Laptobunuzu korumak ve performans için bilgi....

Kapalı Hesap (153334)
04-02-2014, 15:54   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

Beyler elektronik şans işi değildir.Fakat bazı insanlar sürekli sıkıntılar yaşamakta.Özellikle masaüstü sistemlerde.Masaütünde bilen bilmeyen herkez toplama toplarken saçma sapan bileşenleri bir araya getiriyorlar.Buda sıkıntılara yol açıyor.Masaüstüne sonra deginicem.Öncelikle laptop nasıl korunur bunu açıklamak isterim.

1:)Kesinlikle laptobunuzu özenle kullanmayın.Dünya malıdır herşey gibi oda buzulur kafanıza takmayın.Kısacası umrunuzda olmasın.Çünkü neyi özenerek kullanırsanız yada dikkat ederseniz mutlaka başına bir iş gelir.

2:)Elektrikleriniz düzenli değilse teknosadan gidip tunç matik veya berkin den koruma pirizi alın ben aldım laptoba sıkıldım tv ye taktım :)

3:)Anti virüs kesinlikle kullanmayın.Yasak sitelere giriyorsanız torrentten korsan kullanıyor veya banka işleriniz varsa orjinal yazlım kullanın kaliteli bir anti virüs kurun.

4:)Antivirüs pc nizin ömrünü kısaltır.Siz fark etmiyorsunuz sdd kullananlarda özellikle okuma yazma konusunda sınırlıdırlar anti virüsde sürekli yazar siler.Sıkıntı.Ayrıca tüm bileşenlerinizi yorar zarar verebilir.

5:)super fenc denen salak buluş ramlere zarar veriyor.vista ile başlayan bu saçmalık windows 7 dede devam etti.Ram boş boş çalışırken ısınmaz.Ama sürekli kullanılırsa çalışır ısınır yıpranır.Fakat bozulmaz.Performans kaybı artar.Hatta pc şişer.

6:)hdd deki bütün fazla uygulamaları silin.Gereksiz kullanmadiklarınız veya fuzuli video müzikleri silin.boşuna hdd yi meşgul etmesin.hArici bir hdd alın pc de video program müzik resim bi bk tutmayın...Hdd sdd ram diskin ömrü uzar.

7:)Bilmediginiz insanlardan pc laptop toplatmayın.(özellikle bilgili cahillerden)

8:)Laptobun şarzını %100 doldugunda hmen çıkartın.Yüksek performans modunu sadece oyunlarda açın genelde dengelide kalsın.

9:)işlemci ısısı önemlidir.BAzı işlemciler eli mahkum 90 dereceleri görebilir.Genelde ısısı düşük laptoplar tercih edin.

10:)Laptobun pilini 2 haftada bir çıkartın.Usb lerdeki bütün nano baglantılarıda çıkartın laptop dinlensin.Ayrıca şarz adaptörünüde dinlendirin.Yatanca fişten çekin.

11:)Windows 8 begenmeyebilirsiniz korsan kesinlikle kullanmayın özellikle işletim sistemi.

12:)monitörün ışıgını ortada kullanın hem göz sağlıgınız hemde lcd lambasının ömrünü uzatır.Ayrıca karanlık ortamlarda mutlaka evin lambasını yakın.Şimdi led ampüller çıkmış evi donattım 15tl heryerde satılıyor.5watt.

13:)Müzik dinlerken oyun oynarken wifi yi kapatın ayrıca blue tooot sürekli kapalı kalsın işiniz olunca açarnız.

14:)sadece bir tarayıcı kullanın digerlerini silin örnegin fire fox.

15:)zırt bırt nvidia amd intel güncellmelerini yüklemeyin sıkıntınız varsa yükleyin.Kobay olmayın.Yeni bir işletim sistemini pc nizde sanal makineden deneyin.

Beyler aslında pc lerin ömrü uzundur.Overklok (hız aşırtma )Yapmayın.pc nizin selameti için pc yi kurcalamayın açın yutubu hepsi orda var.Pc yi yakan balkondan atan su katan kendi pc nizde denemeyin zaten bir sürü deneyen var siz izleyin.PAranız bolsa bişey diyemem.

Umarım yardımcı oldum.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (153334) ~ 04 Şubat 2014 16:03