Kullanıcı İsmi Sorunu

Win_XP
27-05-2023, 15:48   |  #1  
Win_XP avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2021

Öncelikler herkese selamlar. Windows 10 boş zamanlarda yani ara sıralarda "Çalıştır" dan %temp% klasöründeki bulunan gereksiz dosyaları temizlerim. Bir gün fark ettim ki Temp klasör dizisinde kullanıcı adım C:\Users\"AYDIN~1\Local\Temp olarak gösteriyor. Ama normalde kullanıcı adım "Aydın_09" görünüyor.

Öncelik başka bir hesap oluşturmadım. Netplwiz girdiğimde yalnızca ben varım (yönetici olarak).

Bu "Çalıştır" sadece %temp% 'de oluyor diğer "Çalıştır" komutları (Örneğim: %appdata% , %local% gibi) dosya dizilimideki kullanıcı adımı normal sadece %temp% yapınca, bide aynı zamanda başlattaki arama veya Windows arama kutusuna %temp% yazınca ordaki dosya dizimi de kullanıcı adı da normal.

"AYDIN~1" klasör aslında "Aydın_09" klasörü olduğu gösteriyor.

Bu sorunu Microsoft Community (Topluluk) sitesinde bu konuyu yazdım onlar bana Windows güncelleme sonrası geçici bir kullanıcı adı oluştuğunu söylüyorlar, ben araştırdım aradığım sorunu yoktu.

seto__
09-06-2023, 01:02   |  #2  
seto__ avatarı
Yönetici
Teşekkür Sayısı: 41
869 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

Sistem güncelleme esnasında kullanıcı adını yabancı karakter 'ı' harfi bulundurduğu için 8.3 file naming uyumluluk özelliğiyle isimlendirme kurallarına uygun bir versiyona çevirmiş olabilir. İsmi AYDIN yaparak yabancı karakter sorununu çözmüş. ~1 de sistemde bu metod kullanılarak oluşturulan ilk kullanıcı ismi olduğunu temsil ediyor. Güncelleme bittikten sonra da sanıyorum ki öyle kalmış.