merhaba arkadaşlar
hic bir kullanıcı hesabını kullanmıyordum konuk hesabıda kapalıydı kullanıcı hesapları sayfasını actım adminastor hesabı vardı yeni hesap aç diyerek kendime 2. bir bilgisayar yöneticisi hesabı açtım fakat adminastor hesabı kayboldu ve ilk ekranıma dönemedim bende açtığim hesabı silersem düzelecegini zanneddim fakat onuda silmek için bir hesap daha açtım ve ilk açtığim hesabı sildim şimdi bilgisayarım açtıgım zaman sildigim kullanıcı adı cıkyor ve bu dosya bulunamadı kapat yazısı cıkıyor onu kapatınca açtıgım b kullanıcı hesabı açılıyor daha önceden sistem geri yüklemede kapalı olduğu için geride dönemiyorum şimdi ben nasıl ilk ekranıma dönebilirim yardım edermisiniz
kullanıcı hesabı sorunu
sisteminizi güvenli modda anmistrator olarak oturum açın. kullanıcı hesaplarından tümünü silip yeni bir kullanıcı hesabı oluşturun ( bilgisayar yöneticisi olsun). Artık normal kullanmda bu hesap direk açılacak ve sizden kullanıcı seçmenizde istenmeyecektir
güvenli modda adminastör olarak açtım fakat yinede silmek için yeniden bir bilgisayar yöneticisi olarak hesap açmamı istiyor
admin hasabının yanına açtıgım hesabı silmek için yanına açtığım hesapla silerken dosyaları tut demiştim şimdi pc başalatırken oturum açmailetisi çıkıyor ve kkullanıcı adınızda veya parolanızda bir hata var diyor ona tamam deyince admin gözükmeden diğer hesaplar gözüküyor admin hesabı gözükmüyor güvenli moddan açsamda admini açıyorum ama yinede silinmiyor
arkadşlar lütfen yardım edin cok önemli dosyalarımı admin hesabında şifreli bir dosyaya koymuştum acil ihtiyacım var
Benim sorunum söyle admin hesabının yanına bir yönetici hesabı actım fakat admin hesabındaki ekranım yoktu telaşlandım ve silmek için yeni bir hesap daha açtım fakat silerken dosyaları tutu dedim sonra güvenli modddan acarak ikinci hesabıda sildim şimdi bilgisayarımı açarken su ekran gözüküyor buna tamam deyince admin hesabı na tıklayınca acılıyor ayrıca ekranın sol alt köşeşinde ilk açtığım hesab adı yazıyor
Ben pcmin dügmesine bastıgım zamandirek açılmasını istiyorum bunu nasıl yapabilirim
Ve 2. sorun pc acıkken admin hesabını kapat deyince bu cıkıyor we oturumu kapata tıklayınca cıkıyor
Sonra sol attan oturumu kapat diyorum yani benim ilk acıp silerken dosyaları tut dediğim oturum bilgisayarımda gizli bir yerde duruyor heralde yardım edinde düzelteyim alttaki linkte word dosyasında resimli olarak anlattım bu yazdıklarımdan kimse anlamadı heralde kime sorduysam forumlarda kimse düzeltemedi link bu
bilgisayarı güvenli modda açarmısn? Bide öyle kullanıcı ayarlarına bak. Bilgisayar açılırken Güvenli mod için f10a bas sürekli
Benım bıldıgım o tuş F8 olmalı...
yanlış yazmış olabilirim sende sürekli açıklarımı mı arıyosun. Çok tuhafsın
Şimdi anladığım kadarıyla senin sorununu yazayım sonra da çözüm önerimi.
Senin pc ni administrator hesabı ile kullanıyordun.Sonra bilgisayarına yönetici olarak bi hesap daha açınca admin hesabı kayboldu.Bu durum normal çünkü Win.Xp işletim sistemi kullanıcı hesapları ile çalışmanızı istiyor.Siz bi kullanıcı hesabı atayınca da admin hesabını kaldırdı.
Şimdi yapmanız gerekn ise;
Kullanıcı seçme ekranı geldiğinde CTRL-ALT-DELETE tuşlarına bi kaç kez basın karşınıza kullanıcı adını ve şifreyi girme ekranı gelecek(Xp nin sundugu bir günenlik önlemidir.)
Kullanıcı adına administrator Şifreye de ne atadıysan onu gir
Sonra kullanıcı hesaplarından yeni bir kullanıcı ata.