Klavye çalışmıyor Ps/2 ve usb den

Help_me
26-08-2009, 21:23   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
88 mesaj

Herkese merhabalar..
Arkadaşlar benim sorunum şu yardımcı olursanız çok çok sevinirim.
Benim bilgisayar bios ayarlarından dolayı F1 ile açılıyordu bilgisyarımın çalıştıgı zamanlarda klavye ara sıra çalışmıyordu kasadan her tuşa bastıgımda biiip bip diye ses çıkıyordu.En son tam çalışmaz oldu ,klavye işlemeyince bilgisayarıda açamadım F1 den dolayı.Önceki klavyemiz Ps/2 portundan baglanıyordu o portun bozuldugunu  düşündük usb bir klavye aldık yeni. Az önce usb den taktım klavyeyi klavyenin ışıkları bile yanmıyor sorun nerde olabilir .Nasıl halledebilirim.Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden tşkler.

Süleyman.
26-08-2009, 21:33   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Sizin anakart veya remler arızalı olabilir. Deneyip bulamalı veya servise götürmelisiniz. Onlar da deneyerek bulacaklar...

Help_me
26-08-2009, 21:38   |  #3  
OP Üye
88 mesaj
Alıntı: Süleyman.  
Sizin anakart veya remler arızalı olabilir. Deneyip bulamalı veya servise götürmelisiniz. Onlar da deneyerek bulacaklar...

Ram yeni sayılır önceden bir sorun yoktu anakart arızalı olsa başka donanımlarda ççalışmamazlık yapmazmı? ben bios ayarlarından şüpheleniyorum güncel bios yüklü degil ondan olabilir mi?Zaten bilg. ilk açıldıgında iki defa F1 istiyordu ikinci F1ide  tarih ve saat geri oldugu için istiyordu.Yeni Bios pili taktım hiçbir işe yaramadı yazılımsal sorun mu var?  Klavye bu yüzden çalışmıyor olabilirmi.

Süleyman.
26-08-2009, 21:51   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Yazılımdan da, donanımdan da olabilir. Deneyerek bulmak lazım.

OnlyMann
26-08-2009, 22:03   |  #5  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

biosta ubs portlar kapalı olabilir. ps2 çevirici ile sorununuz çözülebilir ancak usb portları da açmanız gerekir.

Help_me
26-08-2009, 22:07   |  #6  
OP Üye
88 mesaj
Alıntı: OnlyMann  
biosta ubs portlar kapalı olabilir. ps2 çevirici ile sorununuz çözülebilir ancak usb portları da açmanız gerekir.

Bilgisayar açılsa bios ayarlarına bakarımda F1 tuşuna basamadıgımdan açamıyorum ayarlarına bakamıyorum :(

OnlyMann
26-08-2009, 22:11   |  #7  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

çevrenizde de mi yok bir ps2 klavye? bulunabilir diye düşünüyorum.

Help_me
26-08-2009, 22:15   |  #8  
OP Üye
88 mesaj
çevrenizde de mi yok bir ps2 klavye? bulunabilir diye düşünüyorum.
Hayır dedigim gibi klavyede bir sorun yok başka bir ps/2 klavye denedik  çalışmadı .Belki ps/2 port yanmıştır dedik yeni usb klavye aldık az önce taktım
ışıkları bile yanmıyor bilg. tanımıyor bilg. açılsa ayarlara falan bakacamda yok F1 de duruyor ilkbaşta açılırken ooff offf....

OnlyMann
26-08-2009, 22:17   |  #9  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

farklı portlarda denemelisiniz. çalışan bir usb port olmalı.

Help_me
26-08-2009, 22:21   |  #10  
OP Üye
88 mesaj
farklı portlarda denemelisiniz. çalışan bir usb port olmalı.
Usb portları çalışıyor olması gerek çünkü bilgisayar açılodıgı zamnlarda flash bellegimi falan takıyordum çalışıyordu bütün usb portlara taktım ışıkları bile yanmıyor  işin içinde biosmu var nedir:(

OnlyMann
26-08-2009, 22:24   |  #11  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

pil değişikliğinden dolayı muhtemelen fabrika ayarlarına döndü ve usb portlarla ilgili ayarlar kapatıldı diye düşünüyorum.

