Konu dışı Sağlığınız için Mutlaka okuyun.

lunaticium
11-07-2011, 23:43   |  #1  
lunaticium avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
603 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2010

Evet arkadaşlar kaç haftadır araştırıyorum, marketten ne aldıysam 90% ürünlerde bulunuyor. Et ürünlerinden tutun çikolata bisküvi mayonez ketçap ıvır zıvır mıvır kıvır...herşeyde mevcut.


Eğer dikkat ettiyseniz yüzde 90'nında "E" Kodları katlanmış. Peki bu bilmediğimiz E kodlarını tanıyor muyuz? Acaba bir gün marketten aldığımız ürünlerin içindekileri okuma ihtiyacı duyduk mu? ve sonrasında araştırmaya başladık mı,Ben artık çok dikkat ediyorum, işin asıl sinir bozucu yanı ise, şirketler kurumlar fabrikalar insanları bile bile kandırıp zerhirlemesi oluyor, işte ben ondan sinir oluyorum, niye son yıllarda kanser hastalıkları çok fazla yayıldı...

Meyve suları sözde 100% doğal, ama içindekileri okuduğumuz zaman hiçte doğal olmadığını görüyoruz illa bir yerde birşey var...


cep telefonları bir yana bırakalım işin ilginç yanı aldığımız ürünün üstünde yazmaması çok moral bozucu, avrupa ülkelerinde katkı koruyucu maddeler yasaklanır iken bizim yaşadığımız ülkede çok oyunlar dönüyor ve bilerek göz yumuluyor, artık bilerek zehirlenmekten başka kötü birşey olamaz diye düşünüyorum.


Küçücük çocuklarımız Kardeşlerimiz ne olursa olsun çikolata bisküvi çips vs vs hepsi severek yiyorlar ama ne yazık ki aynı zamanda zehirleniyorlar, üstüne üstün güzel reklamlar sayesinde hevesleri daha çok artıyor.


Artık kandırılmak istemiyorum diyorum. Sağlık bakanlığı artık birşeyler yapsınlar.


Aşşağıda vermiş olduğum E kodları kesinlikle ne olursa olsun ZARARLI maddelerdir.

Dikkat edelim.


Additive Number
Name of Food Additive


H=Hyper-activity

A=Asthma
C=Cancer


102 & E102
Tartrazine (food color)
H
A
C


104 & E104
Quinoline Yellow (food colr)
H
A
C


107 & E107
Yellow 2G (food color)
H
A
C


110 & E110
Sunset Yellow (Yellow food color #6)
H
A
C


120 & E120
Carmines, Cochineal (food color)
H
A
-


122 & E122
Azorubine, Carmoisine (food color)
H
A
C


123 & E123
Amaranth (Red food color #2)
H
A
C


124 & E124
Ponceau, Brilliant Scarlet (food color)
H
A
C


127 & E127
Erythrosine (Red food color #2)
H
A
C


E128
Red 2G (Red food color)
H
A
C


129 & E129
Allura Red AC (food color)
H
A
C


E131
Patent Blue (food color)
H
A
C


132 & E132
Indigotine, Indigo Carmine (food color)
H
A
C


133 & E133
Brilliant Blue (food color)
H
A
C


142 & E142
Acid Brilliant Green, Green S, Food Green (food color)
H
A
-


143
Fast Green (food color)
-
A
-


150 & E150
Caramel (food color)
H
-
-


151 & E151
Activated Vegetable Carbons, Brilliant Black (food color)
H
A
C


154
Food Brown, Kipper Brown, Brown FK (food color)
H
A
C


155 & E155
Chocolate Brown HT, Brown HT (food color)
H
A
C


160b & E160b
Bixin, Norbixin, Annatto Extracts (yellow, red to brown natural colors)
H
A
-


