KOşu Bandı Hakkında????????

Sagolera
19-09-2009, 21:31   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
806 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

Arkadaşlar iyi akşamlar
Ben konunun yerını tam olarak bulamadım bu yuzden buraya yazdım..
Sımdı kosu bandı hakkında bı kac sorum olacak..
Bende kosu bandı var ve zayıflamak ıcın değılde futbol antremanlarım dısında kondısyon gelıstırmek ıcın kosuyorum..Kosu bandının  bunun ıcın faydası olur mu ve nasıl ayakkabı ile kosması gerekılır?

Tesekkurler

Son Düzenleme: Sagolera ~ 19 Eylül 2009 21:32
O_uzHaN
19-09-2009, 21:40   |  #2  
O_uzHaN avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,061 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

sakın çıplak ayakla koşma mutlaka spor ayakkabı giy

Sagolera
19-09-2009, 22:09   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
806 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

Pekı bu kondısyon ısını de gorur mu?

HugOBoss___
19-09-2009, 22:20   |  #4  
HugOBoss___ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,011 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

kondisyon işini görse futbolcular sadece koşu bandında koşardı.. tabii belli bir form tutarsın ama gerçek antrenmanın yerini tutmaz diye düşünüyorum

Sagolera
19-09-2009, 22:42   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
806 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008
Alıntı: HugOBoss___  
kondisyon işini görse futbolcular sadece koşu bandında koşardı.. tabii belli bir form tutarsın ama gerçek antrenmanın yerini tutmaz diye düşünü
Yok ben zaten koşu bandında koşarak demıyorum takım olarak duzenlı antreman zaten yapıyoruz fakat onun dısında ekstra olarak boyle bır yara sağlar mı acaba diye sormustum?

Tesekkurler..

O_uzHaN
19-09-2009, 23:10   |  #6  
O_uzHaN avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,061 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

tabiki yarar sağlar ama hugoboss'un da dediği gibi gerçek antrenman gibi olmaz

Sagolera
19-09-2009, 23:56   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
806 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

Tmm anladım zaten ben gercek antremanda yapıyorum :):):) Cevaplarınız için tesekkur ederım.

jupiter65
19-09-2009, 23:56   |  #8  
jupiter65 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 23
1,169 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

Altından kayan zemin ile düz yolda yapılan koşu aynı değildir. Ben koşu bandını fitnees salonunda  ısınma amaçlı kullanıyordum. Zaten kondisyon için değil ter atmak yada vücudu aletli jimnastik için ısındırıp hazırlamak amacıyla kullanılır. 
Aşağıdaki yazı işinize yarar umarım.


Prof. Dr. Işık Akgün evde spor yapmanın tüm inceliklerini anlattı..

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işık Akgün evde en sağlıklı şekilde spor yapmanın yollarını açıkladı. İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Sarayı’nda düzenlene 9. Türk Spor Yaralanmaları ve Artroskopi Kongresi’nin başkanlığını da yürüten Prof. Dr. Işık Akgün, yanlış yapılan sporun vücutta çeşitli sakatlıklar oluşmasına yol açabileceğini belirtti. Özellikle evlere koyulan ve bilinçsizse kullanılan koşu bantlarının ayak bileği, diz, kalça ve belde ağrılar yaratabileceğine dikkat çeken Akgün, bu ağrılaınr belli bir süre sonra devamlı hale gelip günlük yaşantıyı da etkileyeceğini belirterek şu uyarıları yaptı:

Ayakkabısız koşmak çok sakıncalı

Bu durumun en önemli nedenlerinden biri, evde bir yürüyüş aleti olmasına rağmen koşu bandında iyi bir ayakkabının kullanılmaması, bandın üzerinde basit ayakkabılarla hatta çorapla koşulmasıdır. Uygun ayakkabı seçmezseniz ya da çorapla koşmayı denerseniz, ayak bileğinizden dizinize kadar tedavisi son derece zor sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Koşu bandının seçimi de çok önemlidir. Son yıllarda koşu bantlarında teknolojik gelişmeler çok fazla ama yine de günümüzde satılan koşu bantlarının bir kısmı yumuşatıcısı yani tartanı olmayan bantlardır. Bu durumda siz yere ayağınızı koyduğunuz anda verilen güç aynı şiddette ayak bileğine, dize ve kalçaya gelir. Bu da eklemdeki kıkırdaklar üzerine aşırı yük getirir. Belli bir süre sonra da ağrıya neden olur. Bu yüzden koşu bandı seçerken mutlaka yumuşatıcısı olan bantlı koşu cihazlarını seçmek gerekir. Bu yumuşatıcıların sıfırdan 8'e kadar modelleri bulunur. Bunları kendi ritminize ve vücut yapınıza göre ayarlayabilirsiniz. Özellikle yürüyüşlerin dışında yapılan koşularda bu bantların gerçekten son derece önemlidir.

Süre çok önemli

Ayrıca koşu bantlarının kullanım sisteminde de bazı hatalar yapılıyor. Spor yapmanın çok faydalı olduğu düşünülerek her gün 45 dakika banda çıkanlar var. Üstelik bu 45 dakikanın son 20 dakikası koşu tarzında yapılıyor. Bu kadar yoğun bir tempo eklemlere aşırı yük getirerek ağrı yaratır, sonra da kıkırdak hücrelerini etkileyerek kayba yol açar. İdeal olanı iki günde bir yarım saati geçmeyen yürüyüşler ve koşular yapmaktır. Özellikle ağrı başladıktan sonra mutlaka bir doktor kontrolünden geçmek ve koşu bandı kullanım programı almak gerekir. Bu tip ağrıları olan kişilerin yürüyüşlerini özellikle toprak zeminde veya tartan zeminde (halı sahalarda kullanılan madde) yapmalarını öneririm. Eğer illa yürüme bandında yürüyüş yapılacaksa 4-4.5 hızı geçmeyecek şekilde 20 dakika ile 30 dakika arasında yürüyüş yapılabilir. Ancak özellikle koşulmasını öneriyorum.

