Ceza-Down Eyleme 2009
Birçok ünlü ismin katıldığı klipte önemli mesajlar var.
Ne diyelim: Allah Ceza'mızı verdi
Ceza-Down Eyleme 2009
Cidden sağlam ve yararlı bir parça olmuş. Adamlar haklı; '' Sen bizi Download ettikçe, göremiyeceksin yenileri '' diye bir söz geçiyor parçada. Yaptıkları sanatdan veya hobilerinden yarar ve kazanç elde edemeyecekse adam niye bizlere yeni birşey sunsun ki ?
* Paylaşımın İçin Teşekkürler...
Bence de güzel parça olmuş,
Türkiye de bu işin azalması o kadar da kolay değil.,
yığınlarca full albüm,mp3 sitesi var...
Orjinali 5.5 TL olsa da 5 TL diye gidip korsanını alacak o kadar kişi varken, doğru diyorsun...
Bence biz fakiriz alamıyoruz geyikten öteye bir şey değil. Her gün işyerine tek başına arabanla gidecek benzine para buluyorsun, arabanı 3 senede bir yenilemek için para buluyorsun. Bilgisayarındaki en kral donanımlarla, yüzlerce dolarlık ekran kartınla övünüyorsun. 10 dolara Mp3 çalarlar varken, 300 dolarlık iPod alıyorsun, her sene en son moda binlerce dolarlık cep telefonunu değiştirmeyi biliyorsun. Cep telefonuna bir melodi için bir albüm parası ödüyorsun. Demek ki istendiğinde "lüksler" için para bulunuyor...
Müzik olsun, sinema olsun, oyun olsun, zevk işidir. 10 tane korsan oyun alacağına, iki dakika bir araştir internetten bir tane zevkine uygun orjinal al, keyfini çıkar.
Müzik endüstrisini aynı şeyi diyemeyeceğim aslında... Müzik endüstrisinin derhal "Single" olayına girmesi lazım... 1 tane hit şarkı yapıp geri kalan 12 tanesini baştan savma yaparlarsa bu iş yürümez.
Çok yaman bir çelişkideyiz. Yani hem adamların emeklerine yazık diye bozuluruz hem de gider 'Korsana evet' deriz.
Ceza nın Yaptığı Bütün Diss'lerde Küfür vardı İlkkez Haklıca bir Diss Yapmış Cezanın Bir kez orjinal Cd sini Aldım sonra farklı video sitelerinde Küfürlü Dissleri Gördüğüm İçin Yeni Albümünü almayacağım Ve Çoğu Arkadaşımda Aynı Şeyleri Düşünüyor Ben Şahsen 13 Yaşındayım Ve Ailemde Artık Cezaya Karşı Çok sevyorduk Ancak Dinlediğimiz Bir Dissde Gerçekten Büyük küfürleri Vardı Bü Video Çok Güzel Olmuş Ceza Artık Küfretmiyor Sanırım Ve Bu Yüzden Yakın Bir Zamanda Tekrar Küfürsüz Bir Diss Çıkartırsa Kendini Tekrar Gvenilir Yapıcak Ve Tabiikide album Satışları ben ce %20-%30 Arasında Daha Çok Satıcak...
Katılıyorum.Ama oyunlar konusunda en azından kendi adıma konuşmam gerekirse orjinal aldıgım oyunları genelde single oynamak için alıyorum ve bir oyunu bir kaç gün oynadıktan sonra sıkılabiliyorum.Çeşitlilik aradıgım için farklı oyunlar almak istiyorm.Birde öğrenciyim ve bazı oyunlar gerçekten pahalı geliyor (orjinalleri).Elimde 20 tane oyun varsa yalan soylemiyim 7-8 tanesi orjinaldir.Orjinal olanlarıda kendi bütçeme uygun oldugu için almışımdır.Şimdi gidip bir oyuna 100-150 tl veremiyorum.Bu yaptıgım şeyi dogru çıkarmaz tabi.Sadece çok deger verdigim oyunların orjinalini almışımdır.Yıllar öncesinin starcraftı bile durur hala kabında.Müzik konusuna gelince "1 tane hit şarkı yapıp geri kalan 12 tanesini baştan savma yaparlarsa bu iş yürümez." çok iyi anlatmışsınız.Ama bu durum çogunlukla bizim ülkemizde böyle işliyor.Avrupada ve Amerikada (dinledigim türden) çogu müzik grubunun çıkış parçasıyla listenin sonunda yer alan parçasını dinledigimde aynı zevki, duyguyu alabiliyorum.Yapılan emege saygılı olmak durumundayız.Ceza yıda pek dinlemem ama yerinde bir diss olmuş tebrikler.