E173
Aluminium (preservatives)
-
-
C


E180
Latol Rubine, Pigment Rubine (preservatives)
H
A
C


200 &

E200-203
Potassium & Calcium Sorbates ,Sorbic Acid (preservatives)
H
A
-


210 & E210
Benzoic Acid (preservatives)
H
A
C


211 & E211
Sodium Benzoate (preservatives)
H
A
-


212 & E212
Potassium Benzoate (preservatives)
-
A
-


213 & E213
Calcium Benzoate (preservatives)
-
A
-


E214
Ethyl Para Hydroxybenzonate (preservatives)
-
A
-


E215
Sodium Ethyl Para Hydroxybenzonate (preservatives)
-
A
-


216 & E216
Propyl P Hydroxybenzonate, Propylparaben (preservatives)
-
A
-


E217
Sodium Propyl P Hydroxybenzonate (preservatives)
-
A
-


220 & E220
Sulphur Dioxide also Sulfur dioxide (preservatives)
H
A
-


221 & E221
Sodium Sulfite or Sodium Sulphite (preservatives)
-
A
-


222
Sodium Bisulfite or Sodium Bisulphite (preservatives)
-
A
-


223 & E223
Sodium Metabisulfite or Sodium Metabisulphite (preservatives)
-
A
-


224 & E224
Potassium Metabisulphite or Potassium Metabisulfite (preservatives)
-
A
-


225 & E225
Potassium Sulfite or Potassium Sulphite (preservatives)
-
A
-


E226
Calcium Sulfite or Calcium Sulphite (preservatives)
-
A
-


E227
Calcium Hydrogen Sulphite or Calcium Hydrogen Sulfite (preservatives)
-
A
-


E228
Potassium Bisulfite, Potassium Hydrogen Sulfite or Potassium Bisulphite, Potassium Hydrogen Sulphite (preservatives)
H
A
-


E230
Diphenyl, Biphenyl (preservatives)
-
-
C


E231
Orthophenyl Phenol (preservatives)
-
-
C


E236
Formic Acid (preservative)
-
-
C


E239
Hexamine, Hexamethylene Tetramine (preservatives)
-
-
C


249 & E249
Potassium Nitrate (preservative)
-
A
C


250 & E250
Sodium Nitrite (preservative)
H
A
C


251 & E251
Sodium Nitrate (preservative)
H
-
C


252 & E252
Potassium Nitrate (preservative)
H
-
C


260 & E260
Acetic Acid, Glacial (preservatives)
-
A
-


280 to 283
Calcium or Potassium or Sodium Propionates, Propionic Acid (preservatives)
H
A
-


310 & E310
Propyl Gallate (Synthetic Antioxidant)
-
A
C


311 & E311
Octyl Gallate (Synthetic Antioxidant)
-
A
-


312 & E312
Dodecyl Gallate (Synthetic Antioxidant)
-
A
-


319 & E319
TBHQ, Tert Butylhydroquinone (Synthetic Antioxidants)
H
A
-


320 & E320
Butylated Hydroxyanisole (BHA) (Synthetic Antioxidants)
H
A
C


321 & E321
Butylated Hydroxytoluene (BHT) or Butylhydroxytoluene (Synthetic Antioxidants)
H
A
C


330 & E330
Citric Acid (
NOT DANGEROUS naturally occurring e330
& 330 citric acid additive – can contain sulfites and mold,
explained earlier in the article next to this table printable version
link.)
-
-
-

şüpheli


407 & E407
Carrageenan (Thickening & Stabilizing Agent)
-
A
C


413 & E413
Tragacanth (thickener & Emulsifier)
-
A
-


414 & E414
Acacia Gum (Food Stabilizer)
-
A
-


416
Karaya Gum (Laxative, Food Thickener & Emulsifier)
-
A
-


421 & E421
Mannitol (Artificial Sweetener)
H
-
-


430
Polyxyethylene Stearate (Emulsifier)
-
-
C


431
Polyxyl Stearate (Emulsifier)
-
-
C


E432 – E435
Polyoxyethylene Sorbitan Monostearate (Emulsifiers Gelling Stabilisers Thickeners Agents)
-
-
C


433 – 436
Polysorbate (Emulsifiers)
-
-
C


441 & E441
Gelatine (Food Gelling Agent)
-
A
-


466
Sodium CarboxyMethyl Cellulose
-
-
C


507 & E507
Hydrochloric Acid (Hydrolyzing Enhancer & Gelatin Production)
-
-
C


518 & E518
Magnesium Sulphate (Tofu Coagulant)
-
-
C


536 & E536
Potassium Ferrocyanide (Anti Caking Agent)
-
A
-


553 & E553 & E553b
Talc (Anti Caking, Filling, Softener, Agent)
-
-
C


620 – 625
MSG Monosodium Glutamate, Glutamic Acid, all Glutamates (Flavour Enhancers)
H
A
C


