Kullanıcılara müjde: Facebook aklandı!

CHIP Online
12-05-2009, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Facebook'un ilginç zararını ortaya çıkartan araştırma, şimdi de karşı bir araştırmayla çürütüldü...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Kull ... -aklandi_12677.html

ABD'nin Ohio devlet üniversitesi bir araştırma yaparak, Facebook ve benzeri sosyal ağ sitelerini kullanan öğrencilerin ders notlarında düşüş olduğu [url=""]açıklamıştı[/url]. Bu araştırmayı desteklemek için yapılan daha kapsamlı ikinci bir çalışma ise bu sonuca varmanın mümkün olmadığını gösterdi. Geniş çaplı bir şekilde gerçekleşen ikinci araştırma için 1000'den fazla Illinois Üniversitesi lisans öğrencisinin, ülke çapında farklı kesitlerden 14#8211;22 yaş grubu öğrencilerin ve 14-23 yaş grubu Amerikalı öğrencilerin bilgileri kullanıldı. Notlar ile Facebook kullanımı arasında negatif bir ilişki gözlenemediği gibi, aslında bunları kullanan öğrencilerin notlarının az bir farkla daha yüksek olduğu ortaya çıktı.

Northwestern Üniversitesi'nde görevli Doçent Eszter Hargittai "Facebook kullanımı ile ders notları arasında genellenebilecek, direkt bir ilişki görülemedi" açıklamasını yaptı. Hargittai ayrıca "İnternet ve sosyal ağlar pek çok farklı şekilde kullanılabilir. Bunların bazıları sosyal yardımlaşma veya bilgi alışverişi şeklinde gerçekleşip ders notlarına fayda sağlarken, diğerleri tamamen vakit geçirme amaçlı olabilir. Ders notların etkileyen şey Facebook'da harcanan zaman değil, bu zamanı nasıl harcadığıdır" dedi. Benzer endişeler daha önceleri televizyon ve PC için de yaşanmıştı ve yapılan araştırmalar net bir ilişki olmadığını ortaya koymuştu.

Tüm konu: Kullanıcılara müjde: Facebook aklandı!

İzleyin: Facebook'taki bayan gitarcı

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Peki siz hangi araştırmanın sonucunu daha mantıklı buluyorsunuz?

H@ckerCesur
13-05-2009, 09:55   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

2. araştırma tabiki.
ders notları kişinin zekasıyla anlama kapasitesiyle ilgili. Ben oyun manyagı olup okul birincisi olan insanları da tanıyorum.

Fattur
15-05-2009, 21:24   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Bi önceki.Okuldaki arkadaşlarddan biliyorum :)