Orjinali 5.5 TL olsa da 5 TL diye gidip korsanını alacak o kadar kişi varken, doğru diyorsun...
Bence biz fakiriz alamıyoruz geyikten öteye bir şey değil. Her gün işyerine tek başına arabanla gidecek benzine para buluyorsun, arabanı 3 senede bir yenilemek için para buluyorsun. Bilgisayarındaki en kral donanımlarla, yüzlerce dolarlık ekran kartınla övünüyorsun. 10 dolara Mp3 çalarlar varken, 300 dolarlık iPod alıyorsun, her sene en son moda binlerce dolarlık cep telefonunu değiştirmeyi biliyorsun. Demek ki istendiğinde bulunuyor...
Müzik olsun, sinema olsun, oyun olsun, zevk işidir. 10 tane korsan oyun alacağına, iki dakika bir araştir internetten bir tane zevkine uygun orjinal al, keyfini çıkar.
Müzik endüstrisini aynı şeyi diyemeyeceğim aslında... Müzik endüstrisinin derhal "Single" olayına girmesi lazım... 1 tane hit şarkı yapıp geri kalan 12 tanesini baştan savma yaparlarsa bu iş yürümez.
Ceza nın Yaptığı Bütün Diss'lerde Küfür vardı İlkkez Haklıca bir Diss Yapmış Cezanın Bir kez orjinal Cd sini Aldım sonra farklı video sitelerinde Küfürlü Dissleri Gördüğüm İçin Yeni Albümünü almayacağım Ve Çoğu Arkadaşımda Aynı Şeyleri Düşünüyor Ben Şahsen 13 Yaşındayım Ve Ailemde Artık Cezaya Karşı Çok sevyorduk Ancak Dinlediğimiz Bir Dissde Gerçekten Büyük küfürleri Vardı Bü Video Çok Güzel Olmuş Ceza Artık Küfretmiyor Sanırım Ve Bu Yüzden Yakın Bir Zamanda Tekrar Küfürsüz Bir Diss Çıkartırsa Kendini Tekrar Gvenilir Yapıcak Ve Tabiikide album Satışları ben ce %20-%30 Arasında Daha Çok Satıcak...Bu da diss gibi değil zaten biraz benziyor. Bundan sonra küfür yok demişti.Umarım etmez.
Bence biz fakiriz alamıyoruz geyikten öteye bir şey değil. Her gün işyerine tek başına arabanla gidecek benzine para buluyorsun, arabanı 3 senede bir yenilemek için para buluyorsun. Bilgisayarındaki en kral donanımlarla, yüzlerce dolarlık ekran kartınla övünüyorsun. 10 dolara Mp3 çalarlar varken, 300 dolarlık iPod alıyorsun, her sene en son moda binlerce dolarlık cep telefonunu değiştirmeyi biliyorsun. Cep telefonuna bir melodi için bir albüm parası ödüyorsun. Demek ki istendiğinde "lüksler" için para bulunuyor...
Usta iyi şeyler demişsin katılıyorum ama oyunlar için bunu söylemek biraz yanlış olur gibime geliyor..
Doğrusunu söylemek gerekirse hiç orjinal oyun almadım,part part internetten indirdim..
Benim sevdiğim oyunlar bana göre biraz pahalı ; ör : pes 2009 : bulunduğum şehir İzmir'de 50-60 lira arası bişeydi sanırım.
Şimdi ben bu oyunu nasıl alıyım ?
Kim görse ne yaptın sen falan der ? bi oyuna bu kadar para verilir mi falan der..
Acaba bu oyunlar dışarıda ne kadar satılıyor kendi ülkellerinde onu merak ediyorum..
Biz istediğimiz kadar download edelim onlar için problem değil ki. Ceza geçen hafta MTV'de yayınlanan Benim MTV'm deydi. Albümden para kazanamıyoruz, konserlerden kazanıyoruz dedi. Yani downloada devam. Şu an arşivimde 300 albümden fazlası var. Hesapla en az 5 TL'den. Batarız. O iş olmaz. Yaşasın korsan içerik.
