Klavyede bazı tuşlar çalışmıyor?

Cosmic Eye
25-12-2009, 02:59   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
80 mesaj

Microsoft Comfort Curve klavye kullanıyorum. Bu klavyeyi yorumları okuyarak aldım ama artık gerçekten delirmek üzereyim. Klavyenin Caps,b,n,m,ö ve yön tuşları bazen gidiyor ve çalışmıyor. Ne yapsam düzelmiyor ama sonrasında kendiliğinden düzeliyor. Biraz araştırdım bu sorunu aynı klavyede farklı tuşlarda yaşayanlarda var. Onlarda çözüm bulamamışlar. Kimi diyor klavyeye yumruk attım, kimi diyor çöpe attım, kimisi git yeni bir tane al diyor. Ama ben bunları çözüm olarak görmüyorum. Ben bu sorunu nasıl çözerim? Klavye usb portu ile çalışıyor usb portunu değiştireyim dedim bilgisayara reset atınca tanımadı ve Chip'in güvenlik konusundaki önerileri ile Ctrl + Alt + Del ile oturum açma işlemi açık konumdaydı bu sefer bilgisayarı hiç açamadım, neyseki portu eski yerine taktım tanıdı.

Ben bu klavyenin bu sorununu nasıl düzeltirim? Yorumu önerisi olan var mı?

Son Düzenleme: Cosmic Eye ~ 25 Aralık 2009 02:59
serkan143
25-12-2009, 08:47   |  #2  
Üye
78 mesaj

Klavyeyi usb portuna değilde  Ps/2 girişine tak  usb yi ps/2 çeviren   parça var.

By_Kert
25-12-2009, 08:54   |  #3  
By_Kert avatarı
Yıllanmış Üye
728 mesaj
Alıntı: serkan143  
Klavyeyi usb portuna değilde  Ps/2 girişine tak  usb yi ps/2 çeviren   parça var.
Aynen öle ama hiç olmadı yeni bir tane klavye zor deil Göz kırpma

serkan143
25-12-2009, 09:25   |  #4  
Üye
78 mesaj

Bu klavyeden almaya kalksa  35-40 lira arası bişey  boşa harcanan bi para olur bence  elinde   bi klavye varken ve sorunda  çözülemeyecek  kdar   büyük bi sorun değilken  yapılmsı  gerekenlerin hepsini yapması lasım yenisi ile dğeiştirmeden nce

Sefa Adak
25-12-2009, 09:51   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,824 mesaj

Bence bütün çözümleri deneyin.Baktınız olmuyo tüm tuşları tek tek sökün kaynar suya atın veya camdan yoldan gecenlerin kafaya :=)

USB'den PS/2 portuna dönüştürücüyle deneyin.Klavye kutusunda CD yazılımı olması gerekiyor, onu da yükleyin, bakın bi içinde ne var ne yok..Baktınız hala olmuyo "bu klavyeyi yapanınn..." başlayın..Gidin yeni alın.

Cosmic Eye
25-12-2009, 16:15   |  #6  
OP Üye
80 mesaj

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler. Az önce elektrik süpürgesi ile klavyenin üzerinden geçtim, şimdi her şey normal çalışıyor. Eğer aynı sorunu yaşayanlar olursa lütfen aynı yöntemi denesinler. Teşekkür ederim tekrardan. :)

Sefa Adak
25-12-2009, 16:41   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,824 mesaj

Yookk artkkk xD Cddi olamazsın harby mi diosnn xD Onu bunu yap dediysek o kadar da uzun boylu deil xD
Helall, en guzelını yapmışın...Gecms olsn..

Banned
25-12-2009, 17:26   |  #8  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Klavyeniz iki durumdan dolayı sorun çıkartıyordur. Birincisi sürekli temas vardır ; özellikle sıvı temaslarında bu sorun ortaya çıkabilir. Bir tuş basıldığında sıvı temasına maruz kalmış o kısım  içten yapışır ve öylece kalır. Bu durumda yapışık kısmın kombinasyonundaki tuşlar çalışmazki zaten sizin söylediğiniz tuşlarda klavye içerisinde bir bağlantı kombinasyonu. Ancak ne varki böyle bir durumla kaşılaşıldığında klavye sökülüp içerrdeki sorun çözümlenmeden normale dönmez. Oysa siz arasıra düzelldiğini belirtmişsiniz. İkinci olasılık temassızlık: Bu durumda kalavye veriyolunda veya tuş plaklarının klavye devresi bağlantısı kısmında temazsızlık olabilir. Bu temzsızlık aynen söylediğiniz gibi belirli tuş kombinasyonlarının arasıra çalışıp arasıra çalışmamasına sebebiyet verir.

Sebeb ne olursa olsun klavye işten anlayan biri tarafından sökülüp içerisi temizlenip, düzeltilip yeniden monte edilirse sorununuz tamamiyle çözülecektir. Ne üzerine yumruk atmaya nede klavyeyi çöpe atmaya gerek yok.

Cosmic Eye
25-12-2009, 22:07   |  #9  
OP Üye
80 mesaj
Alıntı: Sefa Adak  
Yookk artkkk xD Cddi olamazsın harby mi diosnn xD Onu bunu yap dediysek o kadar da uzun boylu deil xD
Helall, en guzelını yapmışın...Gecms olsn..
Yani geçtim dediysem tozunu aldım. Ancak şimdi hepten gitti. Daha 1 ay olmadı kullanmaya başlayalı. Garantiye versem kim bilir ne zaman yollayacak bana geri klavyeyi. Peki bir arkadaşım usb klavye olduğu için bios ayarıdan da olabilir dedi? Bununla alakası nedir?

Son Düzenleme: Cosmic Eye ~ 25 Aralık 2009 22:09
jilet1
22-10-2010, 11:04   |  #10  
Taze Üye
2 mesaj

arkadaşlar acil yardım bekliyorum 3 farklı klavyeyi denedim bi kaç tuş çalışmıyor ( o s z d ) gbi.sorun virüsten kaynaklanıyo olabilir diye önce combofix sonrada norman antivir ile taradım virüsleri temizledim ama sonuç aynı birde pc açııldıktan snra otomatik olarak hesap makinesi açılmaya başlıyor. sizce neden kaynaklanıyodur?