merhabalar bir kamu kuruluşunda çalışıyorum yaptığım iş gereği personelin istatiski bilgilerini tutuyorum örneğin yıllık olarak işe giren çıkan emekli olan nakille giden v.s. gibi 15-20 farklı sebeple işten çıkan ve giren personelin tüm bölgeler bazında istatistiki bilgilerini tutuyorum bu bilgilerin her birini ayrı bir excel tablosunda tutuyorum bu da işi zorlaştırıyor küçük bi veritabanı oluşturarak bütün bilgileri tek elde toplayıp girmiş olduğum veriler doğrultusunda da aaradığım bir bilgiye excel sayfalarını dolaşarak değilde bir tıkla ulaşmak istiyorum bu sistemi oluşturmam için ne yapmam gerek hangi programa ihtiyacım var bu sistemi nasıl kurabilirim ? mesela bir sorgulama yapacağım 2009 yılında bilmem ne sebeple işten ayrılan ya da işe giren işçi sayısı ya da bunların isimleri v.s. gibi .(15-20 farklı şekilde sorgulama yapmam gerekiyor yerine göre ) yardımcı olursanız çok sevinirim bu konuda kendimi de geliştirmek ve işime de yardımcı olması açısından böyle bir şey düşünüyorum . bu arada bu veritabanı sadece benim bil.da olacak tamamen benim oluşturduğum bi işleyiş ve sorgulamaları ben yapacağım ..ileriki dönemde bir iki bilgisayara da bu yetkiyi verebilirim bunun için de ayrıca ne yapmam gerekir ..bilgisi olan arkadaşlardan ayrıntılı bilgi alabilirsem çok sevinirim ...