Sayın arkadaşlarım benim için çok önemli bir sorun var gerçekten bu sorunu bir çok kimseye servise istanbul casper servise gittiğim halde bile bu sorun hakkında bir netice alamadım daha doğrusu böyle bir sorunla daha önce karşılaşan birine rastlamadım sorunum şu
Bilgisayarımdaki her şey ama herşey ufaldı yazılar karakterler ikonlar v.s hepsi ama hepsi küçüldü böyle bir sorun başına gelen bir arkadaşım var ise veya bu konuda bilgisi olan lütfen bana bir çıkış gösterebilirmi artık tak etti canıma arkadaşlar
not. bilgisayarım bir kaç dakika boşta kaldığında görünüm normale dönüyor şunuda belirteyim ayarlar normaldir bu konuda söyleyecek hiç bişi yok arkadaşlar kaç defa format attım ama yine aynı yine aynı
yardımlarınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim.
Küçülme Sorunu (Çok Önemli)
masaüstüne sağ tıkla görünüm yazı tip boyutu ile değiştirebilirisn ama sorunun bu kadar basitte olmaya bilir halledemezsen tekrar yaz
Windowwsun tüm ayarlarını satandart kabul ederek sorunuzu yanıtlayayım. Sistem monitör takıldığında ekran görüntü ayarını otomatikman monitörün desteklediği modlara, sizin ayarınızın en yakını olan monitör desteğindeki moda ayarlar. Eğer monitör görüntü çözünürlüğü olağan dışı bir mıoda ayalıysa sistemde buna uyum sağlayacaktır. Bu durumda ya monitör ayarlarınızda, yada monitörleriniz, yada monitör, ekran kartı kablonuzda, yada eknran kartınızda proplem olmalıki bu sorun ortaya çıksın. Sorunun kaynağını araştırmaya montir ayarlarını foctoring resete ayarlamayı akabinde ekran kartınızın yönetim konsolundan sisteminizin desteklediği bir çözünürlük seçmeyi deneyerek başlayabilirsiniz. Sorun çözülmezse sırasıyla saydığım diğer donanımları başka sitemlerder deneyebilirsiniz.
Alakan için çok teşekkür dostum ama yukarıda da belirttiğim gibi ayarlar tamam ayarları servise hatta microsoft müşteri hizmetlerine yaptırdım ve kaç defa format attımsada yine de aynı yinede aynı ben bu sorunu bir buçuk yıldan beridir yaşıyorum ve ve bu süreden beride maalesef bu çok sevmiş olduğum pc den ne yazıkki bir haz bile alamıyorum .
trinitymasaüstüne sağ tıkla görünüm yazı tip boyutu ile değiştirebilirisn ama sorunun bu kadar basitte olmaya bilir halledemezsen tekrar
yukarıda kahraman arkadaşın dediklerini yap şimdilik yukarıda yazılanlardan başka bişey söylenecek yok halledemezsen takrar yaz
alakan için çok teşekkür dostum bu kasayı ve monitörü sevise götürdüm ve orada denedim ama orda bir tam gün kaldı ama bu sorunu yapmadı orda normaldi ama evde yapıyor ve servisten de bana evdeki elektrikte topraklamalarda bir sorun olabilir dendi elektrikçi çağırdım gelip ölçüm yaptılar ve normal dediler ayarlar biliyorsun formatla sıfırlanıyor biliyorsun
ve evde bu sorunu yaşarken bazan düzelme yapıyor yani bir ufalıyor bir büyüyor
bunun için monitörün kablosunu değiştim ama yine aynı
servise dedimki bu ekrarn kartını değişin dedim ben bundan şüphe ediyorum dedim ama onlarda bak görüyorsun herşey normal neden değişelimki dediler haklılar tabi serviste böyle bişi yapmıyor
ama dediğim gibi karakterler bir düzeliyor bazanda hemen hemende hap küçülüyor
ve bilgisayar boşta kaldığında da görüntü normale dönüyor
şimdi işin içinden çıkabileceksen çık hadi
tam bir buçuk sene oldu ve ben kafayı yiyiyorum lütfen bir yok arkadaşlar
khramnWindowwsun tüm ayarlarını satandart kabul ederek sorunuzu yanıtlayayım. Sistem monitör takıldığında ekran görüntü ayarını otomatikman monitörün desteklediği modlara, sizin ayarınızın en yakını olan monitör desteğindeki moda ayarlar. Eğer monitör görüntü çözünürlüğü olağan dışı bir mıoda ayalıysa sistemde buna uyum sağlayacaktır. Bu durumda ya monitör ayarlarınızda, yada monitörleriniz, yada monitör, ekran kartı kablonuzda, yada eknran kartınızda proplem olmalıki bu sorun ortaya çıksın. Sorunun kaynağını araştırmaya montir ayarlarını foctoring resete ayarlamayı akabinde ekran kartınızın yönetim konsolundan sisteminizin desteklediği bir çözünürlük seçmeyi deneyerek başlayabilirsiniz. Sorun çözülmezse sırasıyla saydığım diğer donanımları başka sitemlerder deneyebilirsiniz.
