Korsan yazılım kullananlar şaşırtıyor

CHIP Online
20-11-2010, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Korsan yazılımların, en az orijinalleri kadar güvenli olduğuna inanan insan sayısı inanılmaz!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/kors ... sirtiyor_23603.html


Resimlerle: Microsoft'un 35 yıllık hayatında önemli anlar

Microsoft'un düzenlediği bir ankete göre, dört kişiden biri korsan yazılımların yasal olanlar kadar güvenli olduğunu düşünüyor.

Şirketin yayınladığı "Korsanlık Kötüdür" adlı basın bültenine göre, 20 ülkeden katılan 38.000 kullanıcının üçte biri, korsan yazılım kullanma konusunda "büyük bir tehlike" oluşturuyor. Kullanıcıların en önemli kaygıları ise veri kaybı ve kimlik hırsızlığı. Kullanıcılar ayrıca devletin korsanlara karşı etkili bir önlem almasını istiyorlar.

Microsoft, ankette hangi soruları sorduğunu açıklamıyor, fakat sunduğu bir PowerPoint belgesi şirketin korsan yazılım ticaretiyle ilgili son bulguları konusunda bize bilgi veriyor.

Microsoft, "sözde müşterilerini" korsan yazılımlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Zira çok sayıda kullanıcı, bu tür yazımları oluşturduğu tehlikeden haberi olmadan bilgisayarlarına yüklüyor.

Tüm konu: Korsan yazılım kullananlar şaşırtıyor

İzleyin: Mac'lerle dalga geçti!

Resimlerle: Microsoft'un 35 yıllık hayatında önemli anlar

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Microsoft'un bu uyarısı hakkında ne düşünüyorsunuz?

mcafee23 ayrılmıştır
20-11-2010, 13:38   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

o microsoft'un anketi tabii ki öyle diyecek.
Bence birebir kopyası alınmış bir yazılımın diğerinden farkı yoktur.
 

uGuR.uK
20-11-2010, 16:29   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

hiçte bile, bi bilgisayarla ilk tanışma zamanlarında bikaç sorun oldu sonra çözüyor insan neyi nerden ne şekilde edinceğini :)

sahinyildiz
20-11-2010, 22:34   |  #4  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
41 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

Microsoft yaptığı anket beni ve benim gibi kullanıcıları hiç bağlamaz.tamam korsan kullanmayalım ama bi işletim sisteminede 500 tl verilirmi.win7 ultimate fiyatı yaklasık olarak o kadar.ayrıca şunu anlamıyorum.lisanslı bir vista kullanıcısıydım.win7 cıkınca ona geçiş yaptım.zaten daha önceden bi lisans almışım parayla.yeni çıkan sistemde neden eski lisansımı kullanamıyorum.yada cüzi bi rakamla win7 e geçiş sağlansın.o da yok.bu kadar kullanıcı aptal da bi microsoft mu zeki...ve ayrıca microsoft korsan kullanıma ses cıkarmıyor.kaspersky gibi bi güvenlik firması kendi ürününün korsan kullanımına izin vermiyorsa.microsoft'un işletim sistemlerini neden korsan kullanabiliyoruz.ve de sistem çıkınca hemen cracklanıyor bu nasıl olabilir.çünkü eğer microsoft bunu yapmazsa nasıl dünyada %75 kullanım rakamlarına ulaşacak.bi sıkıştırsın milleti birazda güvenlik önlemi alsın.baksın ozaman kullanıcılar nasıl linux a yönleniyor.bedava bi sistem varken neden o kadar parayı ödeyelim.üstelik linux u kullanan arkadaşlar bilir.windowstan daha iyi ve daha görseldir.açık kaynak kodu sonuna kadar destekliyorum.windows un hiçbir ürünede kesinlikle para vermeyeceğim

panda34
21-11-2010, 00:17   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,344 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007
Alıntı: sahinyildiz  
üstelik linux u kullanan arkadaşlar bilir.windowstan daha iyi ve daha görseldir.
2.5 yildir linux da kullaniyorum ama Windows'tan daha iyi ve gorsel olduguna gulerim sadece.
Linux'un butun masaustu ortami cekirdek uzerine cakmadir, Windows'ta masaustu ve cekirdek birdir cok daha akici calisir. Linux'un gorsel ozellikleri ekstradir, Linux terminal'den (siyah ekran) kullanilmak uzere tasarlanmistir.