Adam diyorki Domain ve hostingi alin , Wordpress Theme secip sitenizi hemen 60 dakika icinde yapin , Profosyonel adamlar ekip halinde 1 -2 hafta ugrasip 1200 euro dan dusmeyen fiyatlara bakiyor ,CMSi wordpress olarak almadiklari ve kendileri yazdiklari icin mi?
Html , Css bilmek gereksiz değil.Şimdi bir e-ticaret siteniz var diyelim.Bu sitenin popüler bir hal alması için düzgün gözükmesi şarttır.
Kabaca özetlersek bir site 2 bölümden oluşur.
1-Kullanıcının (Siteye gelen ziyaretci/istemci) gördüğü temas kurduğu arayüz yani HTML,CSS,Javascript.
2-Sitenin arka planında çalışan (server tarafında) ve kullanıcıya hangi sayfalar gösterilecek bu sayfalarda ne olacak gibi şeylerle ilgilenen server tarafı kodlar burada bulunur yani c#,java,php bunlara örnektir.
Şimdi sen sitemi noktasına kadar ben dizayn edeyim , soldan sağdan uçarak kaçarak kutular gelsin diyorsan.HTML,CSS üstüne baya bir bilgin olması lazım.Ayrıca bootstrap, mesela yazdığın sayfa ekran boyutuna göre şekillenebilmeli.
Ama sen , ya ben temel html ,css bilgisine sahibim internette tonla tema var birini indirir kullanırım diyorsan.O zaman server tarafı kalıyor geriye bir tek.
Ben sana ne kullandığımı söyleyeyim;
ASP.net MVC öğren , visual studio indirerek , visual studio üzerinden programlarını geliştirebilirsin.Microsoft öğrenci veya yıllık geliri 1 milyon dolardan az kişilere bu programı veriyor ücretsiz diye biliyorum sitesinden indirebilirsin yani.Bu bahsettiğim için c# bilmen gerekli server taraflı programlamada.
MVC => Model,View,Controller yani;
View => senin html,css bölümün.
model => veritabanı sınıfları.
controller => view ile model arasında iş yapan katman.
Günümüzde bu teknolojinin kullanıldığını söyleyebilirim.
Kolay gelsin.