arkadaşım son olarak senin monitörün ne boşta kalınca normale dönüyor diyorsun tüplü mü lkcd mi yeni mi eski mi eğer tüplü ise içindeki foton ışınlarını oluşturan tabanca son zamanlarını yaşıyor diyeceğim sen en iyi başka bir monitör de dene pc ni bakalım aynı şeyle oradad olacak mı olmuyorsa monitörden kaynaklanıyordur bu arada kafayı yemeye gerek yok dünyada ölümden başka herşeyin bir çözüm yolu vardır
maalesef bir çözümü yok
bilgisayarım daha yeni herşeyi ile ekim 2007 de aldım her şey yeni yani
bir çok monitörde denedim başka monitörlerdede denedim ama evde değil öyle bir imkanım olmadı ama seviste denedim
teşekkür ederim .
trinityarkadaşım son olarak senin monitörün ne boşta kalınca normale dönüyor diyorsun tüplü mü lkcd mi yeni mi eski mi eğer tüplü ise içindeki foton ışınlarını oluşturan tabanca son zamanlarını yaşıyor diyeceğim sen en iyi başka bir monitör de dene pc ni bakalım aynı şeyle oradad olacak mı olmuyorsa monitörden kaynaklanıyordur bu arada kafayı yemeye gerek yok dünyada ölümden başka herşeyin bir çözüm yolu vardı
Kardeş şaka gibi algılama ama ben ciddi ciddi soruyorum.
Göz doktoruna gittin mi. Belki de sadece sana öyle görünüyordur.
Miyop ya da hipermetrop olma ihtimalini gözönünde bulundurmalısın.
Eğer gözlerinde rahatsızlık yok ise sorun ya ekran kartında ya da monitöründe gibi gözüküyor.
teşekkür ederim kardeşim gözlerim Allah çok şükürler olsun sağlam bu güne kadar bir sorun yaşamadım.
aslında bende ekran kartından ve monitörden şüphe ediyordum ama lütfen bunu dikkatli okuyun ne yazikki bu sorun denediğim bir çok tamiratta ve serviste olmadı ama sadece evimde yapıyor diyorum ki evde elektrikten dolayı olur dediler ama elektrikçide topraklamanın ve diğer elektrikten teşkil her şeyin normal olduğunu söyledi
Allahın aşkına gelinde siz bu işin içinden çıkın hangi baba yiğit çıkabiliyorsa çıksın bakalım şimdi
SON DEFA SÖYLÜYORUM DOSTLAR GÖZLERİMDE BİR SORUN ALLAH ŞÜKÜRLER OLSUN
H@ckerCesurKardeş şaka gibi algılama ama ben ciddi ciddi soruyorum.
Göz doktoruna gittin mi. Belki de sadece sana öyle görünüyordur.
Miyop ya da hipermetrop olma ihtimalini gözönünde bulundurmalısın.
Eğer gözlerinde rahatsızlık yok ise sorun ya ekran kartında ya da monitöründe gibi gözüküyor.
mutlaka yakın çevrende monitörü olan birileri vardır...
muhtemelen servise gittiginde monitörü degil kasanı götürdüğünü varsayıyorum...
ve orada hiçbir sorun vermiyor diyorsun. Eğer monitörü de servise götürüyorsan yazımın geri kalanını okumana gerek yok.
işte bu yakın çevrendeki monitörlerden birisini rica ederek sizin evde dene. Eğer onda sorun yok ise senin monitörde birşey vardır diyecegim.
Yani sonuçta sorunun enteresan. Bir de aklıma gelmişken söyleyeyim.
Monitörünün çevresinde adaptör, yazıcı, telefon vs. gibi hiçbir cihaz olmasın. Mümkünse sadece monitör, kasa , klavye ve mouse takarak çalıştır. Diğer cihazlar farklı odalarda olsun. Üçyolunu degiştir. Prizini degiştir dene yani bu söylediklerimi.
