Merhabalar. Sizle bence önemli olan bir konuyu paylaşmak istiyorum. Bu konuyu Oyunlar bölümüne açıyorum, çünkü biraz sonra anlatacağım durum genelde Oyunlar'da yaşanıyor.
Hepinizin bildiği gibi korsan paylaşım yapmak ve orijinal olmayan yazılım için destek istemek yasak. Bu durumda konuyu kilitliyoruz, gerekli olduğunda da mesajları düzenleyerek bu içeriği kaldırıyoruz(özellikle paylaşımlarda).
Böyle bir durumla karşılaştığınızda bir şekilde ya bizi uyarıyorsunuz, ya da konunun altına yazıyorsunuz. Yani bir şekilde bize iletmeye çalışıyorsunuz. Bunun için sizlere teşekkür ederiz. İşimizi kolaylaştırıyorsunuz. Sadece biz denetmenlerin değil, aynı zamanda üyelerin de forum kurallarını korumak için çabalaması oldukça güzel bir durum. Ama şöyle bir şey var:
"Forum kirliliği" ifadesini duymuşsunuzdur. Bu ifade genel olarak gereksiz mesajlar ve konular için kullanılmakta(Forumu kirletiyor, forum kirliliği yaratıyor vs). Açıkçası bir konunun altına "Korsan paylaşım" ya da "Korsan oyuna destek istemek yasaktır" yazınca bunun kimseye yararı olmuyor.
Konuyu açan kişi genelde ders almıyor. Hatta açıkçası deyim yerindeyse "yüzsüzlük" yapıp, "Belki insanlık namına yardım eden çıkar" açıklamasıyla, konusunun kurallara aykırı olduğunu bile bile konu açan bir üye bile vardı.
Ayrıca bunun bize de bir katkısı olmuyor. Çünkü siz iyi niyetli olarak üyeyi uyarıyor olabilirsiniz. Ama sonuçta yaptırım yetkisi bizde olduğundan konuya gerekli işlemin uygulanmasına bir yararı olmuyor. O konuyu ancak forumda dolaşırken görürsek müdahale edebiliriz.
Tabii ki yetkili olduğumuz forumlar başta olmak üzere tüm forumda dolaşıyoruz. Sadece şikayet beklemek ve ona göre hareket etmek olmaz. Ama her forumda olduğu gibi burada da bir "şikayet" mekanizması var. Aykırı bir durum gördüğünüzde mesajın sağ altındaki ünleme tıklayıp bizi uyarırsanız, o mesajla ilgilenmemiz daha kısa sürecektir.
Zaman ayırdığınız için teşekkürler.
Tunca Bozkurt
Denetmen<