627 & E627
Disodium Guanylate (Flavour Enhancers)
H
A
-


631 & E631
Disodium Inosinate 5 (Flavour Enhancers)
-
A
-


635 & E635
Disodium Ribonucleotides 5 (Flavour Enhancers)
-
A
-


903 & E903
Camauba Wax (used in Chewing Gums, Coating and Glazing Agents)
-
-
C

905 & 905 a,b,c
Paraffin and Vaseline, White Mineral Oil (Solvents, Coating and Glazing, Anti Foaming Agents, Lubricant in Chewing Gums)
-
-
C


924 & E924
Potassium Bromate (Agent used in Bleaching Flour)
-
-
C


925 & E925
Chlorine (Agent used in Bleaching Flour, Bread Enhancer and Stabiliser)
-
-
C


926
Chlorine Dioxide (Bleaching Flour and Preservative Agent)
-
-
C


928 & E928
Benzoyl Peroxide (Bleaching Flour and Bread enhancer Agent)
-
A
-


950 & E950
Potassium Acesulphame (Sweetener)
-
-
C


951
Aspartame (Sweetener)
H
A
-


952 & E952
Cyclamate and Cyclamic Acid (Sweeteners)
-
-
C


954 & E954
Saccharine (Sweetener)
-
-
C


1202 & E1202
Insoluble Polyvinylpyrrolidone Insoluble (Stabiliser and Clarifying Agent added to Wine, Beer, Pharmaceuticals)
-
-
C


1403
Bleached Starch (Thickenner and Stabiliser)

Konuyu güncel tutmayı deniyelim, isteyen aldığı ürünün "Markasını Yazmadan" E kodlarını yazsın. veya araştırdıklarını deneyimlerini herhangi bir "Marka Şirket" Adını belirtmeden paylaşsın.

Kolay gelsin :)

NOT:Chip'te bazı kodlar çalışmıyor, ileride düzeltmeye çalışacağım.

Son Düzenleme: lunaticium ~ 12 Temmuz 2011 00:06
sosyalik
12-07-2011, 00:00   |  #2  
sosyalik avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 47
1,707 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010

Kimsenin bu konuda bir şey yaptığı yok.3-4 sene önce okulda tarihi geçmiş kolaların satıldığını bilirim.Şimdilerde kantinlerde fast-food ve asitli içecekler yasağı söz konusu ama bilemiyorum tabii.Konu için teşekkürler.

lunaticium
12-07-2011, 00:09   |  #3  
lunaticium avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
603 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2010

Bu konuda yaptıkları yok evet çok haklısın çünkü çoğu insan ciddiyetin farkında değil, hasta olduktan sonra akıllarına düşüyor, ama kimse istemez dimi hastalık en kötü şeydir.

Serkan Karadaş
12-07-2011, 22:20   |  #4  
Serkan Karadaş avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 15
909 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

ürünlerin raf ömrünü uzatmak ( koku, tat, son tüketim tarihi, renk ..vb ) ve şeklini koruyabilmek için kimyasalların kullanılması gerekir. bu nedenle sağlık bakanlığı belli bir miktara kadar bu kimyasalların kullanılmasına izin vermektedir. bunun için yediğimiz ve içtiğimiz her besine şüpheyle yaklaşmalıyız. doğal, yani topraktan gelmeyen tüm hazır besin maddelerinde kimsasal madde olduğunu unutmamanız gerekir. diğer ülkelere nazaran geriden gelen bir sağlık sistemimiz var. ne yazık ki domuz gribi aşısı vurulması için yırtınan bir sağlık bakanımız ancak aksine ben vurdurmayacağım diyen bir başbakan var bu ülkede. yani sağlığımız  1 ağızdan çıkacak söze bakacak kadar değersiz.

lunaticium
14-07-2011, 00:44   |  #5  
lunaticium avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
603 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2010

Ama domuz gribi aşısı sonradan en güncel araştırmalarda zararlı olduğu ve bünyeye zarar verdiğini ve içinde ne kadarda red etseler civa bulunduğu tespit edilmiştir, bu hastalıklar ve virüsler durduk yere çıkmıyor tabii  perde arkasında duran karanlık kişiler var yani işin içinde iş var, araştırırsanız elbet sizde göreceksiniz :) ben uyarmayı severim.