoksa ben mi kuruntu yapıyorum. Bir de bu dertten nasıl hasarsız nasıl kurtulabilirim, çünkü laptopumun resmen canına okunmuş vaziyette, ölüyor bilgisayarim, ayrıca tüm önemli dosyalarım ( Resim program setupları vs ) başka yerde yedeği de yok.
Şimdilik yeniden format atmayı deniyecem Ağlıyor

Acil yardım pls... Üzgün

TuncaBozkurt
02-09-2008, 14:46   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj

Bilgisayarınıza büyük olasılıkla Trojan.Win32.Delf.aam isimli trojen bulaşmış. Trojen kendini C:\Documents and Settings\kullanıcı adınız\Local Settings\Temp\ klasörüne services.exe olarak kaydediyor. HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\ dizininde Shell'in değerini explorer.exe "C:\DOCUME~1\kullanıcı adınız\LOCALS~1\Temp\services.exe olarak değiştirdiği için Windows'u her başlatışınızda trojen de otomatik olarak başlıyor.

Trojeni Kaspersky Internet Security ile temizleyebilirsiniz. Fakat temizleme sonrasında klasörleriniz gizli olarak kalacak. Klasörlerinizi tekrar görebilmek için her klasör için MS-DOS'a

[ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
attrib -h -r -s /s /d *.*
komutunu yazın. Böylece klasörler tekrar görünür hale gelecektir.

Kaynak: http://forum.pclabs.gen.tr/index.php?showtopic=87841

Son Düzenleme: TuncaBozkurt ~ 02 Eylül 2008 14:55