Aletlerin sayısına göre her alette geçirilecek süre de faklıdır. Yürüme bandı için 20-30 dakika, bisiklet için 15 dakika idealdir. Adale çalıştırıcılarda özellikle de bacak adalelerini çalıştıran aletlerde 10 defadan iki set, üst grubu çalıştıran aletlerde düşük ağırlıklarla 10 defadan iki set yapılabilir. Ay yürüyüşü denilen alette ise direnci sıfırdan başlatıp yavaş yavaş artırarak yaklaşık 15 dakikalık egzersizi öneririm. Egzersizin başında ve sonunda vücudu esnetici egzersizler yapmak da son derece faydalıdır. Bunun iki yararını göreceksiniz. Birincisi adale ve tendonlarınızı spora hazırlarsınız. İkincisi ise adele ısısını artırarak konsantrasyonunuzu yükseltirsiniz. Öte yandan aletten alete geçiş sırasında bir-iki dakikalık molalar son derece yararlıdır. Çok uzun süreli ara vermekten ise kaçınmalısınız.

Isınma hareketlerini ihmal etmeyin

Spor yaparken oluşan sakatlıkların, ısınmadan spora başlandığı hallerde artırdığı söylenmektedir. Spor öncesinde yapılan germe ve ısınma hareketleri yanlış spor yapıldığı taktirde sakatlanma oranını azaltmaz. Sadece sizi spora hazırlar. Ayrıca spora çabuk konsantrasyon açısından fayda da sağlar.

Özellikle vücudunu geliştirmek isteyen kişiler, birden gereksiz ağırlıklar kaldırmaya başlayarak omuz bölgelerinde ağrı yaratabilirler. Bu durum onları spor yapamayacak hale bile getirebilir. Bu durumun önüne geçmek için tavsiye edilen, düşük ağırlıklarla ve sık tekrarlarla çalışmanın sürdürülmesidir. Daha sonra kademeli olarak ağırlık arttırılabilir.

Doktor kontrolü şart

Zayıflamak için spor mutlaka yapılmalıdır. Ancak çok aşırı kilolu olan bir kişiye bilinçsiz spor yapmasını öğütlediğiniz takdirde hastanın ölümüne bile neden olabilirsiniz. Bu nedenle kilo vermede öncelikle yapılması gereken şey doktor kontrolüne girmektir. Bir doktor tarafından kişinin metabolizması ölçülmeli, hormonal değerleri tespit edilmeli ve kilo vermeye başladığı andan itibaren yavaş yavaş kademeli artışlarla spor yapması teşvik edilmelidir. Bu spordaki birinci basamak yürüyüştür. Bu yürüyüşler tabii ki kilonuzun değerlerine göre 45 dakikaya varan dış ortamda ve toprakta yapılmalıdır. Spor salonlarında ise egzersizlere çok daha düşük zamanlarda ve adetlerde başlanmalıdır. Süre ve adet daha sonra yavaş yavaş artırılmalıdır.

Spor sırasında kişilerin kalp ritimlerini ve tansiyonlarını mutlaka kontrol ettirmeleri gerekir. Sağlıklı kişilerin de, normal kiloya sahip olanların da yapacakları egzersiz tiplerine göre kalp ritmlerini ve tansiyonlarını kontrol ettirme zorunlulukları vardır. Aksi taktirde çeşitli sağlık sorunlarının yaşanma ihtimali doğacaktır.
Kaynak : Haber 7 com

Son Düzenleme: jupiter65 ~ 20 Eylül 2009 08:42
O_uzHaN
19-09-2009, 23:59   |  #9  
O_uzHaN avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,061 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

Nasıl yani?

Sagolera
20-09-2009, 00:12   |  #10  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
806 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

Jupiter tesekkur ederım de burda kosu bandını bıraz kotulemıs ama bazı yerlerde dogru soyluyor yardımcı olduun ıcın tesekkur ederım

Dr.Hulk
20-09-2009, 11:34   |  #11  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
38 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

Senin için bu sitede birkaç bilgi buldum.

Sagolera
22-09-2009, 15:43   |  #12  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
806 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008
Alıntı: Dr.Hulk  
Senin için bu sitede birkaç bilgi buldum.
http://cevaplamaca.blogspot.com/2009/09/kosu-band-nedir.html
Teşekkürler.

hepsi58
21-10-2012, 18:48   |  #13  
hepsi58 avatarı
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

selam arkadaslar ben bır koşu bandı aldım ama fazlabır bılgım yok kosu bandı hakkında bır anlık gazla aldım sıte guzel destek ıyıydı ama ben markayı fazla bılmedıgım ıcın sıze sormak ıstedım musterı temsılcılerını arıyorum aldıgım yerın bana baya bılgı verdıler ama genede sızınde fıkırlerınızı alayım bu makına cabuk hata verırmı. aldıgım makına 


http://hepsibayiden.com/Urun/Voi ... u-Bandi-pmu276.html   bu urunu aldım