bundan 3 sene önce başıma geldi benimde böyle bişey ama benimkisi trojendi sanırım :D cafe işletiyordum o ara ve bilgisayarlardan birinde enter tusuna bastıgında imleç nerdeyse oraya anlamlı sözler yazıyodu şuan hatırlayamıyorum ama :D bilgisayarda deepfreeze vardı reset attım düzeldi :D sanırım bi trojendi kurcaladım biraz işte görev yöneticisinde calısan calısmayan programlra felan baktım bişey göremedim ama yazı maşallah akıp gidiyordu :D bi resetle düzelttim ben seninkinede büyük ihtimalle böyle bişey olmuş olabilir daha önce duymuştum anakart içerisine yerleşen virüsleri bi forumda birisi paylaşmıştı en son anakartı değiştirmek zorunda kalmış virüsten kurtulabilmek için :D:D
Klavyem Kendi Başına Birşeyler YazıyorLÜTFENYARDIM
bişi sorcam yani klavye takılıyken sorun yok,ama klavyeyi takınca sapıtıyor değil mi yanlış anlamadım,formatı falan boşver anakartında problem var bence,kalvyeyi takınca sapıtıyor,yani kısa devre,yüksek akım çekme,voltaj dalgalanması gibi bir şey...benim tavsiyem uyumlu bir anakrtı kendi anakrtın ile değiştir ve tekrar dene,bence sorun burda,yazlımsal değil de donanımsal...
bundan 3 sene önce başıma geldi benimde böyle bişey ama benimkisi trojendi sanırım :D cafe işletiyordum o ara ve bilgisayarlardan birinde enter tusuna bastıgında imleç nerdeyse oraya anlamlı sözler yazıyodu şuan hatırlayamıyorum ama :D bilgisayarda deepfreeze vardı reset attım düzeldi :D sanırım bi trojendi kurcaladım biraz işte görev yöneticisinde calısan calısmayan programlra felan baktım bişey göremedim ama yazı maşallah akıp gidiyordu :D bi resetle düzelttim ben seninkinede büyük ihtimalle böyle bişey olmuş olabilir daha önce duymuştum anakart içerisine yerleşen virüsleri bi forumda birisi paylaşmıştı en son anakartı değiştirmek zorunda kalmış virüsten kurtulabilmek için :D:D:D bence onun anakartı haşat olmuş,virüsten değil,hem anakartdakieepromlara nasıl virüs girebilirki?.bu adsl modeme virüs girmesinden farkılı olmaz,öyle olsa bile çözümüde anakart pilinin sökülüp takılması ile eeprom ların temizlenmesi olabilir(bios da format yer bu arada)
RIP yazması ilginç :D
Rest In Peace :D Huzur içinde yat
Anakart değiş :D
virüs le ilgili olabilir yada klavye harflerine birşey pislik felan takılmış olabilir :)
aynı sorun bende de vardı ram cleaner programını ve trojen remover programlarını bir dene
Internetini paylaşıyosan biri senle dalga geçiyordur. Bir diğer ihtimal de format attıktan sonra D diskin varsa burdan tekrar bulaşıyor olmasıdır. D sürücüsüne çift tıkladığında ayrı pencerede mi açılıyor yoksa kendi penceresinde mi?
Bir de başlat/çalıştır (Win tuşu + R)'a cmd yaz tamam de. açılan pencereye D: yaz, enter sonra burda dır/a yaz, enter. Gelen liste ile D: sürücüsüne girdiğinde gördüğün dosyalar aynı mı kontrol et. Bir de gelen listede autorun.inf dosyası var mı kontrol et. Bunlardan biri ile karşılaşırsan buraya yaz.
1- anlamlı şeyler yazıyorsaxD
a- klaveye cin girmiştir
çözüm-a bundan kurtuluşun yık pc yi yakman lazım
b- pc ye virüs girmiştir
çözüm-b güzel bi format istiyo
2- anlamsız şeyler yazıyosa sasasasasasas gibi
a- klavyenin üstünde görünmez bi varlık ölmüştür
çözüm a-2 klavyeyi ters çevir salla
b- klavye bozuktur
çözüm 2-b yenisini al
c- sen kafayı yemişindir :D
çözüm 2-c sıfır bi kafa alman lazım
3- son zamanlarda yaşadığın bi olayla ilgili anlamlı bişi ler yazıyosa
a- deprosyona girmişindir
çözüm 3-a tanıdığım bi psikolog var ister yönlendire bilirim
anakartın bios una virüs girmiş olabilir ki böle virüsler vardır bios unu güncelle hdd yi komple sıfırla derim seagate gibi hddler için programları vardır bütün sektörlere 0 yazar ayrıca mbr a bulaşmış olabilir tavsiyem ilk önce hdd yi komple low level format at başka makinada da atabilirsn daha snra bios unu güncelle güncel ise tekrar güncel bios u yükle hala devam ederse linux dene yine devam ederse live cd işletm sistemlerini dene .D oda olmadı anakartı değiştir