Kullanıcı Hesapları

Kal-El
13-10-2007, 20:55   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
816 mesaj

Bilgisayarımda tek bir kullanıcı hesabı(adını Administrator koymuştum) vardı. Dolayısıyla Bilgisayar Yöneticisi sıfatını o taşıyordu.Şimdi yeni bir kullanıcı hesabı oluşturmak istiyorum, ama açtığım yeni hesabı "Sınırlı" kullanıcı hesabı yapamıyorum. Doğrudan Bilgisayar Yöneticisi olarak seçili geliyor.

Ayrıca Administrator hesabı ile kendi hesabımın ayarlarını bile değiştiremiyorum, çünkü önceden var olan ayarları değiştirme yeri yok. Şu .NET bilmem ne olayını yüklemiştim AutoCAD ile birlikte mecburen, sanırım onunla alakalı. Ondan önce yoktu böyle bir sorun.

swordmaster_65
13-10-2007, 22:02   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,176 mesaj

Programlar böyle bir olayı etkiliyecegini sanmıyorum windowsta bir hasar vardır büyük bir ihtimal sen bence xp ni yükselt bi hataları düzelmiş olur bu arada

Kal-El
13-10-2007, 22:33   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
816 mesaj

Geçen sefer NET Framework'ü yüklediğimde de benzer bir kullanıcı profili sorunuyla karşılaşmıştım. NET kendi kendine kullanıcı profili eklemişti, başlangıçta seçilemiyordu ama Kontrol Panelinden görülüyordu.

Şimdi X1 diye yeni bir Yönetici hesabı ile X2 diye sınırlı kullanıcı açtım, bu sefer de eskiden kullandığım Administrator Karşılama Ekranından kayboldu. Büyük ihtimalle NET'den kaynaklı sorun, kaldırırsam düzelir gibime geliyor ama birçok ihtiyacım olan program .NET Framework ile çalışıyor.

XP'yi yükselt derken neyi kastediyorsun? Format atmaya zamanım yok şimdilik, vizeler felan. Format atmayı düşünüyorum yakın zamanda ama o zamana kadar bunu halletmem lazım. Yardımcı olabilirse birileri memnun olurum.

TuncaBozkurt
13-10-2007, 22:48   |  #4  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

Böyle olması çok doğal. Çünkü Administrator hesabı, normal bilgisayar yöneticisi hesaplarından daha geniş yetkilere sahiptir(Biraz kurcalamayla Administrator'dan daha geniş yetkilere sahip hesap oluşturulabiliyor ya, neyse). İşletim sisteminizi ilk kurduğunuzda genellikle sadece Administrator hesabı bulunur. Bu hesabı kullanmak çok da iyi değil. Çünkü bazı zararlı yazılımlar bu geniş yetkileri kullanarak bilgisayara zarar verebilirler. Bu nedenle Microsoft, Administrator hesabının yanında bir bilgisayar yöneticisi hesabı yokken sınırlı hesap oluşturmaya izin vermiyor. Bu sorunu aşmak için önce bir bilgisayar yöneticisi hesabı oluşturun, sonra sınırlı hesabınızı oluşturun. Bilgisayar yöneticisi hesabını oluşturduktan sonra Administrator hesabını açılışta göremezsiniz. Bunu görmek için Microsoft'un TweakUI programından yararlanabilirsiniz. Bunun dışında Administrator oturumu güvenli modda gözükür.

Biraz karmaşık bir anlatım oldu, kusura bakmayın.Kahkaha

Son Düzenleme: TuncaBozkurt ~ 13 Ekim 2007 22:48
Kal-El
13-10-2007, 23:02   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
816 mesaj

Yok biliyorum öyle olduğunu da, NET Framework'dan önce de sadece Administrator hesabım varken yeni bir hesap açabilip onu sınırlı yapabilmiştim. İlginç. Ayrıca TweakUI'ye gerek yok, bilgisayar açılışında karşılama penceresi yerine eski Windows sürümlerinde olduğu gibi kullanıcı adı yazılıp girilen ekran seçilirse Administrator adını şifreyle girip açabiliriz, ben öyle yaptım kaybolunca :D

Şimdi ben yarattığım X1 yönetici hesabını silersem, x2 sınırlı hesap korunur mu?

TuncaBozkurt
16-10-2007, 16:24   |  #6  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

O şekilde Administrator oturumuna girebilirsiniz tabii ki. Benim söylediğim Karşılama Ekranı'nda Admin oturumunu görebilmek içindi.

Kal-El
16-10-2007, 18:06   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
816 mesaj

Anladım sağolasın. :)

En yakın zamanda format atıp rahatlatmayı planlıyorum bilgisayarı malum sistemim baya eski :D O zamana kadar karşılama ekranı olmadan idare etmeyi planlıyorum.

ensari11
03-12-2007, 16:41   |  #8  
Taze Üye
1 mesaj

Selamlar,

Arkadaslar benim bir sorunum var,hemde tahmininizden daha buyuk bir sorun.Yardimci olabilirseniz  sevinirim...Durum baya karisik...

Benim tam yetkiyle olusturdugum bir kullanici hesabim vardi 'ENSAR' seklinde,C surucumde olusan bazi hatalardan oturu(surekli mavi ekran cikmasi gibi) benim format atmam gerekti,windowsa girip ENSAR hesabimdaki dosyalarimi almam mumkun olmadigi icin format atmadim C surucusune tekrar windows u yuklememde mumkun olmadi cunki yuklerken bile mavi ekran cikip durdu.
Daha sonra windowsu D surucusune yukledim,yuklemesine yuklendi ama daha onceki hesabim olan ENSAR in belgelerine ulasamiyorum,administrator olarak da girsem ne yetkim olursaa olsun ENSAR hesabimi ne gorebiliyorum ne tasiyabiliyorum :(.

Yardimci olabilirseniz memnun olurum
Saygilar