kanser dr ları vazgeçtim cola dan gazlı içeceklerden uzak durun diyor,artık günümüzde eskiye özlem\arayış var, organik tarım(no kimyasallar\hormonlar\E'ler) organik içecek\gıda vs.Bu tip içecekler(gazlı,colalı) ticari amaçla üretilmiş şeylerdir,asıl gaye kar dır bunu hiçkimse yadsıyamaz.Uyanıklar kendi ülkelerinde yasaklamasını biliyorlar.Vücutda birikim diye bir olay var,acısı ileride çıkıyor.
E-120 Karmin
Kola içince 1 saat içinde vücudumuzda olanlar
- 1
- 2
CU_GS7Şöyle yapılıyormuş da şunlar karıştırılıyormuş da yok slaytlar yapıyorlar boya karıştırılıyor falan filan.. Ordan burdan uydurmaca bunlar..Hayır çok yanlış düşünüyorsun şimdi kendi vücudum diyosun ama aradan biraz zaman geçtikten sonra (Allah korusun) kanser olacaksın o zmn kendi kendine bakabilecek misin?
Değilse bile tadı güzel ve hoşuma gidiyor kardeşim.. Sigara gibi dışsal zararı da yok bu kolanın.. Zararı da keyfi de içine..
O zaman formülünü uydurmaya çalışmadan vücuda zararı var deyin, yeterli.. Herkes kendi vücudu için kendi kararını versin, kime ne bundan..Yani bu konu bitek seni ilgilendirmiyor...
Son Düzenleme: OnnuuR ~ 06 Temmuz 2008 20:18
OnnuuRHayır çok yanlış düşünüyorsun şimdi kendi vücudum diyosun ama aradan biraz zaman geçtikten sonra (Allah korusun) kanser olacaksın o zmn kendi kendine bakabilecek misin?O zaman (Allah korusun) herkes potansiyal kanser demektir, senin düşüncene göre.. Çünkü içtiğin çaydan bile kanser kapmış olabilirsin ve bu da 20 sene sonra baş gösterebilir..Yani bu konu bitek seni ilgilendirmiyor...
Hayatı bu kadar ciddiye almadan, birçok şeyi oluruna bırakarak yaşamaktan yanayım ben..
CU_GS7O zaman (Allah korusun) herkes potansiyal kanser demektir, senin düşüncene göre.. Çünkü içtiğin çaydan bile kanser kapmış olabilirsin ve bu da 20 sene sonra baş gösterebilir..Bende riskleri minimum seviyeye düşürüp sağlıkğı maximum seviyeye getirmekten yanayım...
Hayatı bu kadar ciddiye almadan, birçok şeyi oluruna bırakarak yaşamaktan yanayım ben..
Yani bi kola ile çay arasında dağlar kadar fark var(sağlık konusunda)...
OnnuuRBende riskleri minimum seviyeye düşürüp sağlıkğı maximum seviyeye getirmekten yanayım...Peki içtiğin çayın hangi koşullar altında yetiştirildiğini bilmeden, ne kadar tarım ilacı katıldığı, topraktan kötü mineralleri mi aldığı (vs.. şeklinde çoğaltabiliriz.. ) hakkında bilgin olmadan risk hesaplamasını nasıl hallediyorsun??
Yani bi kola ile çay arasında dağlar kadar fark var(sağlık konusunda)...
İşin geyiği bir yana, sen ne kadar maximizasyon peşinde koşarsan koş, olacak olan yine olur.. Az riskle de olur olursa.. Çünkü hesaplanamaycak o kadar çok şey var ki.. Bu yüzden bu kadar hesap kitap yapmadan oluruna bkırakıp yaşamak diyorum ben..
olmadı çok yanılıyorsun Cem,
Sağlık,oluruna birakılamayacak kadar ciddi bir konudur.Bunun ötesi berisi olmaz.
Alkol
Sigara ne kadar zararlı ise,cola da artık bu listeye girmiştir.
edit:[konu burda kapansın ltf.;artık mesaj yazmayalım]
--------------
CU_GS7Peki içtiğin çayın hangi koşullar altında yetiştirildiğini bilmeden, ne kadar tarım ilacı katıldığı, topraktan kötü mineralleri mi aldığı (vs.. şeklinde çoğaltabiliriz.. ) hakkında bilgin olmadan risk hesaplamasını nasıl hallediyorsun??Sağlık bakanlığına güvendiğim için...CU_GS7İşin geyiği bir yana, sen ne kadar maximizasyon peşinde koşarsan koş, olacak olan yine olur.. Az riskle de olur olursa.. Çünkü hesaplanamaycak o kadar çok şey var ki.. Bu yüzden bu kadar hesap kitap yapmadan oluruna bkırakıp yaşamak diyorum ben..Bunu hesaplamak için fizik veya matematik bilgisine gerek yokki kaloriye bakıcaksın çoksa yemezsin azsa yersin bi ohh çekersin...
