Kotasıza geçiş..

uGuR.uK
10-03-2008, 17:17   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

Evet arkadaşlar başlıktanda okuduğunuz üzere öyle bi planım var, ancaka kafama takılan birşeyde var. Şimdi ben bu hafta icinde fax ile Türk Telekom'a 1024/4GB baglantımı 1024/Kotasız olarak değiştirmek istediğimi bildircem. ancak bir arkadaşımın dediğine göre fatura kesim tarihi olan ayın 15inden önce faksı cekersem eger bu işlem direk bu ay gecerli oluyormuş. yani o tarihten önce faksı cekersem bu ay adsl'im kotasız oluyor ve ay sonu sabit 50ytl'lik fatura geliyormuş. eger 15inden sorasında cekersem faksı bu ay normal önumuzdeki ay kotasız olarak başlıyormuş. Benim sorum bu işte, ben bu hafta icinde(en geç Cuma günü-14ü oluyor) faksı cekmeyi düşünüyorum. ve cektikten sora bu ay gecermi direk acep???

Banned
10-03-2008, 20:05   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Kardeş kota işlemin ve geçişlerde ücretlendirmenin nasıl yapıldığını ben anlatayım.
Kota takibi ve ücretlendirme: Her ay o ay için tarife ücretininz ve varsa önceki aydan aştığınız limitin ücreti o ay içerisinde fatura edilmektedir. Faturalar aslında her ayın 26 sında devretmektedir.  Örneğin; size nisan ayında gelecek fatura şimdiden belli şöyleki nisan faturanız nisan ayı tarifeniz ve şunbat ayındaki aştığınız limitin birleştirilmesi ile oluşturulmaktadır.

Yani bu ay için gelecek faturanız çoktan oluşturuldu bile, gelecek ay ödeyeceğiniz faturanız ise ayın 26 sında önce dilekçe verirseniz sınırsız + geçen ayın limit aşım ücreti ki yok yere hem kullanmamış hem sınırsız ücreti ödemiş olursunuz eğer 26 sından sonra verecek olursanız limitli tarife + şubat ayında aştığınız limit ücereti.
Biraz karışık ancak ttnet yetkilisinin bana açıklaması bu.Ynı konu benimde başıma geldi nihayet gelen faturada bu şekilde düzenlenmişti.Yinede sen ayın 15 ni baklaayi veya ttnet yetkisi ile görüşmeyi deneyebilirsin.

uGuR.uK
10-03-2008, 20:09   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

eyw baba, öyle yaparım artık yarın sabahtan ariyim bakim ne dicekler...