Sonuçta çözülmeyecek bir sorun degildir. Hatta gerekirse servisi çagır yerinde görsünler sorunu. Muhakkak garantilidir ve gereken yapılır.
Saygılar...
windows 7 kullanıysan denetim masasında görme engelliler için bir uyglama var boyutu %100 ile %150 arasında değiştirebiliyorsun ama şuanda win7 kurulubilgisayarda oturmuyorum tam olark yarın yazabilrim ama geneim masasına bir göz at ordan büy ihtimall çözeceksin sorununu
denetim masasında ölyle bir ayar vardı görme engelliler iin %100 ile %150 arasında değiştirebiliyorsun deneim masasında tam olarak ismini şurdan hatırlamıyorum yarın yazabilirim ama sen denetim masasına birgöz at orda büyük ihtima sorunun çözülür
sorun ya ekran kartında ya da monitörde arkadaşım..bütün donanımlarını başka bir bilgisayarda denemelisin bence
dostum Allahın aşkına ben sana ne diyeyimki birinci sayfada üzerine basa basa gözlerimde bir sorun olmadığını haykırarak dile getirdim yapma Allah aşkına sen böyle yazınca millet de gerçek sanacak yapma Allah aşına
BENİM GÖZLERİMDE BİR SORUN YOKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK ve bu sorunu ben daha öncede defalarca dile getirdim bu forumun eskileri bilir ama hiç böyle cevaplar aldığımı hatırlamıyorum arkadaşlar bu mesele benim için çok önemli bir çok usta bir çok forum ve bir çok kişi ile muhatap oldum bu mesele için ama ne yazikki bir derman bulamadım ama mutlaka böyle bir sorunla yüz yüze gelen bir arkadaşımız mutlaka olmuştur olupta yardımcı olmaya arkdaşları burada kınıyorum.
erhan87windows 7 kullanıysan denetim masasında görme engelliler için bir uyglama var boyutu %100 ile %150 arasında değiştirebiliyorsun ama şuanda win7 kurulubilgisayarda oturmuyorum tam olark yarın yazabilrim ama geneim masasına bir göz at ordan büy ihtimall çözeceksin
eminol dostum bütün bu söylemiş olduğun şeyleri bizzat yaptım başka bir yere kasamı ve monitörümü de götürdüm hemde kaç defa ama orda yapmadı derken orada kullanma şansım olmadı zaten sistemi bağlayıp test edildi bu namussuz cihaz ne yazikki bilhassa kullandığın zaman kendisini gösteriyor ama ben bunu geç farkettim
bilgisayarcı eve geldi ve baktı bana hak verdi haklısın dedi ama tamda benim istediğim gibi olmadı çünkü bu makine iki kademe de küçülme sorunu yapıyor birinci kademedeki ufalma ne yazikki çok dikkatli bakan birisi tarafından yani ben ve ben gibi insanlar tarafından belli oluyor o gelen bilgisayarcı kardeşimde benim söylememin üzerine oda dikkat edip benim gördüğümü gördü ve dediğim gibi haklısın dedi ama bu cihaz sık sık ikinci kademe de o bilgisayarcı geldiği zaman küçülmedi ama neyse abi bir sorun var dedi hatta ekran kartını devre dışı bıraktığında bile görüntünün ne kadarda güzel olduğunu farketti .
H@ckerCesurmutlaka yakın çevrende monitörü olan birileri vardır...
muhtemelen servise gittiginde monitörü degil kasanı götürdüğünü varsayıyorum...ve orada hiçbir sorun vermiyor diyorsun. Eğer monitörü de servise götürüyorsan yazımın geri kalanını okumana gerek yok.
işte bu yakın çevrendeki monitörlerden birisini rica ederek sizin evde dene. Eğer onda sorun yok ise senin monitörde birşey vardır diyecegim.
Yani sonuçta sorunun enteresan. Bir de aklıma gelmişken söyleyeyim.
Monitörünün çevresinde adaptör, yazıcı, telefon vs. gibi hiçbir cihaz olmasın. Mümkünse sadece monitör, kasa , klavye ve mouse takarak çalıştır. Diğer cihazlar farklı odalarda olsun. Üçyolunu degiştir. Prizini degiştir dene yani bu söylediklerimi.
Sonuçta çözülmeyecek bir sorun degildir. Hatta gerekirse servisi çagır yerinde görsünler sorunu. Muhakkak garantilidir ve gereken yapılır.
Saygılar...