arkdaşlar sabit diskimin bir bölümünü oyun arşivi yabtım.Oyunlarımı bir klasörde topluyrum . Ben oyunun bulunduğu klasörün simgesini oyunun kapak resmiyle nasıl değiştireceğimi bilmiyorum. Orjinal kapak resmini simge dosyası haline gelmesi lazım internetten buldugum resimler genellikle jpeg. dosyası oluyor buda klasöre simge olmuyor.sorum biraz ilginç ama yardım edecek arkadaş varsa çok iyi olur şimdiden teşekkürler
Klasörün simgesini oyun simgesiyle değiştirme ??
Jpg resmini simge boyutuna küçült.Sonra küçülttüğün resmi,
http://www.coolutils.com/Online/Image-Converter/
adresinden .ico ya çevirip bilgisayarına kaydet.Ardından istediğin klasörün simgesini .ico olanı seçip uygulayarak değiştir.
Muhtemelen olur ;)
Aynı zamanda oyunların bilgisayardaki icon simgelerini oyunu koyduğun klasörün simgesi yapabilirsin. Bunun için klasörün özelliklerinden simge değiştir seçeneğini tıklayarak oradan oyunun icon resmini seçerek klasör simgen olarak belirleyebilirsin. Tabi eğer illa kapak resmi olsun diyorsan onun içinde arkadaş bir öneride bulunmuş zaten.
valla çok makbule geçer oyunların isimlerini yazıyom varsa atarsın yoksa canın sağolsun Pes 2010 - Nfs Pro Street - Nba 2K10 - Prison Break - Scarface The World İs Yours -Hard Truck - Prototype 2009- Hitman- GTA San Andreas ( bu oyunların kapak resimleri var ama nasıl olacak bilmiyorum )
yaw senin o üstte yazdığın oyunlar varya ,onların simgesi yok mu ?
oyunu nereye kurduysan orada simgesi vardır..Onları yedeklersin olur biter..
yada
photosop u kurarsın..ico eklentisini indirirsin..İstediğin şekilde ico uzantısını yapıp kaydedersin..
yada
icofx yada bu tarz programlarla png yada bmp yada jpg uzantılı dosyaları açıp , ico yaparsın..
http://www.sendspace.com/file/e7p1z2
Ya o kadar yazdım falan hepsi silindi yanlışlıkla kısaca söyliyim koymadığım oyunların iconu yok. San andreas ablamın laptopta var onu alınca upload ederim. Hitman nasıl olduysa yokmuş aslında en sevdiğim serilerdendir. Onun dışında bi kaç sevdiğim icon koydum ve pro street yerine carbon iconu koydum umarım işini görür.