kurulumda hata

ADMiNYALI
14-07-2006, 09:52   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

merhabalar gigabyte GA-K8NF-9 anakart ve samsuns sata diskim var bilgisayarın açılışında samsung diski görüyor ama xp cd sini taktığım halde cd den ön yükleme yapın diye uyarı gelmiyor (cd den boot olmuyor) biostan firs device cd room yaptığım halde problem nerde olabilir

sistem
14-07-2006, 15:24   |  #2  
Taze Üye
14 mesaj
ADMiNYALI
merhabalar gigabyte GA-K8NF-9 anakart ve samsuns sata diskim var bilgisayarın açılışında samsung diski görüyor ama xp cd sini taktığım halde cd den ön yükleme yapın diye uyarı gelmiyor (cd den boot olmuyor) biostan firs device cd room yaptığım halde problem nerde
eğer sata disk'in varsa biostan sata diski bootable yapmak gerekiyor. yapmadığın takdirde sata diskleri görmüyor.

biostan raid disabled mi?
değilse raid'i iptal etmeyi dene, sorun çözülmesi lazım.

Son Düzenleme: sistem ~ 14 Temmuz 2006 15:28
ADMiNYALI
28-07-2006, 09:29   |  #3  
OP Taze Üye
2 mesaj

sisteme sata diski tanıtamadım çünkü ne bordun cd sindeki dosyaları nede indernetteki dosyaları diskete çektiğimde nvrd64x.exe adlı dosyayı disketten okuyamadı böylece xp satayı tanımadı. biosu karıştıra karıştıra öldüm. olmayacağını düşündüğüm ihtimalleri bile denedim. şu an satayı ide-3 olarak nasıl gördüyse gördü o şekilde sistemi kurdum açılışta dos ekranında çok bekliyor
"media test failure please check cable"
yazıyor ne testi ne kablosu anlayamadım böyle bir problemde ne yapılır onuda anlayamadım.

viking20
28-07-2006, 10:40   |  #4  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

http://www.errorexpert.com/?c=ze ... file&OVMTC=standard
[Media test failure, check cable]sorunu:

not:(güvn.taramasından geçirin).

Son Düzenleme: viking20 ~ 28 Temmuz 2006 14:53