konu kapanmıştır.
konu kapanmıştır
Dostum öncelikle bilgisayar alırken iyi araştırma yapmalısın casper bilgisayarları hiç önermiyorlar şahsen bende kullandım 4 sene önce çok pişmanım, bilgisayarında ki donanımların sürücüleri güncel mi önce bundan emin olalım.
yok ben çok memnunumda bu kart okuyucu sorununu çözemedim genelde herşeyin üstesinden gelirim ama bunu bi türlü beceremedim :) evet hemen hemen herşeyi güncel
o zaman bilgisayarı kapatın ve kasanın yan kapağını çıkartın kart okuyucular ile anakart bağlantılı tüm kabloların bağlantı yerlerini titiz bir şekilde kontrol edin gerekirse yeniden sökün takın kart okuyuculardan gelen boşta bir kablo varsa onuda uygun bir yere takın sorunununuzun çözüleceğine eminim
kardeş dediklerini yaptım tık yok :)
http://www.casperdriver.net/casp ... ri-g41-chipset.html
burdaki driverleri kur.Bir de (bilgisayarım>sağ tık>yönet>aygıt yöneticisi) buranın fotosunu koy.
Bu arada aynı pc bendede var xd.
ciddi aynısı sende de var mı :) desene bu sorunu seninle birlikte çözecez bekle kardeş hemen kurup sana ekran görüntülerini gönderiyorum... :)
buyur resimleri gönderiyorum inceleyin bi :)
http://m1307.hizliresim.com/1c/b/q344d.png
ayıp ettin kareş su tutmaz olur muyum :D attım banyoya çeşmeyi açtım sonrasını sen düşün :D
evet kart okuyucuların hiçbiri çalışmıyor ama üst üste olan iki tane usb girişi çalışıyor ben bu işten bişey anlamadım... :D
windows kurulumunda usb ve kart okuyucu driverleri otomatik yüklenir. anakartın driverini güncelle yine çözülmezse git çöpe at yenisini al bunlar çabuk bozulan şeyler sürekli usb bellek çıkart tak çıkart tak bozuluyor. 10- 15 tl bişi
E kardeş disk sürücülerinde takılı görünüyor ya Peki neden çalışmıyor
disk sürücülerinde normal olarak sürücü harfi gözükür yani bozuk olsada gözükür olmasada gözükür sen dediğim gibi kasayı bilgisayarcıya götür anakarta uyumlu bir kart okuyucu taktır ve de denettir sonra eve getirip takıp çalışmazsa paranı geri de alamazsın bunları neden söylüyorum benimde kart okuyucu bozuldu gittim yenisini aldım taktım pcye çalışmadı uyumlu değilmiş para gitti tabi sonra kardeş aldım kasayı gittim bilgisarcıya neyse bir kart okuyucu taktı şimdi güzel çalışıyor. çabuk bozulan şeyler driverla falan uğraşma git yenisini al
Kart okuyucuda sorun yok driverde de problem yok gözüküyor. Bana kalsa Ya yanlış yere takıyorsun yada Anakarta bağlı Kablo yanlış yere takılmış.
En başda verdiğin resim yani kasanın resmi yani bu Burada Kart takılı hali mi? Eğer Öyle ise Kartı görmüyor Çünkü kartı tanımladığını bilmek için öndeki o kırmızı ışıklardan biri Yeşil yanması gerekli. Eğer Doğru yere takıp yeşil yanmıyorsa Ya kart okuyucu girişi arızalı yada Hafıza kartın arızalı.
Card Reader'ı slottan çıkarp bir tekrar takın bakalım farklı bir usb/slot varsa tabii anakart üzerinde...
kardeş dediklerinizi yaptım nafile :( anakartın içinde iki tane alt üstlü usb port var üstteki 4 girişli alttaki 3 girişli. şu an üstte takılı her ikisine taktım nafile cevap vermiyor :D :(
kardeş dediklerinizi yaptım nafile :( anakartın içinde iki tane alt üstlü usb port var üstteki 4 girişli alttaki 3 girişli. şu an üstte takılı her ikisine taktım nafile cevap vermiyor :D :(Bildirdiğim ahata aygıt yöneticisinden kaldırıldığında çözülür..
Garip bir hata.
benim başımada WİFİ de geldi. 300 Mps lik WİFİ 50 mps olarak tanımlanıyordu sürekli..
kardeş dediklerinizi yaptım nafile :( anakartın içinde iki tane alt üstlü usb port var üstteki 4 girişli alttaki 3 girişli. şu an üstte takılı her ikisine taktım nafile cevap vermiyor :D :(Sen bir bilgisayarcıya götürüp Anakarta doğru taksın Dediklerimi uygulayıp sonucu yazarsan ona göre devam edebiliriz bilgisayarcıya götürmek istemezsen. Çoğunlukla hem anakarta yanlış takılmıştır hemde Kartı doğru takamıyorsundur. çünkü 3.5luk Kart okutucularda bu sorun oluyor Minisd olanlar için daha çok problemli.