merhaba arkadaşlar. GA-MA785GMT-UD2H
bu anakart hakkındaki görüşlerinizi öğrenebilirmiyim bu 1
ikincisi Bu anakartta kuzey ve güney köprüleri neresi point vs. ile işaretlersniz sevinirim. saygılar.
Kuzey & Güney köprüler nerde ?
Üzerinde turbo 3d yazan soğutucunun altındaki chip kuzey köprüsü
ram slotlarının solundaki kare sogutucunun altındaki chip ise güney köprüsü
1 : Kuzey köprüsü. (Ram, Ekran Kartı, İşlemci ve anakart'ın yonga setini oluşturuyor. Ayrıca Güney köprüsü ile Kuzey köprüsü birbirine bağlı haldedir)
2 : Güney köprüsü. (Anakart'ın arkasındaki tüm USB, Ses çıkışları, Görüntü çıkışları vs. bunlardan sorumludur.)
Benim bildiklerim bunlar. Intel ve AMD kartlarda yerlerde değişiklikler gösteriyor yanlış olabilir :)
teşekkürler arkadaşlar.
yanlız bir sorum daha olacak. güney köprüsü cehennem gibi çok sıcak.aslında turbo 3D yazan yerinde pek eksik kalır yanı yok ama güney köprüsü gerçekten çok sıcak elimi 2 sn falan tutabiliyorum. bu normalmidir. bios güncellesem etkisi olurmu, chipset cooler mi kullanmalıyım. sebepleri nelerdir.
Teşekkürler!
Anakartdakiler pasif soğutma olduğu için sıcak olması normal ama sıcaklığında bi seviyesi var. Kasa içi silkülasyona dikkat et yeterli bence.
1 : Kuzey köprüsü. (Ram, Ekran Kartı, İşlemci ve anakart'ın yonga setini oluşturuyor. Ayrıca Güney köprüsü ile Kuzey köprüsü birbirine bağlı haldedir)
2 : Güney köprüsü. (Anakart'ın arkasındaki tüm USB, Ses çıkışları, Görüntü çıkışları vs. bunlardan sorumludur.)Benim bildiklerim bunlar. Intel ve AMD kartlarda yerlerde değişiklikler gösteriyor yanlış olabilir :)
kuzey köprüsünü yanlış işaretlemişsin
Normaldir. Çünkü sadece pasif soğutma var. Ama pek de önemi yok ısınmasının benim de sıcak o bölge.
Chipset fan alırsanız ısınmasını önleyebilirsiniz. Ama söylediğim gibi pek de önemi yok. Overclock yapmıyorsanız.
Gigabyte yazan yer soğutucu Kuzey köprü.
Anakart UD2 ve MATX standardında.ATX alın daha iyi olur.
Gigabyte 890 GPA UD3 ya da Asus M487TD alın.
Beyaz olan yer ise Güney Köprüsü.
Şurayı inceleyin:
http://www.turksan.com/bilgisayar-anakarti.html
teşekkürler arkadaşlar.
yanlız bir sorum daha olacak. güney köprüsü cehennem gibi çok sıcak.aslında turbo 3D yazan yerinde pek eksik kalır yanı yok ama güney köprüsü gerçekten çok sıcak elimi 2 sn falan tutabiliyorum. bu normalmidir. bios güncellesem etkisi olurmu, chipset cooler mi kullanmalıyım. sebepleri nelerdir.
Teşekkürler!
Anakartının sıcaklığını elinle değilde programla ölçmeye ne dersin ?
Buyur bakalım:
http://www.gezginler.net/modules ... te-edition&lid=1232