vallaha bana by yazılar pek etki etmez ... çünkü yaklaış 3 yıl önce koladan midem delinecekti nerdeyse ancak şu anda bile elimden kolayı düşürmüyorum daha doğrusu düşüremiyorum açken bile yarım litre kolayı deviriyorum hergün herakşam içiyorum dediğin gibi bende kolakolik gibi bir şeyim ancak elimde değil içmeden duramıyorum zararlarını bildiğim halde
kola+sigara veyahut alkol+sigara bunlar ayrılmaz ve vazgeçilemez zevkler.. :)
yaw o zmn ben ayvayımı yedim başka bişi mi yedimm orasını allah bilir daha 15 yaşındayım cnm bu kolayı allah tepe taklak etsin!!!:( bir hafta içmedim kola kola diye kafayı yicektim bagımlılıkta yaratıyo melet.
nediyebilirimki fabrikalar araya gireli ne yiyip içtiğimiz belli değil
madem konuyu hortlattın bende çok içerdim kola son zamanlarda pek içimem artık kolayla olan ilişkime ara vermem lazım
acaba kola nası çıktı merak ediyorum. adamın biri siyah bir içecek yapmış karşısındakine bunu iç diyo. sen olsan siyah svıyı içermiydin ? :)
acaba kola nası çıktı merak ediyorum. adamın biri siyah bir içecek yapmış karşısındakine bunu iç diyo. sen olsan siyah svıyı içermiydin ? :)Kolayı bilmem ama gazoz ilk ilaç olarak çıkarılmış. Mide rahatsızlığı için falan. Sonra ne olduysa içecek olarak çıkarılmaya başlanmış.Bi öğretmen ablamız vardı kolayla deney yapmış. Kolanın içine diş koymuş ve her gün gözlemlemiş. Birkaç hafta sonra dişin üzerinde çatlaklar oluştuğunu gözlemlemiş. Dişin vücudumuzdaki en sert kemik olduğunu hatırlatırım. Kola içecekseniz eğer pipetle için derim ben. Ama hiç içmemek daha iyi tabi.
Son Düzenleme: soulmy ~ 03 Mayıs 2011 17:54
Kolayi birakiyorum... Paylasim icin gercekten cok tesekkurler!
bu konuyu gordukce gidip kola satin alasim geliyor.
Bi öğretmen ablamız vardı kolayla deney yapmış. Kolanın içine diş koymuş ve her gün gözlemlemiş. Birkaç hafta sonra dişin üzerinde çatlaklar oluştuğunu gözlemlemiş. Dişin vücudumuzdaki en sert kemik olduğunu hatırlatırım. Kola içecekseniz eğer pipetle için derim ben. Ama hiç içmemek daha iyi tabi.Oho, bu öğretmen ablamızı bütün dünya tanıyormuş ki, herkes binlerce diş tüketmiş bu deneyi yapmak için... Herkesin tanıyor bu ablayı demek ki herkes aynı hikayeyi yumurtuluyor.Dişleri çürüten kola değil "şeker". O dişi halis mulis doğal bal'a da koysa o diş çürür. Bunun nasıl oluştuğunu anlayabilmek için doğadaki doğal denge ve döngüyü, bakteri oluşumunu bilmek gerek.
İlk mesajda yazılı herşey, çay, kahve, meyve suyu ve tüm herşey için geçerli. İçinde şeker olan herşey. Hatta mesela 1 adet doğal portakal 1 kutu koladakinden daha fazla "asit" vardır, sitrik asittir. Ama velakin, o baloncuklu kısım ne fosforik asit, ne de sitrik asitten gelir. Fosforik ve sitrik asitler o kadar azdır ki, farkedilmez (sadece acımsı tattan öteye gitmez o kadar suyun içinde). O baloncuklu kısım, kolaya kaynar görüntü veren şey "karbondioksit"tir. Nitekim içtiğin maden suyunda da vardır.
Kolanın rengi de karamelden gelir bu arada.
Merak ettiğim bunca zahmete girip forum forum, email spamleri halinde bunları okuyanlar bir kere olsun kola şişesini alıp okumuş mu içeriğini?
Bu tür hikayelerin iki ana başlangıç noktası vardır.
1. Coca-Cola'yı özel formülünü açıklamaya zorlayarak kopyalayabilmek...
2. Rakip ürünü pazarlayabilmek için... (Misal Türkiye'de ismi lazım değil bir firmanın ismi lazım değil bir kitleye satmayı planladığı kola çıkaracağı anda, yok böcek kanı, yok tersten yazınca başka anlam çıkıyor, yok alkol var içinde, yok yahudiler vs. gibi bir çok geyiğin tüketildiği zamanlara tekabül eder)
3. Tüm Devletler ve Sağlık Bakanlığı, bizimkiler de dahil olmak üzere Coca-Cola'nın içeriğini bilirler, tüm kullanılan malzemeleri vs. sadece katılma sıralaması ve konulma oranı gizlidir formülün içinde)Hadi bizimkilerin insan sağlığı konusunda duyarsız sığırlar olduğunu varsayalım (ki öyle değildirler inşallah) bunca gelişmiş devletin kendi halkları için böyle bir riski göze alabileceklerini sanmak çok safça bir düşünceden başkası değildir.
Tabii ki bu tür içeceklerin de bir kullanılma şartı vardır. Tıpkı nasıl elektrikli aletlerle duşa girmemiz üstünde yazmasına gerek kalmadan tehlikeliyse, bebeklere içirmek de farklı değildir. İlaçlar faydalıdır diye nasıl hepsini toptan içmiyorsak, herkesin kendi bünyesine göre kaldırabileceği ölçüde içmesi gerekli. Sadece kola için geçerli değil, herşey için geçerli bu...
- 1
- 2