Help_me
26-08-2009, 22:27   |  #12  
OP Üye
88 mesaj
pil değişikliğinden dolayı muhtemelen fabrika ayarlarına döndü ve usb portlarla ilgili ayarlar kapatıldı diye düşünüyorum.
Pili 4-5 ay oldu değişmişim tarih saat geri kaldıgı için pil alıp takayım dedim hiçbir değişiklk olmadı .Yani fabrika ayarlarına dönmüş olsa pili taktıgımız zaman klavye fare çalışmazdı.:( kusura bakmayın yaa kafanızı yordum

OnlyMann
26-08-2009, 22:34   |  #13  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

pili çıkartıp takmak fabrika ayarlarına çevirir. usb klavyeyi yeni pilden önce mi sonra mı taktınız? ilk f1 başladığından bu yana biosla ilgili sorununuz başlamış ve pili değiştirdiğiniz halde devam ederek gelmiş. yapılması gereken pil değiştikten sonra default (varsayılan) ayarları kaydetmekti. ancak bu işlemden sonra her açılışında f1 demesi pilin de yerine sağlam oturmadığını gösterir. bu durumda sürekli sorar ve saat bilgisi de üretim tarihine döner.

şimdi sorunu düşünüyorum ben olsaydım ne yapardım diye. önceki klavyenizi denemeyi ve yeni klavyenizin sağlam olup olmadığını test etmek gerekir. mesela yakınınızda bir cafe olabilir komşunuz olabilir usb klavyenin sağlam çalışıp çalışmadığını test etmelisiniz. bu arada anakart eski modelse güç sorunundan dolayı çalışmıyor olabilir. eski (usb 1.0 1.1 5v usb 2.0 9v şeklinde) eski ps2 kalvyeyi denemeye de devam ederek f1 ile biosa girmye çalışmak olurdu diye düşünüyorum.

Help_me
26-08-2009, 22:44   |  #14  
OP Üye
88 mesaj
pili çıkartıp takmak fabrika ayarlarına çevirir. usb klavyeyi yeni pilden önce mi sonra mı taktınız? ilk f1 başladığından bu yana biosla ilgili sorununuz başlamış ve pili değiştirdiğiniz halde devam ederek gelmiş. yapılması gereken pil değiştikten sonra default (varsayılan) ayarları kaydetmekti. ancak bu işlemden sonra her açılışında f1 demesi pilin de yerine sağlam oturmadığını gösterir. bu durumda sürekli sorar ve saat bilgisi de üretim tarihine döner.

şimdi sorunu düşünüyorum ben olsaydım ne yapardım diye. önceki klavyenizi denemeyi ve yeni klavyenizin sağlam olup olmadığını test etmek gerekir. mesela yakınınızda bir cafe olabilir komşunuz olabilir usb klavyenin sağlam çalışıp çalışmadığını test etmelisiniz. bu arada anakart eski modelse güç sorunundan dolayı çalışmıyor olabilir. eski (usb 1.0 1.1 5v usb 2.0 9v şeklinde) eski ps2 kalvyeyi denemeye de devam ederek f1 ile biosa girmye çalışmak olurdu diye düşünüyorum.

Usb klavye yeni pili taktıktan sonra takıldı yeni pilde sayılmaz 4-5 ay oldu önceden ps/2 klavye vardı o zamanlardan böyle hata verdi pili taktıgımız zamanlarda bu sorun yoktu .pil yerine saglam eminim bundan.Aslında dedigniz gibi en baştan acemiligimden dolayı pili değiştikten sonra ayarları kaydetme gibi şeyler yapmadım ama o zamanlarda hata olmadı bende kullandım bilgisayarı daha sonradan iki defa F1 ister oldu

Help_me
26-08-2009, 22:48   |  #15  
OP Üye
88 mesaj

Önceki klavyeyi başka bir bilgisyarda denedik çalışmadı sanırım kasadan dolayı klavyede bozuldu.Yeni bir klavye denedik o da çalışmadı.usb deneyelim dedik o da olmadı .

H@ckerCesur
27-08-2009, 12:39   |  #16  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj

Sonuç:
2,5 milyar verip süper bir sistem dizsen bile 10 tllik klavye olmayınca hiçbir alta yaramıyor.
Öneri:
Bilgisayarcıya götür.

Help_me
06-09-2009, 15:12   |  #17  
OP Üye
88 mesaj

Sorun düzeldi yardım edenlere çok tşkler ...
Sorun şu:bilgisyarımıın anakartı eski tip usb klavyeyi tanımıyormuş ondan çalışmıyormuş ps/2 dönüştürücü ile takıp denedim oldu .