Korsana af gibi çözüm!

CHIP Online
08-08-2010, 18:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Çok popüler bir oyun ama neredeyse herkes korsan oynuyor. İşte yapımcıdan çözüm...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/korsana-af-gibi-cozum_21723.html

Resimlerle: En iyi oyun konsept çizimleri!

Bir zamanlar çok yaygın ve popüler bir oyun türü olan point-click-adventure yani 2D macera oyunları neredeyse tarihe karıştı.

Amanita Design'ın hazırladığı Machinarium, uzun yıllardan sonra macera türünü seven oyuncuları tekrar heyecanlandırmıştı. İnanılmaz çizimleri, sanatsal yaklaşımı, müthiş müzikleri ve bulmacaları ile bağımlılık yapıcı bir oyun olarak dikkat çekti.

Oyun yapımcıları korsan koruma koymamıştı ve yapılan araştırmalar, popüler oyunun yüzde 90 korsan oynandığını gösterdi. Amanita Design da bir nevi korsan affı çıkartarak, bu oyunu sevenlerin vicdanlarını rahatlatmaları ve orijinal olarak satın almaları için bir indirim yaptı.

Normalde 20 dolara satılan Machinarium, 12 Ağustos'a kadar sadece 5 dolara satılacak. PC, Mac ve Linux sürümü olan oyunun yanında, aynı paket içerisinde dijital indirme olarak müziklerine de sahip olmak mümkün.

Bağlantı: Machinarium

Tüm konu: Korsana af gibi çözüm!

İzleyin: Windows Phone 7'de Xbox oyunları!

Resimlerle: En iyi oyun konsept çizimleri!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Korsana karşı en iyi çözüm bu mu?

hazerfen
08-08-2010, 19:07   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Evet bence en iyi çözüm bu, ama bunun için çok geç kaldılar.
Artık neredeyse her evde internet var. İsteyen indirebiliyor.
Boyutu fazla olan oyunlar (ki ne kadar para harcadıklarının  haddi hesabı yok)  bu yola başvurmaları gerekir bence, hiç olmazsa ucuzdan satıp milleti orjinal almaya yönlendirirler. Herkes alıştığı zaman zaten normal fiyatdanda alır tabi çok uçuksa kimse almaz :D<

Thendx
08-08-2010, 19:30   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
42 mesaj

evet en iyi çözüm bu.ama oyunlar sonradan ucuzlamamalı ucuza piyasaya sürülmeli

Blackinred
08-08-2010, 21:57   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
356 mesaj

Oyunu aldım, fırsatı kaçırmadım. Böylesi güzel oyun yapan indie yapımcılarını destekleyelim. Ayrıca soundtarck albümünün yanı sıra 6 tane de bonus parça koymuşlar. Giriş yapmaya üşenip haberin altına bir yorum yazmıştım. Orada da belirttiğim gibi böyle daha çok haber bekliyoruz. Haber için de tekrar teşekkürler. Bir de World of Goo'dan da aynı hamleyi bekliyorum.