Ben derginizin 2 senedir her sayisini aldim.Ben bir site kurmayı düsünüyorum.Sitemin içeriği kitaplar,müzik indirme,program indirme v.b.Tabi bunların hepsi ücretsiz olacak.Bu bölümlerde yayınlayacagım program ve mp3 ler benim için yasa dışı bir durum olusturur mu?Birde söyle bir fikrim var.Sitemde gezinen kullanıcıların istedikleri parcayı secip dinleyebilecegi online bir radyo kurmayı düsünüyorum.Bu mümkün mü?Bu kadar cok yer kaplayan dosya ve mp3 leri ücretsiz veya cok az miktarda para verebilecegim bir sunucu biliyormusunuz.Bunun haricinde iyi özelliklere sahip son model bir bilgisayarım var.Bu bilgisayarımı sunucu haline getirip sitemi burdan yayınlasam bir sorunla karsılasırmıyım?cevap yazarsanız sevinirim.
KONU HAKKINDA BİLGİSİ OLNLAR...
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Evet %100 oluşturur.Mü-yap mp3 içerikli siteleri kapatmaya başladı bile.Bilgisayarını sunucu halinde kullanamazsın.Çünkü sunucu ve bilgisayar farklı şeylerdir.Sunucular 24saat aralıksız çalışırlar.
Yasa dışılık konusunda önceki mesajda söylenenler doğru. Bunu yapmamanızı tavsiye ederim.
Sunucu konusuna gelince, sabit bir IP ve sürekli bağlantı ile sunucu kurabilirsiniz. Ancak bu konuyu forumun diğer bölümlerine ya da yardim@chip.com.tr'ye yazarsanız sevinirim. Zira bu bölümü dergide sunulan fikir ve yorumlarla ilgili bir tartışma platformu olsun diye açtık. CHIP'in bu sayısındaki köşe yazılarında ve bazı makalelerde savunulan çeşitli fikirler var. Bunlar hakkında kapsamlı tartışmalar olsun istiyoruz burada. Umarım fikir üreten bir foruma dönüştürebiliriz burayı.
gokhan durumu oldukca aciklamis yanliz bende biseyler eklim upload hizinin yuksek olmasi gerekir cunku siteye baglanan senin bilgisayarina baglanmis olucak. onlar download yapmayacalisirken sende upload yapiyor olucaksin bu yuzden senin bant genisligin cok onemli.
Küçük bir ipucu vermeden edemeyeceğim. Eğer ADSL kullanmayı planlıyorsanız Turk telekomdan kotalı adsl bağlantısı seçin. Çünkü kota sadece download için geçerli. Upload sınırı yok. Bu durumda 512/128'lik bir bağlantı eğer çok download yapmıyorsanız sunucu için yeter de artar bile. Üstelik sadece 29 YTL :) Bu arada bu bölüm sadece dergideki konuları tartışmak için açıldı. Bu konuları diğer bölümlerde tartışırsanız daha çok yardım alabilirsiniz. Kolay gelsin...