Ceza nın Yaptığı Bütün Diss'lerde Küfür vardı. İlkkez Haklıca bir Diss Yapmış Cezanın Bir kez orjinal Cd sini Aldım sonra farklı video sitelerinde Küfürlü Dissleri Gördüğüm İçin Yeni Albümünü almayacağım Ve Çoğu Arkadaşımda Aynı Şeyleri Düşünüyor Ben Şahsen 13 Yaşındayım Ve Ailemde Artık Cezaya Karşı Çok sevyorduk Ancak Dinlediğimiz Bir Dissde Gerçekten Büyük küfürleri Vardı.
Ben rap ve Ceza'yı yaklaşık 2000'den beri takip ediyorum. Nefret'ten Kuvvetmira'da çıkardığı şarkılara, gerek solo albümlerinden konuk olduğu şarkılara full arşivi var. Bir küfürlü şarkısı var diye bir şarkıcıyı aforoz etmek ne kadar doğru anlamıyorum. Bu müziğin doğasında var. 50 Cent de dinleme o zaman. Ana avrat küfür var şarkılarında. İngilizce bilmeyenler kopuyorlar. Ama Ceza küfürbaz oluyor. Şaka gibi.
Ben rap ve Ceza'yı yaklaşık2000'den beri takip ediyorum. Nefret'ten Kuvvetmira'da çıkardığışarkılara, gerek solo albümlerinden konuk olduğu şarkılara full arşivivar. Bir küfürlü şarkısı var diye bir şarkıcıyı aforoz etmek ne kadardoğru anlamıyorum. Bu müziğin doğasında var. 50 Cent de dinleme ozaman. Ana avrat küfür var şarkılarında. İngilizce bilmeyenlerkopuyorlar. Ama Ceza küfürbaz oluyor. Şaka gibi.Katılıyorum 50cent parçalarında "ben kadın satıcısıyım","uyuşturucu satıcısıyım" ve kadını aşağılayan sözler, küfürler bulunduruyor. Bizde o müzikle dans ediyoruz. Asıl küfür bu.
Ceza küfretmiyor ettirtiriyorlar. Biraz da agresif olduğu için. Sadece konserlerde o da.Biz istediğimiz kadar downloadedelim onlar için problem değil ki. Ceza geçen hafta MTV'de yayınlananBenim MTV'm deydi. Albümden para kazanamıyoruz, konserlerdenkazanıyoruz dedi. Yani downloada devam. Şu an arşivimde 300 albümden fazlası var. Hesapla en az 5 TL'den. Batarız. O iş olmaz. Yaşasın korsan içerik.O röportajı bende izledim. Sen sözü kendi istediğin gibi anlamışsın. "Bizim albüm satışları iyi. İnsanlar sanatçıları benimsedikleri için diğer müzik türlerine göre daha iyi satışlar." demişti Asıl kazancı konserden kazandıkları doğru. Ama hiç albüm satmadan imkansız. Ben sırf destek olmak için trrap albümlerini bulabildiğim kadar satın aldım. Albümlerini bulamadıklarımı down eyledim. Sonra konserlerde neyi imzalatacaksın sanatçıya.Son Düzenleme: Kapalı Hesap (79876) ~ 11 Temmuz 2009 13:26
videoyu izleyemedim sorun ne?
Ceza hayranı olarak Ceza'nın albümlerini bulamadığım için internetten indiririm. Bir de eski albümleri artık piyasada olmadığı için de internetten indiririm.
O zaman korsana karsi olacaksak her turlusune karsi olacagiz...Oyunlarin,Mp3 lerin,Filmlerin vede baskalarin sarki sozlerini yada muziklerini calan sanatcilarin!!!
şarkıyı çok sevdim hemen "download" yapıyorum
harika parça KORSANA HAYIR bu ülkede 1 sene korsana karşı sağlam direnme olsa vallahada tillahada sanatta 1 numara oluruz amerikanlı gençler ceza dinler oscarın yeni adı altın portakal olur. bu ülkede ne cevherler var ama maddiyatın gözü kör olsun
Ceza-Down Eyleme 2009 eyvallah