kullanıcı hesapları

actionseco
07-05-2009, 22:35   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj

slm arkadaşlar,
bilgisayarımı benden başka kimse girmesin diye şifrelediydim.
başka kimsenin hesabı yok. sadece benim hesap var.
ancak haylaz kardeşim bunu kırıyor.
pc daha yeni açılmışken hemen güvenli kipde çalıştırıp, denetim masasına girip şifreyi kırıyor. bunu önlemem lazım ama bir yol bulamadım. yardımlarınızı esirgemeyiniz:)
iyi forumlar...

OnlyMann
07-05-2009, 22:42   |  #2  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

bios setup şifresini kullanabilirsiniz. Ama karışık olsun (unutmayın) o zaman ancak makinanın pilini çıkartarak açabilir. o aşama geçildikten sonra kullanıcılara ait şifrelerin kırılması kolay o yüzden daha o aşamaya gelmeden engellerseniz sorun olmaz.

ECHELON_
07-05-2009, 22:42   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,644 mesaj

misafir kullanıcı otturumunu denetim masasından kaptıcaksın normal sıradan insankların eğer wındowsu açık bırakmadı isen şifreni kırması çok zor kardeşinin yaptığı şu sen oturum açtığında o da pc ile uğraşıyorsa çalıştırdan

netuser<kullanıcıadı>

şeklinde girerek kendisini admin yapıp şifreni değiştirir yoksa bunun dışında çok zor ama wındowsun açılışınada şifre korsan onu hiç kıramaz onun yoluda şu:

PC AÇILIŞINA ŞİFRE KOYMA
Bilgisayarınızın başkaları tarafından açılmamasını istiyor iseniz, ayrı bir programa ihtiyacınız yoktur.
Bunun için Windows XP'nin kendi içinde bir güvenlik uygulaması vardır. Bunu kullanabilmeniz için BAŞLAT/ÇALIŞTIR'a SYSKEY yazmanız yeterlidir.

Açılan pencereden GÜNCELLEŞTİR'e tıklayınız. İkinci bir pencere karşınıza gelecek ve buradan BAŞLATMA PAROLASI'nı işeretleyin. Açılış parolanızı iki kez girin, TAMAM deyin. Hepsi bu kadar.

Bu uygulama başka yöntemler de sunuyor. En son pencerede yeralan SİSTEMİN ÜRETTİĞİ PAROLA kısmınıdan BAŞLANGIÇ ANAHTARINI DİSKETTE SAKLA seçerseniz, başlangıç anahtarını bir diskete saklar. Bu disket olmadan bilgisayarınızı kimse açamaz. (Siz de disketi kaybetmeyiniz.)

Sonradan vazgeçtiniz ve şifreyi iptal etmek istiyorsunuz. Tekrar ÇALIŞTIR'a SYSKEY yazıyoruz, GÜNCELLEŞTİR/BAŞLATMA PAROLASI çentiğini iptal edin, alt kısımda yeralan BAŞLANGIÇ ANAHTARINI YEREL OLARAK SAKLA'yı seçin. TAMAM deyin. Şifreniz iptal olmuştur.

actionseco
07-05-2009, 23:21   |  #4  
OP Taze Üye
16 mesaj

cevaplarınız için çok teşekkür ederim. çocuk oturup dersine sınavlarına çalışmıyorda, öz kardeşinin pc sini hacklio.:))

ECHELON_
07-05-2009, 23:29   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,644 mesaj
actionseco
cevaplarınız için çok teşekkür ederim. çocuk oturup dersine sınavlarına çalışmıyorda, öz kardeşinin pc sini hacklio.:))
bence obnla anlaşın mesela diyinki günde şu kadar ders çalışır şu dersin sınıvaından şu notu alırsan şu gün şu kadar pc kullanabilirsin. ama bu hack masumca başlar çocuğa oyun olarak gelir ve bir oyunda rakibini öldürdüğünü düşünür hackle ama unutmayın ki bu ve benzeri şeyler suç niteliği taşıyor mesela şu linke bakabilirsiniz bir örnek.

Aykut_26
08-05-2009, 11:09   |  #6  
Yıllanmış Üye
258 mesaj

Şu anda linüx kullanıyorum ama hatırladığım kadarıyla bilgisayarım yönet kullanıcı yoluyla administrator şifreyi değiştiremez bunu işaretlemeniz gererkir.

actionseco
08-05-2009, 18:25   |  #7  
OP Taze Üye
16 mesaj

zaten hafta sonları oynuyor...

adminstatöre şifre köydum. artık birdaha giremez değil mi?

Kapalı Hesap (101323)
08-05-2009, 18:50   |  #8  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj

başlat çalıştır syskey  güncelleştir şifre koy syskey asla kıramaz