Merhaba,
Laptopumun üzerine bir kaza sonucu nescafe döküldü. Bazı tuşların altında yapışkanlık oluştu. Herhangi bir fonksiyon hatası ya da eksikliği yok ancak kullanımı son derece zor ve rahatsız oldu. Acaba bir çözüm önerisi olan var mıdır ?
Merhaba,
Laptopumun üzerine bir kaza sonucu nescafe döküldü. Bazı tuşların altında yapışkanlık oluştu. Herhangi bir fonksiyon hatası ya da eksikliği yok ancak kullanımı son derece zor ve rahatsız oldu. Acaba bir çözüm önerisi olan var mıdır ?
Ya aslında tuşların çoğunu ıslak mendille temizledim. Sadece üç tane tuşta kaldı onlarda sıvının en yogun gittigi tuslar. Onlara ıslak mendil de kar etmedi an itibari ile ..
Mevzu para değil değiştiririz de, o kadar vaktim yok benim. Bir de dediğim gibi sadece üç tuş kaldı diğerleri düzeldi. Tuşları çıkarmaya da çekiniyorum açıkcası tecrübem yok hiç, evdeki bulgurdan da olmayalım şimdi :)
Ama çıkardıktan sonra altındaki demiri iyi oturtmalısın yoksa işlemez.Yok ben şimdi A Tuşunu Çıkardım ve Bir Baktım Taılcak Gibi Gözükmedi ama Azcık Üzerine Doğru Bastırınca Çıt Diye Bir ses Geldi ve Senin Dediğin O Demire, Demir Çubuğa Geçti. Eğer Sadece 3 Tuşsa Bir Dene Derim Sadece Dikkatli olman Yeterli Abiciğim :) Ben olsam Böyle Yaparım...
Tek çözümü var oda sıcak çikolata dökmek
Hallettim arkadaşlar. Islak mendilin içindeki sıvıyı yapışkan tuşların üstüne döktüm ve iki üç
saat bıraktım öylece. Sorun gitti,sağolun ilginiz için..
Gecmis olsun, gzl çözüm, zekice..:=)
Gerci ben konuyu görür görmez temizleyici jellerden önericektim de arkadaş kısa yoldan masrafsız halletmiş illa PC'ci olmaya gerek yok helall..:=)
arkadaşım kuruyor ama sonra oksıtlenme yapıyor.benım dız ustune ıkı kez su damladı.ara boşluk tuşu tam çalışmıyor
:) Merak etme birşey olmaz :)
yaaw iyide nekafe anakarta işlemişse nolucak pekii :))Kahvelerin pH Değeri "5"dir, Yüksek İhtimal Nescafede pH Değeride Buna Yakındır Yani pH 5 = Asit.
Yani Anakarta Kahve İnse Eektrik İletkenliği Normalden daha Yüksektir ve Buda Anakartın Yanmasına ve Anakartla Beraber Devreye Bağlı Tüm Kart ve Bileşenler Yanabilir. Tabii ki Bu En Büyük Zarardır. Klavyeden Geçme Olasılığı Nerede İse İmkansızdır. Yani Anakarta Ulaşmasını Çıkartın Kafanızdan.Ayıca Anakartın Chiplerinin üzerinede Damlamayabilir, Yada Soğuk lehimlerin Üzerine. Eğer Bilgisayar Kapalıyken Dökersen Sorun Yok 2 Gün Dursun o Kahve\Sıvı Kuruyunca o Kahve Toz Haline Gelir ve Normal Bir Tozmuş Gibi Bilgisayarınızın Bileşenlerini kirletmeye Devam Eder ...
Ayrıca Siz Bilgisayar Kapalıyken Bir Şekilde kahve veya Farklı Bir sıvı Dökerseniz ve Bu Ekran kartının Üzerine Damlayınca, (Artık Bunu Hangi Fan Çıkış Yerinden Damlatırsanız, Çünkü Klavyeden anakarta Sıvı Damlamasına İnanmıyorum.) Kuruduktan sonra Kahve Kurupyup Toz Hale Gelince Siz Oyun Oynarken Ekran Kartınız Isınacak Ve Bu Kahve Tozu Isınıp Dışarıya Hoş Bir Koku Yayacaktır Tabii Bu Koku İçin Bilgisayarınıza Bir Bardak Kahve Dökermisiniz O Tartışılır...